21/10/2011
www.musiccorner.gr

Στις 21 Οκτωβρίου, το Club του Μύλου υποδέχεται την  Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη σε αμερικάνικα standards και όχι μόνο, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα. Την βραδιά θα ανοίξουν οι: Νιόβη Κλαυδιανού με τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο.

ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ – ΤΑΚΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ
Είκοσι χρόνια μετά από την τελευταία φορά που εμφανίστηκαν οι δυο τους στη σκηνή,  η αισθαντική ερμηνεύτρια  και ο  δεξιοτέχνης της τζαζ,  «συνεργούν» σε ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που μάς έχουν συνηθίσει.

Με τραγούδια όπως το  Somewhere over the RainbowMoonriver και  Broken Bicycles να ακούγονται δίπλα στο   Cry me a riverNature boy και  Someone to watch over me, δημιουργούν αλυσιδωτές εκρήξεις όπως μόνο αυτοί ξέρουν,  με όπλο τους μόνο μια φωνή κι ένα πιάνο και συμμάχους  τους τούς  Tom Waits, Van Morrison, Joni Mitchell, Leon Russell, Rufus Wainwright, Henry Mancini,  George Gershwin και Cole Porter.

Η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής κλείνουν το μάτι στο μουσικό παρελθόν τους, δίνοντας ξανά ραντεβού μαζί του στις 21/10 στο Club του Μύλου, σε ένα    ταξίδι αναγέννησης μέσα από ήχους νοσταλγίας, με  όχημα πάντοτε το ποδήλατο, προορισμό το φεγγάρι και διαδρομή το ουράνιο τόξο.

ΝΙΟΒΗ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η Νιόβη Κλαυδιανού ήταν πάντα ένα κορίτσι που το γοήτευε το ποιόν του Έρωτα, τα “πώς” και τα “γιατί”. Στα δέκα της χρόνια ερωτεύθηκε το συμμαθητή της Αλέξη και του τραγουδούσε το «Can’t help loving that man of mine», του έγραφε κασέτες με το «Μεγάλο Ερωτικό» και τον έβαζε με το στανιό να μάθει αγγλικά για να τραγουδάνε μαζί το «Dream a little dream of me».

Στο γυμνάσιο έβαλε τον Κώστα να πάει Ωδείο για να μάθει να παίζει κιθάρα ΚΑΙ αρμόνιο, ώστε να πηγαίνουνε στον πεζοδρόμο της Νέας Παραλίας, να βλέπουν το ηλιοβασίλεμα και να τραγουδάνε τα άπαντα της Ella Fitzgerlad, της Sarah Vaughan και της Nina Simone…

«Sooner or later you’re gonna be mine», «Ι loves you Porgy», «Prelude to a Kiss»…

Μέχρι και σήμερα, ύστερα από – δεν τις λες και λίγες – απόπειρες παράφορου ερωτικού βασάνου σε τέσσερις χώρες και πέντε-έξι γλώσσες, επιμένει ακόμη να τραγουδά τον Έρωτα, τα Θύματα και τους Βασανιστές του. Για την ίδια, αλλά και για τον Άλλο, για την πηγή του πόθου, για την αξιοπρέπεια του χαμένου, για τη βία του αδύναμου εραστή αλλά και για τη πρόκληση της θυσίας.

Από το Βερολίνο, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια, στο Broadway και από το Broadway σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, και όχι μόνο, η Νιόβη Κλαυδιανού επιστρέφει στην γενέτειρά της Θεσσαλονίκη και στο Club του Μύλου στις 21 Οκτωβρίου για μία μόνο εμφάνιση, στο πλαίσιο του Jazz Festival, που διοργανώνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά (Kazan DB). Συνεργός της, ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος στο πιάνο.

Club Μύλος
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21:00
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081

Τιμή εισιτηρίου: 15€,  Φοιτητικο: 12€

* Στο πλαίσιο του Jazz Festival γίνονται 2 συναυλίες κάθε μέρα. Η τιμή εσόδου περιλαμβάνει και τα 2 events: στις 21:00 Νιόβη Κλαυδιανού & Γρηγόρης Σημαδόπουλος και στις 22:30 Έλλη Πασπαλά & Τάκης Φαραζής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here