19/12/2013
www.musiccorner.gr

«Οι Koza Mostra εξελίσσονται αισίως σ’ένα από τα μεγαλύτερα ska συγκροτήματα»- BBC News.

«Για αυτούς τους Έλληνες η κρίση δεν υπήρξε ποτέ»- Bild News

Όταν ο Ηλίας Κόζας, τραγουδιστής των Koza Mostra, συνέθετε ένα χρόνο πριν το «Alcohol is Free», κανείς δεν περίμενε, ότι ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο τραγούδι θα γίνονταν συνώνυμο της ελευθερίας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ευρώπη. Οι Koza Mostra με τη συμμετοχή τους στο 58η διαγωνιισμό της Εurovision, στο Malmö τη Σουηδίας, κατέκτησαν την τιμητική έκτη θέση, εισπράττοντας διθυραμβικά σχόλια από τη πλειοψηφία κοινού και δημοσιογράφων σε όλη την Ευρώπη. Τον Μάρτη του 2013 οι Koza Mostra κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο «Keep Up the Rhythm», στον οποίο είχαν τη τιμή να συνεργαστούν με τον Paul Hitter, τον ζωγράφο που ευθύνεται για τα δημιουργικά της πλειοψηφίας των εξώφυλλων και αφισών των Gogol Bordello, ο οποίος φιλοτέχνησε όλο το δημιουργικό του CD. Ο ίδιος μάλιστα έγραψε τα εξής συγκινητικά λόγια στο εσώφυλλο:

«Πρωτοσυνάντησα τους Koza Mostra, σε ένα φεστιβάλ «κρυμμένο» σε ένα βουνό κάπου στη Νότια Γαλλία και χωρίς υπερβολή ήταν από τις ωραιότερες συναυλίες που είδα τα τελευταία χρόνια. Με έκανα να αισθανθώ λόγω της ενέργειας και του πάθους τους, συναισθήματα που πρωτοαισθάνθηκα στα live των Gogol Bordello…»

koza mostra

Μυστικό της επιτυχίας των Koza Mostra, αποτελεί το εξαιρετικό πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ρευμάτων. Ska, Balkan, rock, punk, indie ακόμη και ρεμπέτικα του μεσοπολέμου πλέκονται  μεταξύ τους μοναδικά από μία μπάντα που δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κορυφαία. Ακόμη και ένα αγαπητό και καταξιωμένο συγκρότημα, όπως οι «Hooverphonic», που έτυχε να βρεθούν στη παρθενική εμφάνιση της μπάντας στη Θεσσαλονίκη, μία μέρα πριν τη δική τους συναυλία, εντυπωσιάστηκαν τόσο που έκαναν ειδική μνεία στο κοινό που τους παρακολούθησε λέγοντας:

«Χθες το βράδυ παρακολουθήσαμε μία καταπληκτική ελληνική Ska μπάντα, τους Koza Mostra. Την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν στη πόλη σας μη χάσετε την ευκαιρία να τους δείτε!»

 Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους Koza Mostra τόσο…ξεσηκωτικά αγαπητούς; Οι ίδιοι κατά καιρούς δήλωσαν ότι το μεγαλύτερο τους τονωτικό πριν από ζωντανή τους εμφάνιση είναι «Η ανάγκη για δημιουργία εντός και εκτός σκηνής μουσικής μακριά από νόρμες και σύνορα». Μετά από όλα αυτά θα…χάσετε την ευκαιρία να δείτε τους Koza Mostra ζωντανά; Αυθεντικότητα, εξωστρέφεια, αγώνας. Μουσική που χτυπάει πρώτα στη καρδιά και μετά στα αυτιά. Αυτή είναι η φιλοσοφία των Koza Mostra. Αυτός είναι και ο τρόπος ζωής τους. Και είναι πολύ χαρούμενοι που βρήκαν τόσους συνοδοιπόρους σε τόσο σύντομο διάστημα.

Οι Koza Mostra είναι οι:
Ηλίας Κόζας: Τραγούδι, κιθάρα
Χρήστος Καλαϊτζόπουλος: Ακορντεόν, φωνητικά
Άλεξ Αρχοντής: ντραμς // φωνητικά
Στέλιος Σιώμος: κιθάρα
Τάσος Βαλκάνης: Τρομπέτα
Δημήτρης Χριστώνης: Μπάσο
Live ηχολήπτης: Θέμης Δημητρακόπουλος.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Ελασιδών 6 (είσοδος από Πειραιώς 116), Γκάζι,
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-9014428
Έναρξη: 23.00
Τιμή εισιτήριου: 10 ευρώ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here