15/5/2012
www.musiccorner.gr

Μια από τις πιο επιτυχημένες ποπ μπάντες της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής επιστρέφει στο Gagarin με νέο δίσκο…

Στη λίστα των, όχι πολλών, αγγλόφωνων συγκροτημάτων που καταφέρνουν να επιβιώνουν χρόνια κάνοντας τη μουσική που αγαπούν οι ίδιοι, και να κερδίζουν μάλιστα όλο και μεγαλύτερο κοινό επειδή, μακριά από ελίτ ενοχές, επιδιώκουν να απευθύνονται σε όλους, σημειώστε και τους Matisse. Ξεκινώντας το 2000, και παίζοντας καλή ποπ όταν μεσουρανούσε το «ελληνικό ροκ», οι Matisse επιμένουν για χρόνια στις κομψές μελωδίες και την προσεγμένη παραγωγή και ενσωματώνουν χωρίς κανέναν δισταγμό στα κομμάτια τους ό,τι στοιχεία τους αρέσουν, και που μερικές φορές δεν θα περίμενε κανείς: θυμάστε τις συμμετοχές των Johnette Napolitano (Concrete Blonde) και Lenka στο Rock ‘n Roll Mafia.

Τα 12 χρόνια και τα 4 άλμπουμ τους έχουν βρει τους Matisse σε περιοδεία σε μικρά και μεγαλύτερα venues στη Βρετανία, lifestyle events με ετερόκλητο κοινό, live στην περιφέρεια – φέτος επιστρέφουν με τον Άρη Σιαφά, τον φυσικό κατά πολλούς frontman του συγκροτήματος στα φωνητικά, για να κάνουν μια ακόμα στροφή, αυτή τη φορά back to basics με προορισμό κάπως πιο ροκ, στάσεις στα 60s και τα ελληνικά ηχοχρώματα και άξονα έναν λυρικό και μετρημένο indie crooner που έλειψε σε πολλούς.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου το Gagarin φιλοξενεί την παρουσίαση του Paper Door, του οποίου η παραγωγή έκανε ο Greggy K στο στούντιό του στην Κυψέλη και κυκλοφορεί από την Columbia. Τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους και απροσδόκητες διασκευές φυσικά δεν θα λείψουν από το σετ της μπάντας, που μετατρέπει την παρουσίαση του δίσκου σε μια γιορτή, σχεδόν ένα μίνι φεστιβάλ με τη συμμετοχή καλεσμένων στα αλήθεια ετερόκλητων, που τη μουσική τους ακούνε και εκτιμούν οι Matisse. Μαζί τους, λοιπόν, θα μοιραστούν τη σκηνή του Gagarin οι Wise Lines, Keyser Söze και Daughter.

Wise Lines : Οι Wise Lines, του γνωστού σε ό,τι αποκαλούμε “σκηνή” Θοδωρή Σουρβίνου , δεν περιορίζονται – πιιστεύουν ότι δεν έχουν άμεση σχέση με κάποια συγκεκριμένη «σκηνή», απλά τους αρέσει να πειραματίζονται με ήχους γνώριμους, και να τους εξελίσσουν καθημερινά. Οι συναυλίες τους (με την συμβολή video graphics specialists) επιβεβαιώνουν όλους όσους τους θεωρούν μια μπάντα που αξίζει κάποιος όχι μόνο να ακούσει αλλά και να δει live.

Keyser Söze : Με όνομα εμπνευσμένο απο τον θρυλικό χαρακτήρα του Verbal Kid στο Usual Suspects, δημιουργημένοι από δυο μέλη των Flakes και επηρεασμένοι από μπάντες ροκ, οι Keyser Söz θα ανεβούν για πρώτη φοράστη σκηνή του Gagarin 205 για παρουσιάσουνμέρος της επικείμενης κυκλοφορίας τους.

Daughter : H κοριτσίστικη μπάντα που θα έφτιαχναν οι κόρες της Courtney Love και των υπόλοιπων Hole (… αν ήταν τέσσερις) και για τις οποίες ακούμε συνέχεια τελευταία, έχουν ήδη ηχογραφήσει το πρώτο τους ΕΡ “ Morning Sex ” και θα δώσουν στo lineup το απαραίτητο, θορυβώδες, grrrl power.

Doors Open: 20.30
Είσοδος: 10 ευρώ

Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα
Tηλ: 215 5400888

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here