28/5/2014
www.musiccorner.gr

Ξεπήδησαν το 1996 στην Αθήνα (όχι τη δική μας, την άλλη της Georgia) μέσα από τα σπλάχνα της θρυλικής δισκογραφικής κολλεκτίβας Elephant 6. Δημιουργός τους ο χαρισματικός Kevin Barnes και το όνομα αυτών of Montreal, αφιερωμένο σε μια άδοξη αγάπη του. Το 2007 με τον 8ο δίσκο τους “Hissing Fauna, Are You the Destroyer?” κυκλοφόρησαν το επικό “The past is a grotesque animal”, τον δωδεκάλεπτο pop ύμνο που τους καθιέρωσε στις αυτοκρατορικές τάξεις του indie στερεώματος.

Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουν απτόητοι να κυκλοφορούν δίσκους, έχοντας φτάσει πλέον αισίως τους 12, και να δίνουν live αχαλίνωτης θεατρικότητας και αστείρευτης ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το βοντβίλ στην ψυχεδέλεια, από την ανόθευτη ποπ στο glam rock, κάποτε funk, άλλοτε ηλεκτρονικοί, ισορροπούν με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στα είδη, διατηρώντας αμείωτη μέσα στα χρόνια την αγάπη τους για τις καλές τέχνες, τη λογοτεχνία, τη Σκανδιναβία, την αρχαία Ελλάδα.

of_montreal_2014_07

Τετάρτη 16 Ιουλίου λοιπόν, η μεγάλη, υπέροχα αλοπρόσαλλη παρέα του Kevin Barnes θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το gig space της Αβραμιώτου για ένα intimate live, αυστηρά και μόνο για 250 τυχερούς. Με έξτρα air conditions εγκατεστημένα ειδικά για τη βραδιά και την υπόσχεση ευέλικτου playlist (που μας κάνει να ελπίζουμε οτι θα ακούσουμε πολλά από τα αγαπημένα μας), το six d.o.g.s ετοιμάζεται για το πιο φιλόδοξο booking της ιστορίας του και η Αθήνα για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες του καλοκαιριού.

Παρέα με τους of Montreal στη σκηνή θ’ ανέβουν για ένα θριαμβευτικό comeback και με τετραμελή σύνθεση οι My Wet Calvin. Δημιουργήθηκαν το 2004 στην Αθήνα (τη δική μας) και επρόκειτο να ανοίξουν τη συναυλία των of Montreal που είχε προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο του 2007. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας όμως είχαν διαφορετική άποψη και λόγω επαναλαμβανόμενων απεργιών το live δεν έγινε ποτέ. Είναι το ιδανικότερο opening act που μπορούσαμε να σκεφτούμε γι’ αυτή τη συναυλία –έχουν να παίξουν ζωντανά από το 2012 και για ανεξιχνίαστους λόγους δεν έχουν παίξει ποτέ στο six d.o.g.s. Αυτή είναι η πιο θαυμάσια ευκαιρία.

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210510

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 25€ + Ταμείο: 28€

Προπώληση: viva.gr, καταστήματα Ιανός, Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots, καθώς και στο 11876

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here