Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Γεωργία Τσάκωνα
Φωτογράφηση:
Μαρία Παπαγεωργίου
Music Corner – 5/3/2010

Είναι ένα συγκρότημα που σίγουρα έφερε τα πάνω κάτω στις μουσικές μας βραδιές και όχι μόνο! Ποιος δεν έχει τραγουδήσει δυνατά ή έστω σιγοψιθυρίσει κάποιον από τους στίχους τους… Ποιος δεν έχει χορέψει ξέφρενα ή έστω λικνιστεί ρυθμικά στο άκουσμα της μουσικής τους… Όπως και να ‘χει, οι ONIRAMA έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή και έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους! Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση όταν τους συνάντησα στο καμαρίνι τους στο Rex, το πρώτο είναι το έντονο χιούμορ τους, τα μεταξύ τους πειράγματα και η «τρέλα» που κουβαλάνε και το δεύτερο είναι το πόσο αρμονικά ο ένας συμπληρώνει τον άλλον! Ελπίζω να απολαύσετε την συνέντευξη όσο κι εγώ!

 


Δείτε βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη των Onirama στο MusicCorner.gr

Music Corner: Απ’ όσο γνωρίζουμε είστε μαζί σαν συγκρότημα πολύ πριν σας μάθει το ευρύτερο κοινό. Πώς έγινε η μεταξύ σας συνάντηση και πώς εξελιχθήκατε στους ONIRAMA;
Onirama
Κώστας: Βρεθήκαμε με αφορμή τη μπάντα και στην πορεία γνωριστήκαμε όλοι πιο καλά.

Δημήτρης: Εκτός απ΄ τους δύο που είναι αδέρφια και γνωρίζονται … από πάντα (γέλια). Και τους δύο που γνωρίζονται από τον στρατό.

Κώστας: Ο ντράμερ Δημήτρης και ο κιθαρίστας Γιώργος είναι αδέρφια από…

Θοδωρής: τα τελευταία 5 χρόνια …! (γέλια)

Κώστας: Αδελφοποιήθηκαν!

Music Corner: Τι έχει αλλάξει στο γκρουπ σε σύγκριση με το ξεκίνημα σας; Έχετε πιο πολύ εμπιστοσύνη στους εαυτούς σας, νιώθετε πιο δημιουργικοί ή πλέον αισθάνεστε πιο πολύ άγχος και ευθύνες;
Onirama
Κώστας: Όλα αυτά που είπες μαζί! Και πιο πολλές ευθύνες και πιο πολύ άγχος …και παραπάνω κιλά και λιγότερα μαλλιά!

Θοδωρής: και καλύτερο χιούμορ! (γέλια)

Κώστας: Κάνουμε καλύτερα αυτό που κάναμε σε σύγκριση με πριν, διότι και οι συνθήκες πλέον είναι καλύτερες. Τώρα το τί αποδοχή έχει από τον κόσμο, αυτό είναι συζητήσιμο.

Music Corner: Ήταν δύσκολη η μέχρι τώρα πορεία σας; Αισθάνεστε ότι έχει παίξει καθόλου ρόλο και ο παράγοντας τύχη;
Onirama
Κώστας: Για μας ήταν αρκετά δύσκολο γιατί έπρεπε να αποδείξουμε πολλά. Στην ελληνική κοινωνία τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει και ό,τι κατεβαίνει δύσκολα ανεβαίνει πάλι. Για τον έξω κόσμο όλα αυτά μπορεί να φαίνονται γρήγορα και απλά όμως για μας ήταν αργό και …βασανιστικό.

Music Corner: Πιο δύσκολα για σας ήταν στο ξεκίνημα ή τώρα;
Onirama
Θοδωρής: Κάθε περίοδος έχει και άλλες δυσκολίες, αντιμετωπίζεις νέες καταστάσεις. Είμαστε πάντως και τυχεροί για να το συνδέσουμε και με αυτό που λέγαμε πριν. Εκτός από την πολλή δουλειά και το να προσπαθείς συνέχεια, πρέπει να έχεις και λίγη τύχη, να βρεθείς στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή που λένε.

Κώστας: Και δεν αρκεί απλά να σου χαμογελάσει η τύχη, πρέπει να καταλάβεις πώς να την διαχειριστείς, πώς να την κατευθύνεις.

Θοδωρής: Και στον Τιτανικό είχαν εφόδια, αλλά τύχη δεν είχαν! 

Music Corner: Είστε έξι άτομα σε ένα συγκρότημα, λειτουργείτε σαν ΕΝΑ ή σαν μια ομάδα με έξι πρόσωπα; Πόσο δύσκολο είναι για παράδειγμα να πάρετε μια απόφαση;
Onirama
Κώστας: Όσον αφορά την ψυχολογία λειτουργούμε σαν ένα, σαν ομάδα… Δ
ιαφωνίες πάντα υπάρχουν αλλά οι αποφάσεις σχεδόν πάντα παίρνονται από κοινού, το οργανωτικό μόνο κομμάτι βρίσκεται κατά 90% στα χέρια του Θοδωρή.

Θοδωρής: Με το πέρασμα του χρόνου έχουμε έρθει πιο κοντά σαν άτομα, οπότε νομίζω το κλίμα είναι πολύ πιο ομαδικό.

Δημήτρης: Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες μέσα στη μπάντα που πρέπει να γίνουν, ανάλογα λοιπόν με την διαδικασία μοιραζόμαστε. Στις πρόβες για παράδειγμα είμαστε μια γροθιά, έξι άτομα μια δύναμη! Και μετά από τόσο καιρό που είμαστε μαζί άλλωστε καταλαβαίνουμε αμέσως, μουσικά, ο ένας τον άλλον και είμαστε μια γροθιά. Σε άλλα θέματα όπως είναι ο οργανωτικός τομέας εμπλέκεται πιο πολύ ο Θοδωρής, σε θέματα συγκεκριμένα μουσικά κύριο ρόλο παίζουν ο Χρήστος και ο Κώστας που είναι οι δύο μουσικοί μας… Δηλαδή ο ένας συμπληρώνει τον άλλον… 10 χρόνια αλληλοσυμπληρωνόμαστε!

Χρήστος: Είμαστε μια ομάδα

Δημήτρης: Τα 6 γρανάζια μια καλοδουλεμένης μηχανής!

Music Corner: Ο καθένας έχει δηλαδή τον ρόλο του στο group…
Onirama
Δημήτρης: Ακριβώς! Και σαν χαρακτήρες ισχύει αυτό. Ο ένας είναι …χαζός (γέλια), ο ένας έχει χιούμορ, ο άλλος είναι ο σοβαρός, ο άλλος ο μουσικός, ο άλλος ο πατέρας, ο γιός…! Έτσι πάει!

Χρήστος: Εξ ορισμού υπάρχουν διαφορετικοί ρόλοι, ο καθένας παίζει διαφορετικό όργανο, ο καθένας έχει τον δικό του τομέα.

Music Corner:  Πιστεύετε ότι στην ελληνική μουσική πραγματικότητα είναι δύσκολο να επιβιώσει ένα συγκρότημα; Γενικά βλέπουμε ότι σήμερα δεν υπάρχουν πολλά πετυχημένα – εμπορικά μιλώντας πάντα – groups.
Onirama
Δημήτρης: Στην Ελλάδα έχουν ταυτίσει τα groups με τον ξένο στίχο, όταν μπαίνει όμως ο ελληνικός (στίχος) είναι το θέμα! Είναι πιο δύσκολο να κάνεις την προσπάθεια σου στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν οι ταμπέλες που δεν αφήνουν το group να προχωρήσει. Πρέπει δηλαδή αμέσως να καταταχθείς κάπου, πρέπει να παίζεις για παράδειγμα σαν group, ροκ ή να έχεις ξένο στίχο… Αυτός που ακούει συγκροτήματα από το εξωτερικό δύσκολα θα δεχτεί μια ελληνική μπάντα ό,τι μουσική και να παίζει. Είναι μια κακή κατηγοριοποίηση του στυλ: «τι να μας πουν και αυτοί τώρα». Διάβαζα μια συνέντευξη ενός καλλιτέχνη και έλεγε ότι αυτοί που ακούν ξένη μουσική σνομπάρουν την ελληνική και συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

Χρήστος: Εμείς όταν ξεκινήσαμε είχαμε και άλλου είδους προβλήματα. Αρχικά ήμασταν επτά άτομα και μας έλεγαν όλοι… «Είστε πολλοί, δύσκολα θα μπορέσετε να κάνετε κάτι, καλύτερα να μειώσετε το σχήμα σας»…

Κώστας: Μας είχαν πει και το καλό… «Πώς θα χωρέσετε σε ένα πρωινάδικο;» Αυτά δεν υπάρχουν…

Δημήτρης: Ήταν δύσκολο το ξεκίνημα, ευτυχώς έχουμε πίστη σε αυτό που κάνουμε. Πιστεύαμε ότι ο κόσμος ήθελε να ακούσει και μια διαφορετική μουσική και ως προς τις διασκευές και ως προς τις συνθέσεις μας. Αν και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μας παράπονα, ότι ο πολύς κόσμος δε μένει στη μουσική μας αλλά σε διάφορες άλλες εικόνες. Θέλουμε πάντως να πιστεύουμε ότι στις ενορχηστρώσεις μας και στην παραγωγή που είναι το κύριο στοιχείο που αγαπάμε μουσικά – πέραν της σύνθεσης και του τραγουδιού – βάζουμε πάρα πολύ προσοχή και όλα γίνονται σε πρότυπα εξωτερικού. Είναι το μεγάλο μας παράπονο ξαναλέω ότι πολλοί λίγοι άνθρωποι μπαίνουν στην διαδικασία να δουν την δουλειά μας σαν ενορχήστρωση και σαν άποψη μουσικής, μένουν μόνο στην ταμπέλα… «με ποιόν έπαιξες;» «που πήγες;» «με ποιον εμφανίστηκες;»

Χρήστος: Μας έχει τύχει να βάλουμε κομμάτι μας να το ακούσουν και να πουν … «πολύ ωραίο τραγούδι», μόλις τους είπαμε ότι είναι δικό μας άλλαξαν και είπαν «Ε… εντάξει είναι κάπως mainstream!».

Δημήτρης: Αυτό είναι σπαστικό, τι θα πει mainstream; Τι θα πει ροκ;

Music Corner: Στα groups πάντα θεωρούσα σαν πιθανό πρόβλημα την ασυμφωνία χαρακτήρων…
Onirama
Δημήτρης: Έχεις δίκιο σ’ αυτό που λες. Αλλά πιστεύω ότι αυτό έρχεται με την μεγάλη επιτυχία. Και εμείς «κρατάμε» στην όση επιτυχία έχουμε (αυτό ο κόσμος το κρίνει). «Βαστάμε γερά» δέκα χρόνια τώρα και αυτό είναι και το μεγάλο μας στοίχημα.

Music Corner: Φτάσατε ποτέ σε σημείο όπου η πίεση της δουλειάς να θέσει σε κίνδυνο το συγκρότημα ή ακόμα και την φιλία σας;
Onirama
Γιώργος: Όχι, όχι την φιλία μας ΠΟΤΕ.

Κώστας: Κοίτα… Η Μπάντα έχει προβλήματα, κάποιες φορές τα ξεπερνάμε, κάποιες ξαναεμφανίζονται. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Τρεις καπνίζουν, τρείς όχι… Τρείς είναι παντρεμένοι, τρείς όχι… Τρείς ακούνε ελληνική μουσική , τρείς ξένη…

Γιώργος: Τρείς έχουν μαλλιά, τρείς δεν έχουν!!! (γέλια)

Κώστας: Τρείς έχουν μυαλό , τρείς δεν έχουν!!! (γέλια)

Θοδωρής: Πάντως όλοι έχουν χιούμορ!!!

Γιώργος: Η φιλία μας όμως ποτέ δεν έχει κινδυνέψει!!

Δημήτρης: Οι διαφωνίες μας είναι κυρίως σε μουσικά επίπεδα και σε πράγματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν. Που θα συνεργαστούμε, που θα παίξουμε, σε τι χώρο… Τα διλήμματα ενός καλλιτέχνη στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι. Είναι που πρέπει να πας για να μπορείς να είσαι αποδεκτός από κάποιους. Είναι πολύ άσχημη νομίζω αυτή η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, δεν υπάρχει λογική. Ο Justin Timberlake έπαιξε ας πούμε με τους Rolling Stones. Δεν έκραξε κανένας τους Rolling Stones. Εδώ όμως αν γίνει κάτι τέτοιο, αν παίξει ας πούμε ο Αγγελάκας με τον Ρουβά, θα είναι σοβαρό θέμα, δηλαδή κάποιος θα χάσει τη δουλειά του… Θα πέσουν κεφάλια!

Music Corner: Με τις εμφανίσεις σας πριν δύο χρόνια στο Cinema αλλάξατε το σκηνικό στην νυχτερινή ζωή, μεταφέρατε τα live έξω από την λογική των μέχρι τότε μαγαζιών και η απήχηση που είχε στον κόσμο ήταν τεράστια. Συν τοις άλλοις είδαμε και άλλους καλλιτέχνες να το ακολουθούν. Περιμένατε αυτή την ανταπόκριση του κόσμου; Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή του η στροφή σε τέτοιες μουσικές βραδιές;
Onirama
Κώστας: Μέρος της τύχης που λέγαμε πριν, είναι ότι η μπάντα εμφανίστηκε σε περίοδο που το ελληνικό κοινό είχε ανάγκη να ξεφύγει – σαν τρόπο διασκέδασης – από τα συνηθισμένα.

Δημήτρης: Στο Cinema κάναμε αυτό ακριβώς που κάναμε και για οχτώ χρόνια πριν. Εμείς απλώς πιστεύαμε και επιμέναμε σ’ αυτό. Ο κόσμος ήθελε να το δει κι αυτό! Δεν χρειάζεται να έχει πάντα λουλούδια ή να στριμώχνεται σε ένα τραπέζι… μπορεί να ακούσει τη μουσική του, να χαλαρώσει, να χορέψει… Νομίζω δικαιωθήκαμε.

Music Corner: Και βλέπουμε ότι συνεχίζεται κάπως αυτό το στυλ διασκέδασης…
Onirama
Δημήτρης: Τώρα είναι λίγο διαφορετικά όμως. Τα μαγαζιά στήνονται όπως το Cinema τότε, υπάρχει δηλαδή ο καναπές και όχι το τραπέζι αλλά σιγά σιγά … εμφανίζεται και το λουλούδι, μπαίνει και το λαϊκό μετά. Γίνεται πιο ερμαφρόδιτο που για μένα είναι το χειρότερο απ όλα. Προτιμώ να πάω σε μπουζούκια παρά σε κάτι τέτοιο, δηλαδή ένα μαγαζί στημένο σαν κλαμπ που θα βγουν στην αρχή να πουν κάποια ροκ διασκευή, μετά θα βγει η φίρμα και σιγά σιγά να βγαίνει το μπουζούκι… Αυτό είναι το χειρότερο, καλύτερα να γίνει με την παλιά μορφή.

Music Corner: Αυτό θα έλεγα, φέτος όμως και πάλι κάνετε την έκπληξη. Πάνω που σας είχαμε συνηθίσει αλλιώς έρχεται μια δυνατή συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Rex.
Onirama
Θοδωρής: Το φετινό έχει να κάνει με τη συνεργασία. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ο οποίος εξ αρχής στόχευε σε ένα νεανικό, ποπ κοινό αποτέλεσε το μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να συνεργαστούμε και να κάνουμε αυτήν την σύμπραξη. Από κει και πέρα η συνεργασία με έναν μεγάλο καλλιτέχνη απαιτεί και έναν μεγάλο χώρο που εξ ορισμού έχει συγκεκριμένους τρόπους λειτουργίας. Οπότε βάζοντας τα πράγματα σε μια ζυγαριά και επειδή η συγκεκριμένη συνεργασία μας ενδιέφερε και μας άρεσε πολύ – κυρίως σε τόσο δύσκολους οικονομικά και κοινωνικά καιρούς – (η ισχύς εν τη ενώσει είναι σημαντική) κάναμε αυτή την κίνηση. Επίσης θέλαμε αυτό που κάναμε για δύο χρόνια και ήταν πολύ όμορφο και ωραίο να μη «το τραβήξουμε από τα μαλλιά…»

Music Corner: Έχετε μεγάλη αγάπη προς τις διασκευές και να πειράζετε τις ενορχηστρώσεις τραγουδιών. Πώς προκύπτουν αυτά; Φαντάζεστε διαφορετικά κάποια τραγούδια…;
Onirama
Γιώργος: Κοίτα, αρχικά όπως ήταν φυσικό δεν είχαμε πολλά δικά μας τραγούδια και έπρεπε να πειραματιστούμε με κάτι. Το να γράψεις τραγούδια δεν είναι εύκολο, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να πειραματιστούμε και να παίξουμε πάνω σε άλλα κομμάτια. Κάπως έτσι ξεκίνησε.

Δημήτρης: Ακούγαμε τραγούδια και βρίσκαμε τις μελωδίες ενδιαφέρουσες αλλά θέλαμε να το δούμε διαφορετικά από πλευράς ενορχήστρωσης.

Χρήστος: Αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να το κάνουμε και με δικά μας τραγούδια βέβαια, είναι να δείξουμε ότι ένα κομμάτι με ωραία μελωδία μπορεί να ακουστεί και τελείως διαφορετικά.

Music Corner: Στο τελευταίο άλμπουμ έχετε κάνει πολλές συνεργασίες με υπέροχους καλλιτέχνες, Διονύσης Σαββόπουλος, Μπαμπης Στόκας, Λάκης Λαζόπουλος, Αφροδίτη Μάνου, που παρεμπίπτοντος όταν άκουσα «Κλεψύδρα» από την φωνή της μαγεύτηκα!
Onirama
Δημήτρης: Τι να πω για την φωνή της Αφροδίτης Μάνου; Και φαντάσου τι πάθαμε εμείς όταν αποφάσισε να πει το τραγούδι του Θοδωρή, όταν ήρθε στο στούντιο και την ακούσαμε live!

Music Corner: Πώς προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες;
Onirama
Θοδωρής: 
Είχαμε γράψει το τραγούδι για την ταινία “I love Karditsa” και μιλώντας με την εταιρεία, προσπαθούσαμε να δούμε πως θα εντάξουμε αυτό το κομμάτι δισκογραφικά. Ο δίσκος «Κλεψύδρα» ήταν αρκετά καινούργιος και σκεφτόμασταν πως θα εντάξουμε τον «Επαναστάτη» σε κάποιο cd. Από την άλλη δεν θέλαμε να κάνουμε επανέκδοση της «Κλεψύδρας» γιατί ήδη είχε πουλήσει πολλά αντίτυπα και δεν θεωρούσαμε σωστό να «αναγκάσουμε» τον κόσμο να ξαναγοράσει το δίσκο για ένα τραγούδι. Έτσι σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, να επανεκτελέσουμε τραγούδια που δεν είχαν πολυακουστεί σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Χτυπώντας λοιπόν κάποιες πόρτες, φάνηκε να έχει μεγάλη ανταπόκριση το εγχείρημα μας αυτό και τελικά δημιουργήθηκε υλικό για ένα ολόκληρο cd! …χωρίς αιτία!

Δημήτρης: Να σταθούμε στην τιμή που μας έκαναν βέβαια τα άτομα αυτά. Η Αφροδίτη Μάνου, ο Μπάμπης Στόκας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μύρωνας Στρατής, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Τζόρτζια, ο Stereo Mike και με τον δικό του τρόπο ο Λουκιανός Κηλαηδόνης που βοήθησε πολύ “παρασκηνιακά”!

Music Corner: Επόμενος στόχος πρόσκληση;
Onirama
Θοδωρής: Να αδυνατήσουμε (γέλια )

Δημήτρης: Κοίτα τώρα, αυτό που λέγαμε πριν… Θέμα σχέσεων. Νομίζω ότι επειδή δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου αυτό, για τον επόμενο στόχο μας, δεν έχουμε κάτσει να το σκεφτούμε (είμαστε στη μέση της χρονιάς, ακόμα παίζουμε και δε μας έχει απασχολήσει) και οι έξι θα σου πούμε κάτι διαφορετικό.

Διονύσης: Στόχος πρόκληση δεν είναι να βγει ένας πολύ κάλος δίσκος;

Δημήτρης: Ένας καλύτερος δίσκος ναι… Σίγουρα αυτό είναι ένας κοινός μας στόχος.

Music Corner: Αρχίζουν και δυσκολεύουν γενικά οι στόχοι;
Onirama
Δημήτρης: Έχουμε πιο πολλές απαιτήσεις από τους εαυτούς μας! Αν κάνεις ένα δίσκο με Αφροδίτη Μάνου και Μπάμπη Στόκα φαντάζομαι ότι το επόμενο βήμα πρέπει να είναι …τι να πω…

Θοδωρής: Θα έπρεπε να είναι με τον …Michael Jackson αλλά δεν προλάβαμε! (γέλια)

Δημήτρης: Πρέπει να βγάλουμε πάρα πολύ ωραία τραγούδια και σίγουρα μεγάλο άγχος αποτελεί το που θα παίζουμε του χρόνου. Μεγάλη μας επιθυμία είναι να κάνουμε κάτι σε μικρή σκηνή, για να παρουσιάσουμε τα τραγούδια μας όπως εμείς θέλουμε, γιατί σε μεγάλους χώρους δε μπορείς να παρουσιάσεις δίκες σου δουλειές.

Music Corner: Για να σας πάω και σε κάτι πιο επίκαιρο, σήμερα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision, τις είδατε καθόλου; Ξεχωρίσατε κάποιο κομμάτι;
Onirama
Δημήτρης: Δεν τα ακούσαμε, δεν προλάβαμε, αλλά έχουμε φιλαράκια μας μέσα, όπως οι Emigre, φιλαράκια μας από τη Θεσσαλονίκη.
Συμμετέχουν γενικά πολλά ονόματα, Πυροβολάκης, Καραδήμος, Emigre βλέπεις ότι πλέον οι καλλιτέχνες που μπορεί να ξεκίνησαν σε μια άλλη διαδικασία μέσα σ’ αυτή τη μουσική “βιοτεχνία” που είμαστε (γιατί βιομηχανία δεν είναι), ρίχνουν πλέον νερό στο κρασί τους και αρχίζουν να περνούν απέναντι…

-Θοδωρής: Όχι δεν περνούν απέναντι, αλλά αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει το από ‘κει και το από ‘δώ!

Δημήτρης: Βλέπεις η Sunny Μπαλτζή είχε δική της μπάντα, τους Santa Fila, ανεξάρτητη, ροκ και όμως πάει για την Eurovision, δεν είναι κακό! Μπορεί κάποιοι να την λοιδορίσουν γι’ αυτό και να την …λιθοβολίσουν (!) κι όλας, αλλά δεν έχει κάνει κάτι κακό. Καλά κάνει και πάει.

Music Corner: Εσείς φλερτάρετε ακόμα με την ιδέα της Eurovision;
Onirama
Κώστας: Εμείς πότε δεν φλερτάραμε με την ιδέα αυτή.

Θοδωρής: Είναι χαζό από την άλλη να λες ποτέ, οπότε..!

Δημήτρης: Μας είχαν κάνει πρόταση την χρόνια που ψηφίστηκε να μας εκπροσωπήσει η Καλομοίρα και είπαμε όχι.

Music Corner: Μια απορία που έχω, το σήμα κατατεθέν σας είναι η “κορόνα”! τι συμβολίζει;
Onirama
Θοδωρής: Προέκυψε από το «Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες». Θέλαμε να παίξουμε με την λέξη πρίγκιπες και κατ’ ευθείαν μας ήρθε στο μυαλό η Κορόνα που μέσα της έχει και λίγο την αθωότητα του χάρτινου καραβιού! Ήταν κάτι όμορφο, ταξιδιάρικο, μας άρεσε και έμεινε!

Δημήτρης: Σοβαρά; (γέλια)

Θοδωρής: Δεν σας το είχα πει;;; (γέλια)

Διονύσης: Κοίτα τι μαθαίνει κάνεις μετά από τόσα χρόνια!!! (γέλια)

Οι Onirama με τη συνεργάτιδα του Music Corner, Γεωργία Τσάκωνα

Music Corner: Σχέδια για το άμεσο μέλλον;
Onirama
Θοδωρής: Θα είμαστε στο Rex με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη μέχρι τα μέσα Μαρτίου και μετά το Πάσχα ανεβαίνουμε μόνοι μας πλέον στην Θεσσαλονίκη. Έπειτα ελπίζουμε να βρούμε χρόνο να δουλέψουμε για να μπούμε σιγά σιγά στο στούντιο για νέο cd.

Music Corner: Εύχομαι ό,τι καλύτερο και ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία
Onirama
Onirama: Να ‘στε καλά, εμείς ευχαριστούμε…

————

Οι ONIRAMA είναι οι:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΑΝΤΙΝΗΣ – τραγούδι, ακουστική κιθάρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΟΝΙΔΗΣ – ηλεκτρική κιθάρα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΟΝΙΔΗΣ – τύμπανα
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΡΑΤΖΗΣ – μπάσο
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ – βιολί, φυσαρμόνικα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΕΣΙΝΤΣΗΣ – πιάνο

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here