2/3/2012
www.musiccorner.gr

Οι Θεσσαλονικείς Your Hand In Mine, μετά τις πρόσφατες sold-out εμφανίσεις τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, επιστρέφουν στην βάση τους, για μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, στο BLOCK 33. Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το ολοκαίνουριο άλμπουμ του με τίτλο “The Garden Novels”, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη από την Inner Ear. Την παρουσίαση θα συνοδεύει ένα οπτικό πανόραμα από σκηνικές προβολές, που συνοδεύει τη μουσική του ντουέτου στα τελευταία του live.

Τη συναυλία των YourHandinMineθα ανοίξουν οι SonnyTouchκαι Honolulu Philharmonic με ένα μοναδικό ακουστικό set.

Τιμή εισιτηρίου: 5 €  – Προπώληση στα δισκοπωλεία Λωτός (Lotus Record Shop/ Σκρα 7/ 2310260776) και Stereodisc (Πλ. Αριστοτέλους 4/ 2310262912).

Ο Μάνος Μυλωνάκης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, δυο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να εκφράσουν την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, τη νορμανδική φολκ και τους πλανόδιους μουσικούς μέσα από το ντουέτο Your Hand in Mine που δημιούργησαν το 2006. Με μια συλλογή από αυτοσχέδια όργανα και τεχνικές live-looping παρουσιάζουν μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου, γοητεύοντας ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό. Το 2007 κυκλοφόρησαν σε 100 χειροποίητα αντίτυπα τις τέσσερις πρώτες ηχογραφήσεις τους σε μορφή cd, με αφετηρία τη σύγχρονη δυτικοευρωπαϊκή φολκ αλλά και τον πειραματισμό, ενώ το ίδιο καλοκαίρι, μετά από ανάθεση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τo βουβό αριστούργημα του Mikio Naruse, «Every Night Dreams». Φέτος επανέρχονται με τη νέα δουλειά τους, εννέα ηχητικά διηγήματα, εννέα μικρές αυτοτελείς ιστορίες μετουσιωμένες σε νότες στο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «The Garden Novels».

Οι Your Hand in Mine καταφθάνουν, όπως πάντα, με μια μικρή μουσική «οικοσκευή» που περιέχει τη συλλογή τους από συνηθισμένα και ασυνήθιστα όργανα και συσκευές (η οποία συνεχώς μεγαλώνει) και εμπλουτίζουν την ορχήστρα τους με νέα ηχοχρώματα. Με το καινούριο άλμπουμ τους “The Garden Novels”, ο Μάνος Μυλωνάκης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος εξερευνούν τα μυστικά και τα θαύματα του κήπου, επιχειρούν μια διαδρομή στο υποσυνείδητο, συναντούν φανταστικούς ήρωες και αφουγκράζονται τις ιστορίες τους.

Η βραδιά αναμένεται ακουστική με έντονα κινηματογραφική διάθεση, με στοιχεία φολκ και ρομαντικής μελαγχολίας, όπως ακριβώς ταιριάζει στις χειμωνιάτικες νύχτες.

BLOCK 33
26ης Οκτωβρίου 33, 54630, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310533533

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here