19/4/2013
www.musiccorner.gr

Οι Yuri’s Accident  και ο τραγουδοποιός Remi συναντώνται για μια βραδιά στο Six Dogs. Ένας συνδυασμός Art Punk, Garage Rock και Δυτικής Rock & Roll, Americana μουσικής με τα δύο συγκροτήματα να μοιράζονται το stage. Αυθεντική μουσική από τη δισκογραφία των δύο σχημάτων σε dance party διάθεση!

Οι Yuri’s Accident  σχηματίστηκαν το 2009 στην Αθήνα. Ο ήχος τους σαφής αναφορά στο art punk των αρχών των ’80s, καθώς και στο garage και pop rock των ‘00s. Στιβαρό rhythm section, νευρικές κιθάρες και χορευτικές μελωδίες. Μέσα από κοφτερούς αλλά και συναισθηματικούς στίχους  μιλούν για δικές τους ιστορίες αλλά και για όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Μέσα από δύο χρόνια συναυλιακής δραστηριότητας γνωρίζονται με το κοινό της Αθήνας, εμφανιζόμενοι σε εναλλακτικά στέκια. Αποτέλεσμα της πρώτης αυτής περιόδου, το πρώτο τους EP “Space Turn” τον Ιανουάριο του 2011 σε DIY παραγωγή, το οποίο αποδέχονται με θετικές κριτικές ανεξάρτητα blogs.

Τον Απρίλιο του 2012, κυκλοφορούν ανεξάρτητα το δεύτερο EP τους “No correlation” σε παραγωγή Νίκου Τριανταφύλλου (Sonic Playground). Ο ήχος τους ωριμάζει. Παράλληλα μετακομίζουν στα Ιωάννινα, τα οποία πλέον χρησιμοποιούν σαν συναυλιακή βάση για τη Βόρειο Ελλάδα. Εκεί, ανάμεσα στα βουνά και τις χαράδρες, τις πίτες και το τσίπουρο, η συνθετική τους δραστηριότητα βρίσκει την  ολοκλήρωσή της στην ηχογράφηση του πρώτου τους full length studio album από το Θωμά Νάστο. Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη της άνοιξης του 2013.

Θάνος Τσουμπρής (κιθάρα/φωνή), Ειρήνη Βικεντίου (τύμπανα), Γιώργος Μπάκουλης (μπάσο), Μαρία Πάντσιου (πλήκτρα/φωνή).

Ο τραγουδοποιός Remi (Άγγελος Κυπριανός), μεγάλωσε στο νησί των Σπετσών.Είχε ήδη ξεκινήσει από το 2009 να μελοποιεί αληθινές ιστορίες από τη μουσική του δρόμου αλλά και από τα ταξίδια που έκανε σε πόλεις της Ευρώπης. Τα τραγούδια του πρώτου album με τίτλο “Street Serenade” γράφτηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο, ενώ ο δίσκος ηχογραφήθηκε σε ένα αυτοσχέδιο ερασιτεχνικό στούντιο, με τη βοήθεια φίλων και γνωστών μουσικών. Το 2011 ηχογραφήθηκε το album “The Gospel Of the Road”, μια δουλειά επτά ανθρώπων που συνεργάστηκαν για μια σεζόν για την πραγματοποίηση αυτού του album σε συνθέσεις του ίδιου.

Μέχρι σήμερα ο REMI έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και live stages της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχει κυκλοφορήσει δύο album, έχει γυρίσει ένα μουσικό video clip καθώς και τρία documentaries. Σε συνεργασία με το σχήμα του(2012), κέρδισαν τον διαγωνισμό “Band’s Festival 2012” που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο υπό την αιγίδα του ραδιοφωνικού σταθμού “Kiss Fm Μαγνησίας”. Επίσης, έλαβε το βραβείο “Most contributing artist” από το “Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος(Deree), όταν αποφοίτησε από το τμήμα μουσικών σπουδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here