30/3/2011
www.musiccorner.gr

Πέμπτη, 7 Απριλιου@Κύτταρο, Αθήνα

H Love Light Productions σε συνεργασία με την Stereomatic παρουσιάζουν για 2 μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τους κορυφαίους εκπροσώπους της Βαλκανικής Electronica/Trip-hop σκηνής ZAGAR!

Μαζί τους στην Αθήνα, την Πεμπτη 7 Απριλίου:
DJ BOOTSIE QUARTET + SILLYBOY + EKOS QUARTET

Οι Zagar, ένα από τα σημαντικότερο συγκροτήματα στη σύγχρονη Electronica/Trip-Hop σκηνή, ανεβαίνουν στη σκηνή του Κυττάρου για μία μοναδική συναυλία! Μαζί τους, το απόλυτο μίγμα Electronica / Trip-Hop / Hip-Hop / Jazz… οι Dj Bootsie Quartet.

Το line-up συμπληρώνεται ιδανικά από τους δικους μας: SILLYBOY & EKOS QUARTET.

Zagar

ZAGAR
Σχεδόν 10 χρόνια συμπληρώνουν οι Zagar και ήδη μπορούν να θεωρούνται από τα κορυφαία συγκροτήματα στην Electronica/Trip-Hop μουσική. Δημιουργοί του απόλυτου ραδιοφωνικού hit “Wings Of Love” και opening act των Depeche Mode στη Βουδαπέστη το 2009! Οι Ούγγροι καταφέρνουν ένα μίγμα wave rock, electronica και παραδοσιακών ήχων. Με τη μουσική τους έχουν επενδύσει θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους, ακόμα και επεισόδιο της αμερικάνικης σειράς CSI! Συνεργασίες με πολυάριθμους καλλιτέχνες και επιλογή του πρώτου τους album “Local Broadcast” ανάμεσα στα 50 κορυφαία Ουγγρικά albums όλων των εποχών…!!!

DJ BOOTSIE QUARTET
Ο DJ Bootsie είναι μέλος των Zagar και θεωρείται master των Turntables, έχει κυκλοφορήσει τα “The Silent Partner” & “Holidays In The Shade” ως προσωπικές δουλειές, δύο δίσκους που ως live performance τους παρουσιάζει με άλλους τρείς μουσικούς (σαξόφωνο, κιθάρα, drums). Οι μουσικές τους επιρροές…Electronica/Trip-Hop/Hip-Hop/Jazz…Η δημιουργία του είναι ένα mix που live συνεπαίρνει τον καθένα…χαρακτηριστικά παραδείγματα τα singles “Tango Ronin” και “Sword Removed”.

SILLYBOY
O vintage pop ήχος του album έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον μερικών από τους πιο αξιόλογους παραγωγούς / djs και ιδιοκτήτες labels τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και τα σχόλια τους μπορείτε να τα δείτε στο τέλος αυτού του κειμένου.
Δανείστηκε το “sillyboy” απο το “Silly boy blue” του David Bowie. Ο εγχώριος μουσικός τύπος τον υποδέχτηκε γράφοντας ότι πρόκειται για ένα album που “είναι τόσο καλό που δεν μπορείς να το χωνέψεις” (M. Hulot / Lifo) ενώ μερικοί απο τους σημαντικότερους παραγωγούς και djs της ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως κατάλαβαν ακριβώς τον ήχο που είχε στο μυαλό του ηχογραφώντας τα πρώτα κομμάτια του. “Perfect sunshine music for a New York summer starting to emerge” – Eamon Harkin Sunday Best / NYC.
Η περίπτωση βέβαια του sillyboy έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μερικά χρόνια πριν μπορείτε να βρείτε το όνομα του στα credits της διαφημιστικής καμπάνιας της STR8 καθώς επισής και σε μια σειρά απο επιτυχημένες μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, ενώ αυτή η ενασχόληση του ήταν που τον οδήγησε στην απόφαση να δημιουργήσει ένα μυστήριο γύρω απο την δημόσια εικόνα του και φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες του οπισθόφυλλου καλύπτοντας το πρόσωπο του.
Ο ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο δουλεύει στο homemade studio του λίγο έξω απο την Αθήνα, πρόσφατα κέντρισε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών διανομής απο το εξωτερικό και το άμεσο μέλλον του επιφυλλάσει θετικές εξελίξεις όσον αφορά την διάδοση της μουσικής του πέρα απο τα σύνορα της χώρας. Άλλωστε, στο σημαδιακό από κάθε άποψη “New York” γνωστοποιεί την λατρεία του για τον ήχο της μητρόπολης που μέσω της μουσικής του φαντάζει ο ιδανικός προορισμός. “…Ready and set to go, i can hear the engines roar, i wanna be there…”
Το “Played” λοιπόν όχι μόνο αναμένεται να είναι ένας απο τους εγχώριους δίσκους της χρονιάς αλλά χάρισε και στον δημιουργό του την υποψηφιότητα ως καλύτερου προτοεμφανιζόμενου μουσικού στα βραβεία του περιοδικού STATUS.

EKOS QUARTET
Οι Ekos Quartet είναι μια trip-hop μπάντα από την Αθήνα. Επειδή το trip-hop είναι ένας όρος που περιγράφει κυρίως την ατμόσφαιρα μιας μουσικής, μπορεί να ειπωθεί ότι η μουσική τους είναι down-tempo electronic, μέσα σε μια σκοτεινή, μελαγχολική και ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα, η οποία μερικές φορές παίρνει πιο jazzy/funky μορφές. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ForTune έδωσε κάποιες πειραματικές παραγωγές βασισμένες στο hip-hop και samples από κλασική μουσική στον The Ant, ο οποίος του πρότεινε αμέσως να ξεκινήσουν ένα σχετικό project. Δούλεψαν μαζί το 2004, ενώ την επόμενη χρονιά προστέθηκε ο Stelx ως κιθαρίστας. Λίγο αργότερα, οι τρεις τους βρήκαν την Eski (φωνητικά). Έτσι δημιούργησαν τους Ekos Quartet το Νοέμβριο του 2005. ηχογράφησαν το πρώτο τους τραγούδι, “Fortune’s lake”, τον Ιανουάριο του 2006 και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ζωντανά στο τέλος του ίδιου έτους. Κατά τη διάρκεια του 2007, έκαναν αρκετές συναυλίες και συνέχισαν να γράφουν τραγούδια για το demo τους. Αυτή η ευκαιρία τους έδωσε το κουράγιο και την έμπνευση να επεκτείνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες, συνδυάζοντας downbeat, electronica, funk, hip-hop, jazz breaks, post rock/electronica, classical samples και ambient. Όλα αυτά βασίστηκαν σε μια ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και διάθεση και μπλέχτηκαν με τους στίχους του The Ant και τα rap (κυρίως) φωνητικά του, μαζί με τα πιο αιθέρια της Eski. Το αποτέλεσμα είναι ένα θολό μίγμα από πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ, που τείνει να γίνει ένας μοναδικός ήχος που ορίζει την ύπαρξή τους ως ένα group από καλλιτέχνες. Σκοπός τους είναι η εξέλιξη, ο αυτοσχεδιασμός, ο πειραματισμός και η αυθεντικότητα μέσα από το μουσικό τους ταξίδι, μέσα απ’ το οποίο μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να μιλήσουν για ένα κόσμο που μπορεί να γίνει περισσότερο όμορφος και γοητευτικός παρά ελεγχόμενος.

Αφού ηχογράφησαν τα τέσσερα πρώτα τους κομμάτια, τα οποία κυκλοφόρησαν σε διάφορες συλλογές (City campers, Concealed Truth), αποφάσισαν να συγκεντρώσουν το υλικό τους και να ηχογραφήσουν το πρώτο τους album. Κατά τη διάρκεια του 2008, άρχισαν να εμφανίζονται ως quintet, μετά τη μόνιμη προσθήκη του Gee στο μπάσο και του Mandragora στον live ήχο. Κατά τη διάρκεια του έτους ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του δίσκου με 13 τραγούδια. Μαζί με τον s_fx (Gardenbox,Vodka Juniors,27,Βητα Πεις) οι Ekos Quartet έκαναν την παραγωγή του παρθενικού τους album, με τίτλο “In a dream full of charm”, ενώ ο θρυλικός Bob Katz (Motor Psycho,Dizzy Gillespie,Dr.John) ανέλαβε το mastering. Ο δίσκος μοιάζει πιο πολύ με παραμύθι, περιλαμβάνει ιστορίες που συμβαίνουν στην πόλη ή πιο κοντά στη φύση, ιστορίες που αναρωτιούνται και δεν φοβούνται να κλάψουν, ιστορίες που μιλάνε για τη ματαιοδοξία ή την ελπίδα, ιστορίες που ονειρεύονται το ουράνιο τόξο που κρύβεται πίσω από κάθε πόνο.

Τιμές Εισιτηρίων:
Limited discount e-ticket: 15euros zagbo.eventbrite.com

Presale/Spot: 20euros
Σημεία Προπώλησης: Ticket House & Metropolis Record Store

Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here