18/2/2013
www.musiccorner.gr

Το Stage25 παρουσιάζει τον Αλέξανδρο Μπελλέ στη μουσική παράσταση – αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, με τίτλο:  «Γεννήθηκα στο βλέφαρο του κεραυνού», την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Νίκος Ξυλούρης – Γεννήθηκα στο βλέφαρο του κεραυνού, σβήνω κυλώντας στα νερά / Ανέβηκα στην κορυφή της συννεφιάς σαλτάροντας με τις τριχιές του λιβανιού, πήρα το δρόμο της σποράς / Κοιμήθηκα στο προσκεφάλι του σπαθιού, είχα τον ύπνο του λαγού / Αγνάντευα την πυρκαγιά της θεμωνιάς αμίλητος την ώρα της συγκομιδής, πήρα ταγάρι ζητιανιάς / Αντάμωσα τον χάρο της ξερολιθιάς, το άλογο στ’ αλώνι να ψυχομαχεί, πήρα ταγάρι ζητιανιάς». «Γεννήθηκα» (από την «Ιθαγένεια», 1972, σε στίχους Κ. Χ. Μύρη και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου)

Ο Αρχάγγελος της Κρήτης, ο Ανωγειανός λυράρης με την στεντόρεια, συγκλονιστική φωνή, την καθαρή ματιά και την ξεχωριστή ευαισθησία που έφυγε από τη ζωή πριν από 33 χρόνια, στις 8 Φεβρουαρίου του 1980, άφησε τη σφραγίδα του στο ελληνικό τραγούδι. Απλός, λιτός και ειλικρινής όπως όλοι οι γνήσιοι λαϊκοί άνθρωποι φώτισε με το αξεπέραστο ηχόχρωμά του και με τη δύναμη της ψυχής του τόσο τα ριζίτικα του τόπου του, όσα και τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών Μαρκόπουλου, Ξαρχάκου, Λεοντή, Χάλαρη, Ανδριόπουλου που έγραψαν μεγάλες μουσικές πάνω σε στίχους εξίσου μεγάλων ποιητών όπως ο Σεφέρης, ο Σολωμός, ο Ρίτσος, ο Κατσαρός, ο Γεωργουσόπουλος κ.α.

Αυτά τα σπουδαία τραγούδια θα ακούσει ο θεατής της παράστασης – αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, από τον 28χρονο Αλέξανδρο Μπελλέ  (που τον γνωρίσαμε ως βασικό ερμηνευτή του Γιάννη Μαρκόπουλου που του εμπιστεύτηκε να ερμηνεύσει μέρη από τα μουσικά του έργα «Θητεία», «Ιθαγένεια», «Χρονικό» και «Ανεξάρτητα»).

Με ένα νέο album στις αποσκευές του, με τίτλο «Σαν έρθεις», ο σπουδαίος ερμηνευτής Αλέξανδρος Μπελλές θα παρουσιάσει στον φιλόξενο χώρο του Stage 25 ένα από καρδιάς αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με ιδιαίτερες επιλογές και αναπάντεχες διασκευές τραγουδιών του.

Σε μια μοναδική μουσική παράσταση που θα σας συγκινήσει!

Μαζί του οι εξαιρετικοί μουσικοί και σολίστ:
Νίκος Τερζάκης (Κιθάρα)
Γιάννης Πλαγιανάκος
(Μπάσο)
Δημήτρης Μποσινάκος
(Ντραμς)
Γιώργος Παππάς
(Λαούτο)
Σταύρος Παργινός
(Τσέλο)

Stage 25
Αισχύλου 25 Περιστέρι
Τηλ. κρατήσεων 2105714785, 6970044041, 6932733386

Γενική είσοδος 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Τιμή δεύτερου ποτού 7 ευρώ, μπύρα ή κρασί 5 ευρώ – άνεργοι ΔΩΡΕΑΝ, φοιτητές έκπτωση 50%
Ώρα έναρξης 23:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here