27/12/2010
Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
Φωτογράφηση: Music Corner
www.musiccorner.gr

Είναι τέλη Δεκεμβρίου, λίγο πριν μας εγκαταλείψει και αυτή η δεκαετία μέσα σε μια μελαγχολική ατμόσφαιρα και ο Φοίβος Δεληβοριάς μετά από αρκετό καιρό και ύστερα από μεγάλη προσμονή των ακροατών του, κυκλοφορεί επιτέλους του νέο του cd! Ο «αόρατος άνθρωπος» έρχεται να μας ταξιδέψει και πάλι σε μελωδικά μονοπάτια με την χαρακτηριστική γραφή και ήχο του Φοίβου. Στις 22/12 το Fuzz άνοιξε τις πόρτες του για την συναυλία του Δεληβοριά και ο κόσμος έδειξε για ακόμα μια φορά την ένθερμη υποστήριξη του σε κάθε βήμα του καλλιτέχνη, αφού στο Fuzz κυριολεκτικά κάποια στιγμή δεν έπεφτε καρφίτσα! Ο συναυλιακός χώρος της Πειραιώς, στον Ταύρο, ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτος, όταν λίγο μετά τις 10.00 άναψαν τα φώτα στη σκηνή και ο Φοίβος με τους μουσικούς του πήραν θέσεις μπροστά στα όργανα και τα μικρόφωνα!

Η βραδιά ξεκινά με το «Μπολερό», τραγούδι από τον νέο του δίσκο που ήδη έχει ακουστεί από πολλούς σταθμούς και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο! Του χαρίζουμε εγκάρδια το πιο θερμό χειροκρότημα και εκείνος μας ανταμείβει με την «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα» , όλη η αίθουσα τραγουδά μαζί του. Πλαισιωμένος – κλασικά – από τον άνθρωπο ορχήστρα, κ. Κατσάνο, τον ντράμερ έκπληξη της βραδιάς, Σωτήρη Ντούβα, τον μπασίστα του Σταμάτη Σταματάκη και στα φωνητικά την Σοφία Σαρρή, έκαναν τον κόσμο να μελαγχολήσει αλλά και να χαμογελάσει, να αναπολήσει, να τραγουδήσει και να χορέψει! Αστείο ενσταντανέ ήταν και η απάντηση του Φοίβου στα φαινόμενα της εποχής με ένα σκετσάκι επί σκηνής , του στυλ “πώς να κατακτήσετε την ευτυχία με 10 βήματα” που μας έκανε να γελάσουμε και να δούμε από μια διαφορετικά σκοπιά την καθημερινότητα μας!

Καινούργια τραγούδια αισθαντικά και εξίσου υπέροχα έκλεψαν με το πρώτο άκουσμα τις καρδιές του κοινού. Τα «Μηδέν εισερχόμενα», «θα ήθελα να ήμουνα εκεί», «χωρίς», «το φεγγάρι αυτό»,  «το καταφύγιο» και πολλά άλλα κατάφεραν να σαγηνέψουν τον κόσμο, προς μεγάλο άγχος και αγωνία του ίδιου του Φοίβου που όπως ο ίδιος ανέφερε ένιωθε ανήσυχος που θα τα ερμήνευε για πρώτη φορά σε κόσμο αφού “φοβόταν” για το πώς θα τα υποδεχτούμε!

Φυσικά δεν μας άφησε παραπονεμένους, αφού ακούσαμε και πολλά αγαπημένα τραγούδια από το παρελθόν, όπως το «Χριστούγεννα» (επιβαλλόταν λόγω ημερών) το οποίο έκλεισε και την βραδιά, τη «Γυναίκα του Πατώκου», το «Χάλια», «την Υβρεοπομπή», αλλά και τον “Καθρέφτη” όπου μας άφησε (υπό την μουσική του καθοδήγηση) να το τραγουδήσουμε μόνοι μας ακαπέλα!

Την συναυλία παρακολουθούσαν και ιδρυτικά μέλη του ελληνικού fun club του Bruce Springsteen και ο Φοίβος τους αφιέρωσε το «Mary don’t you weep» σε μια υπέροχη εκτέλεση με την Σοφία Σαρρή! Πραγματικά μια ιδιαίτερη συναυλία από τον Φοίβο Δεληβοριά που περιμέναμε πώς και πως μιας και δε μας συνηθίζει σε συχνές εμφανίσεις δίνοντας μας ταυτόχρονα μια μικρή γεύση για το τι πρόκειται να δούμε στις προγραμματισμένες μεν, περιορισμένες δε εμφανίσεις που ετοιμάζει στο “Μετρο”, στα τέλη Γενάρη!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here