15/6/2011
www.musiccorner.gr

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του 3ου και τελευταίου άλμπουμ της Ανοιχτής Θάλασσας, λέει τ’ όνομά της τρεις φορές και πατάει με σιγουριά στην ΞΕΝΗ ΓΗ. 11 νέα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη και μία διασκευή (Καρδιολόγος της Β. Πάλλα και του Ν. Πετρίδη).

Το σύρμα της ακουστικής κιθάρας και το καρδιοχτύπι των κρουστών δημιουργούν ένα grunge ήχο που βοηθάει τα λόγια να φτιάξουν πολύχρωμα τοπία και εικόνες.

Στο τραγούδι «θα γίνουμε ένα» συναντάμε τη νέα τραγουδίστρια Ιωάννα Μόρφη, ενώ στο ένα και μόνο αγγλόφωνο τραγούδι του άλμπουμ empty moons, ακούμε τον Κώστα Αντωνιάδη, τραγουδιστή των GAD.

Από το άλμπουμ έχουν ήδη ξεχωρίσει τα τραγούδια 20 ζωές και Τράβα μια γραμμή.

Στις σκοτεινές εποχές της δισκογραφίας, όμως, η Ξένη Γη δε μένει απροστάτευτη… Συνοδεύεται από τη νουβέλα «Πώς ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα» και κυκλοφορούν μαζί, 2 σε 1, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Η φωτεινή αυτή ιστορία που έχει γράψει ο Βαγγέλης  Μαρκαντώνης «σιγοτραγουδάει» με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι η πειρατεία δε σκοτώνει τη μουσική. Κάνει τους μουσικούς και τους φίλους τους πιο ευφάνταστους και ευρηματικούς.

Την επιμέλεια και διεύθυνση παραγωγής έχει κάνει ο Άγγελος Σφακιανάκης.

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ , στον νέο τους χώρο Αγίας Ειρήνης 17 (μεταξύ Αθηνάς και Αιόλου) στο Μοναστηράκι, θα γίνει η παρουσίαση των τραγουδιών και της νουβέλας του Βαγγέλη Μαρκαντώνη “ΞΕΝΗ ΓΗ” καί “ΠωΣ Ο ΣτΕΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ φΙΛΟΙ τΟυ ΕΒΓΑΛΑν τΟν χΕΙΜωνΑ”, από τον ίδιο και τον Άγγελο Σφακιανάκη. Θα γίνει ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών με τη συμμετοχή του Χρήστου Χουσίδη, του Κώστα Αντωνιάδη και της Ιωάννας Μόρφη.

Αγίας Ειρήνης 17 – Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό)
τηλ. 210 3228839

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here