23/7/2013
www.musiccorner.gr

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τις “ΩΡΕΣ” του Μεγάρου Μουσικής σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Σταθμών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον τίτλο “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ”, προσαρμοσμένες στο κλίμα της περιόδου.

tsampropoulos_ores_2013_07_001
Μετά την επιτυχημένη εναρκτήρια καλλιτεχνική τους σύμπραξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τις “Ώρες” της Μεγάλης Εβδομάδες του 2013, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη μουσική τους πρόταση σε όλους τους χώρους δράσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ανά την Ελλάδα, υπό το πλαίσιο του “Φεστιβάλ των Σταθμών της ΑΣΚΤ”.

Οι δύο αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, με διαφορετικές μουσικές διαδρομές, συμπράττουν σε μία ξεχωριστή συνεργασία που επιχειρεί να συνδυάσει τα φαινομενικώς ασυνδύαστα. Ο διεθνούς φήμης έλληνας πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος , ο οποίος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του, μαζί με την κορυφαία ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζ’η , μία ιδιαίτερη περίπτωση γυναίκας ψάλτριας στην Ελλάδα, σμίγουν επί σκηνής δυο διαφορετικους μουσικούς κόσμους: της Δύσης και της Ανατολής. Οι Απόηχοι της κλασικής μουσικής, μέσα από τη δεξιοτεχνική προσέγγιση και τη δημιουργική έμπνευση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, συναντούν την λιτή και μακριά απο περιττές τεχνοτροπίες και ανθρώπινους βερμπαλισμούς βυζαντινή υμνωδία και την αρχέγονη, μυσταγωγική, αυθεντική ελληνική δημοτική μουσική, με τη φωνή της Νεκταρία Καραντζή. Η Δύση συναντά Ανατολή, ξεδιπλώνοντας τους μουσικούς θησαυρούς τους και κάνοντας έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής…

tsampropoulos_kalantzi_ores_2013_07_002
Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Α’ Φεστιβάλ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τη συνδιοργάνωση της Μικρής Όπερας του Κόσμου.  Οι Σταθμοί είναι κτιριακές υποδομές που διαθέτει η ΑΣΚΤ σε έξη μέρη της Ελλάδας και όπου χρησιμοποιείται ως τώρα ως πυρήνες για τη δημιουργία των φοιτητών και των δασκάλων της Σχολής. Φέτος δρομολογείται για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ με σκοπό ν ́αποτελέσει στο μέλλον την αφετηρία ενός θεσμού ο οποίος θα επιτρέπει τη διείσδυση στον κοινωνικό ιστό, της Σχολής και των συνεργατών της.
Οι συναυλίες του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της Νεκταρίας Καραντζή ξεκίνησαν από τη Μύκονο και θα συνεχιστούν στο Ρέθυμνο (26/7), στο Τσεπέλοβο (2/8), στην Ύδρα (10/8), στους Δελφούς (21/9) .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here