17/6/2013
www.musiccorner.gr

Στις sold out εμφανίσεις του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 21 και 22 Οκτωβρίου του 2011 τα pedals από το loopstation πήραν φωτιά κι ο Dub Fx απέδειξε περίτρανα στην πρώτη του επίσκεψη επί Ελληνικού εδάφους γιατί έχει χαρακτηριστεί ως ο μάγος του beat box, αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους street performers του κόσμου κι είναι αποδεδειγμένα ένας μαέστρος των μηχανημάτων. Έχοντας κλείσει και τις δύο συναυλίες με την ίδια υπόσχεση “Soon back in Athens & Thessaloniki” ο Dub Fx κι η παρέα του πιστοί στο λόγο τους επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 19 Ιουνίου στον Βοτανικό στην Αθήνα και στις 20 Ιουνίου στο Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα [Open Air] στην Θεσσαλονίκη για δύο ξέφρενα party που θα κρατήσουν περισσότερες από 8 ώρες!!!

Όσοι γέμισαν ασφυκτικά τα Fuzz και Principal το 2011 είναι βέβαιο πως θα έρθουν αυτή τη φορά, όσο γίνεται βέβαια, κατάλληλα προετοιμασμένοι. Όσοι δεν είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το μουσικό υπερθέαμα, ας προετοιμαστούν για dubstep, drum & bass, hip hop και reggae όπως δεν τις έχουν ξανακούσει από μια πραγματικά ιδιαίτερη και μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη.

dub_fx_afisa_2013_06_01

Ο σπουδαίος Benjamin Stanford aka Dub FX επιστρέφει λοιπόν στη χώρα μας για να μας προσφέρει ένα από τα show που μόνο αυτός ξέρει. Περιμένουμε τις α καπέλα εκτελέσεις κομματιών του που ξεσηκώνουν όπως έκανε πριν 1,5 χρόνο με το “Sooth your pain” και τη hip-hop διάθεση με την οποία γεμίζει τον χώρο κάθε φορά που αλλάζει τον τόνο της φωνής του με αυτόν τον πραγματικά εκπληκτικό τρόπο. Προβλέπεται χορός μέχρι τελικής πτώσεως, ενώ οι εκκωφαντικές φωνές του κοινού να τον καλούν σε encore είναι βέβαιο πως θα ακουστούν και πάλι.

Χωρίς αμφιβολία εντυπωσιάζει και μαγνητίζει με το που τον δει κανείς live, ενώ δεν έχει αφήσει χώρα της Ευρώπης που να μην έχει επισκεφθεί. Συνήθως στήνει τα μπαγάζια του σε κάποια πλατεία για 2-3 ώρες και παίζει live αναζητώντας το κοινό του κάπου ανάμεσα στους περαστικούς. Βέβαια, αποδείχτηκε τόσο καλός στο beatboxing κι επιδέξιος στον χειρισμό των μουσικών μηχανημάτων, ώστε πλέον το κοινό αναζητεί τα ραντεβού που δίνει κάθε φορά ο Dub FX σε πλατείες και πάρκα των πόλεων! Έτσι, λοιπόν εξελίχθηκε σ’ έναν από τους γνωστότερους street performers του κόσμου με κύριο και βασικό χαρακτηριστικό του την παντελή ανεξαρτησία του και σήμα κατατεθέν του τις ηχογραφημένες λούπες και παραμορφώσεις. Ο Dub FΧ διαδίδει τη μουσική του μόνο μέσω live performance, word of mouth, social networking και διανομή free samples. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η συλλογή του «Live in the Street», [2007] είναι από live street performances σε διάφορες χώρες.

Η μοναχική του διαδρομή στους δρόμους του πλανήτη ξεκίνησε το 2005. Εδώ όμως κι αρκετό καιρό ταξιδεύει και εμφανίζεται μαζί με την κοπέλα, που έχει αναλάβει τα vocals, γνωστή κι ως Flower Fairy, που γνώρισε στο Manchester. Τον ακολουθεί παντού, ξεσηκώνει το κοινό και πουλάει CDs. Άλλωστε η Flower Fairy με την εκπληκτική φωνή της συμμετέχει στο τελευταίο 8λεπτο track του πρώτου του studio album με τίτλο «Everythinks A Ripple», «Τime Will Tell», που κυκλοφόρησε το 2009. Το 2010 ακολούθησε το «A Crossworlds» σε συμπαραγωγή με τον Sirius. Τα κομμάτια εδώ έγιναν πιο ηλεκτρονικά και πιο χορευτικά, με αρκετά μπάσα, χωρίς vocals ή με ελάχιστα, γεγονός που καταδεικνύει τη θέληση του καλλιτέχνη για εξέλιξη κι εκσυγχρονισμό. Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται οι Flower Fairy, Cade, Lapo & MC Ninjaz [Numa Crew].

Μετά το τέλος των εμφανίσεων του Dub FX θα ακολουθήσει after party και στις 2 πόλεις με ελεύθερη είσοδο και Dj Set από το σπουδαίο δίδυμο των Lapo & MC Ninjaz [Numa Crew].

Τετάρτη 19 Ιουνίου
Βοτανικός
Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, Αθήνα

Πέμπτη 20 Ιουνίου
Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα [Open Air]

Opening Act Αθήνα: Αnna Mystic & Blend Mishkin
Opening Act Θεσσαλονίκη: Μ.Α.Τ.Ε.

Τιμές & Διάθεση Εισιτηρίων
Προπώληση: 15€
[τα πρώτα 500]

Προπώληση: 18€ [τα επόμενα 500]
Προπώληση/Ταμείο: 20€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here