24/12/2013
Γράφει η Μίρκα Λαμπροπούλου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ο Ορφέας Περίδης επέστρεψε στον Σταυρό του Νότου και ευχόμαστε να μείνει!

Είχα πολύ καιρό να ακούσω τον Ορφέα Περίδη και ομολογώ ότι μου είχε λείψει… Εκτός από τη μουσική του και τη φωνή του, πιο πολύ απ’ όλα μου έλειπε η ηρεμία που έχει. Μια ηρεμία και μια ησυχία που δε συναντάς εύκολα. Ένας ερμηνευτής που σε κάνει να νιώθεις άνετα, σαν να είσαι σπίτι σου.

peridis_live_2013_12_05

Στην ώρα του, ο Ορφέας ανέβηκε στη σκηνή και μας καλωσόρισε με το «Ρεμάλι πατέρα». Ακούσαμε δύο πολύ όμορφα τραγούδια το «Διψάς του στίχου πουλί» και το «Όλο βιολέτες στόλισα», τα οποία προορίζονταν για μια θεατρική παράσταση του Θ. Γκόνη. Σιγοτραγουδήσαμε μαζί του την «Ομίχλη», ένα αγαπημένο τραγούδι του Θ. Παπακωνσταντίνου και πήγαμε μια βόλτα με το «Ροζ ποδήλατο», όπως είπε ο Ορφέας Περίδης, «αφήσαμε τις porche και πιάσαμε τα ποδήλατα». Έπειτα θυμηθήκαμε το «Αχ να σε δω» και το «Για που το ’βαλες καρδιά μου» δύο από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Ορφέα Περίδη.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με το «Ζηλεύει η νύχτα» ελαφρώς διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει, τόσο όμορφα διαφορετικό που σ’ έκανε να το αγαπήσεις ξανά απ’ την αρχή! Ο Ορφέας έκλεισε το πρώτο μέρος με τη φράση «Ευαίσθητοι και καλοί μου συνδαιτυμόνες σας ευχαριστούμε πολύ».

peridis_live_2013_12_19

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε 15 λεπτά μετά με το «Θέλω να μένω μόνος μου» και το «Τρέχα τρένο φορτωμένο». Με το πέρασμα της ώρας ο Ορφέας «έδενε» όλο και περισσότερο το κοινό του με τη μουσική του. Το «Κάτι μου κρύβεις» και «Τα παλιά γκαρσόνια» έδωσαν τη θέση τους στο υπέροχο «Γιατί πολύ σ’ αγάπησα». Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η Έλενα Κυρανά, μια τραγουδίστρια που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Τραγούδησε το «Κεφαλοδέσι» από τον δίσκο «12 τραγούδια F.GLorca», ένας δίσκος του 1969 σε μουσική Γ. Γλέζου. Την απόδοση των στίχων στα ελληνικά είχε κάνει ο Λ. Παπαδόπουλος. Ακόμα η Έλενα Κυρανά ερμήνευσε μοναδικά το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» του Μ. Χατζιδάκι!

peridis_live_2013_12_24_kyrana_elena

Το πρόγραμμα συνέχισε κανονικά με τις «Αλυσίδες» και το «Χάρτινο καραβάκι». Όλοι μας τραγουδήσαμε τη «Φωτοβολίδα» και τα «Ρώσικά μου μάτια». Ο Ορφέας Περίδης έκλεισε το δεύτερο μέρος του προγράμματος του με το «Φεύγω», ευτυχώς όμως για εμάς, δεν έφυγε αμέσως, επέστρεψε και μας χάρισε δύο ακόμη τραγούδια, το «Μαστιχόδεντρο» και το «Καμίνι».

Ο Ορφέας Περίδης μας αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο του και μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις.

Music Corner: Πόσες εμφανίσεις θα κάνετε στον Σταυρό του Νότου;
Ορφέας Περίδης: θα κάνουμε δύο εμφανίσεις και βλέπουμε. Όπως κάθε χρόνο κάναμε και θα κάνουμε τον γύρο της Ελλάδας σε μουσικές σκηνές και σε άλλους χώρους, όπως τα τελευταία 20 χρόνια.

Music Corner: Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος στις συναυλίες δεδομένης της κατάστασης που διανύει;
Ορφέας Περίδης: Οπωσδήποτε είναι μουδιασμένος και σκεπτικός. Όμως θα έλεγα πως αυτός είναι ο ρόλος του τραγουδιού, να σε κάνει να ξεχνάς και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Να φέρει τον κόσμο σε μία κοινωνία, να γίνει ένα με τους υπόλοιπους και να σε παρασύρουν… Πάντως δεν έχω δει τεράστιες αλλαγές. Σε γενικές γραμμές ο κόσμος έρχεται εδώ, παρακολουθεί, διασκεδάζει και συμμετέχει…

Music Corner: Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο δισκογραφικά;
Ορφέας Περίδης: Ετοιμάζω την επόμενη δουλειά μου εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά έχω φτάσει στη μέση. Ταυτόχρονα βοηθάμε τον Μανώλη Λιδάκη, αυτόν τον εξαιρετικό καλλιτέχνη, μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα και τη Βάσω Αλαγιάννη, σε ένα δίσκο που κάνει.

peridis_live_2013_12_02

Μη χάσετε τον Ορφέα Περίδη, θα τραγουδήσετε, θα ταξιδέψει το μυαλό σας και σίγουρα θα σας μεταφέρει λίγη από την υπέροχη και ήρεμη αύρα του. Όπως ακριβώς γίνεται τόσα χρόνια με τη φωνή του!

Ο Ορφέας Περίδης έχει μαζί τους εξής εξαιρετικούς μουσικούς:
Θοδωρής Δαμουράκης: κιθάρες, λαούτο, μαντολίνο
Αλέξανδρος Ιακώβου: βιολί, τραγούδι
Εύη Κανέλλου: κρουστά
Κώστας Σταυρόπουλος: κοντραμπάσο, πιάνο, τραγούδι

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here