3/6/2013
www.musiccorner.gr

Ο πρώτος διεθνής δίσκος της Καίτης Γαρμπή είναι γεγονός! Πρόκειται για ιταλική παραγωγή που ηχογραφήθηκε πέρυσι στο Μιλάνο.

Ο δίσκος μόλις αναρτήθηκε στα i-tunes 240 χωρών! Τώρα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα δισκοπωλεία της Ιταλίας στις 8 Ιουνίου, ένα υπέροχο δώρο την ημέρα των γενεθλίων της Καίτης Γαρμπή! Στην Ελλάδα το CD θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα μέσα στο καλοκαίρι…

cd_garbi_2013_06_01

Ο ιταλός παραγωγός Alberto Zeppieri – χρόνια συνεργάτης της Cezaria Evora, με πολλές παραγωγές στο ενεργητικό του, μεταξύ των οποίων και οι συλλογές Capo Verde (τα έσοδα τους διατίθενται για την ενίσχυση του World Food Programme) – εντυπωσιασμένος από τη φωνή και τη δισκογραφία της Καίτης Γαρμπή, την αναζήτησε πριν από περίπου ένα χρόνο και της πρότεινε τη δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού δίσκου.

Το αποτέλεσμα αυτής της μοναδικής συνεργασίας είναι ένα CD με 12 γνωστές μελωδίες, τραγουδισμένες στα Ιταλικά, με έντονο μεσογειακό, καλοκαιρινό χρώμα και ταμπεραμέντο, συνδυασμένο, σε κάποιες περιπτώσεις, με αυθεντικό ελληνικό λαϊκό ήχο.

Ήδη από την πρώτη κυκλοφορία του πέρσι το καλοκαίρι στα ραδιόφωνα στην Ελλάδα έκανε ιδιαίτερη αίσθηση το ντουέτο που έδωσε και το όνομά του στο δίσκο, με την πολύ μεγάλη Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, την Ornella Vanoni. Μιλάμε φυσικά για το Buona Vita, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιταλίδας star. Η μουσική είναι του Teofilo Chantre, τους Ιταλικούς στίχους υπογράφουν ο Alberto Zeppieri και η ίδια η Vanoni, ενώ τους ελληνικούς ο Νίκος Μωραΐτης. Όπως όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει από τη Vanoni το 2006 στην Ιταλία, έτσι και τώρα το κομμάτι είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στο CD περιλαμβάνονται μεγάλες, διαχρονικές επιτυχίες της Καίτης Γαρμπή, όπως το «Χαμένα», το «Θα μελαγχολήσω», ο «Άνεμος», το «Εσένα μόνο» και το «Βιάστηκα», αλλά και πιο πρόσφατες από τη συνεργασία της με τον Νίκο Αντύπα, όπως το «Καινούργια εγώ», τα «Ψέμματα» και το «Όλα στα ζήτησα» σε ένα μη αναμενόμενο ντουέτο με τον Toto Cotugno (“Se questo posse un film”) κ.α.

Το «Ti scento» (μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Ιταλικού συγκροτήματος Matia Bazaar) είναι ένα ακόμη σημαντικό ντουέτο του δίσκου, όπου η Καίτη Γαρμπή τραγουδάει με τον ίδιο το συνθέτη, Carlo Marrale. Για το κομμάτι αυτό έχει ήδη γυριστεί στην Σαντορίνη και τη Ρόδο, το καλοκαίρι που μας πέρασε, ένα εντυπωσιακό video clip, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Βελλοπούλου, με υποβρύχιες λήψεις, λουσμένο με ελληνικό γαλάζιο χρώμα και λευκό φως!

Η φωτογράφηση για το εξώφυλλο του δίσκου έγινε από τον Τάσο Βρεττό.

Make up, Αχιλλέας Χαρίτος
Hair Styling, Νίκος Ζήσης
Styled by, Christos Papanikolaou

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here