15/9/2014
www.musiccorner.gr

Ο Σταμάτης και η Σπείρα ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για την Θεσσαλονίκη. Η ομάδα σε αυτό της το ταξίδι εγκαινιάζει τον 15Ο χρόνο ζωής της και φέρνει μαζί της την πιο δυνατή της παράσταση.

«Όταν έχω εσένα». Η μεγάλη μουσική λαϊκή επιθεώρηση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς για πέντε μόνο παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο.

Η Σπείρα και ο Σταμάτης, ο Σταμάτης και η Σπείρα. Ένας Έλληνας συνθέτης και μια ομάδα στρατός για τρεις ολόκληρες ώρες στη σκηνή.

kraounakis_speira_afisa_2014_09_001

Στο πρώτο μέρος όλη η σύγχρονη Ελλάδα σε δέκα μικρούς μονόλογους, απ’ τη ζωή στη σκηνή, την πλημμυρισμένη, από παλιά δοκιμασμένα και καινούργια τραγούδια γραμμένα από τον Σταμάτη Κραουνάκη και το νεότατο ταλαντούχο συνεργάτη, Άρη Βλάχο.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, χτυπημένοι από τα μνημόνια, σουρεαλισμός και χιούμορ, επανάσταση κι αντίσταση με τη Σπείρα στον καλύτερο, μέχρι σήμερα, εαυτό της και με τα υπέροχα τραγούδια, που συντρόφεψαν – μια ζωή- τους Έλληνες στις βόλτες τους.

Χιούμορ, σουρεαλισμός. Εμβληματική γλώσσα.

Χέρι χέρι με τον κόσμο στο πρόβλημα αλλά και στο συναίσθημα που ενώνει.

Στο δεύτερο μέρος ο Σταμάτης με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του για να τραγουδήσουμε μαζί του όλοι, και για να  εκραγεί το πυροτέχνημα του κλεισίματος της βραδιάς.

Με δύναμη και πίστη στην επόμενη μέρα.

Συγγραφική Ομάδα: Δημήτρης Μανιάτης, Φώτης Μιχαλόπουλος,

Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Κραουνάκης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Άρης Βλάχος
Μουσική διεύθυνση : Άρης Βλάχος
Φωτισμοί + προβολές: Δημήτρης Στίγκας

Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Videoart: Ντίνος Πετράτος

Χορογραφία:  Τατιάνα Μύρκου
Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης
Ήχος: Δημήτρης Μουρλάς
Βοηθοί ενδυματολόγου: Δάφνη Ηλιοπούλου, Μαγδαληνή Αυγερινού
Κομμώσεις:Νικόλας Μενεγάκης
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Οργάνωση Παραγωγής: Ελένη Συροπούλου
Bοηθός Παραγωγής: Μαίρη Καλδάρα
Προβολή + επικοινωνία: Δέσποινα Κραουνάκη

Παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν :

Σπείρα Σπείρα
Αθηνά Αφαλίδου
Χρήστος Γεροντίδης
Αναστασία Έδεν
Τζερόμ Καλούτα
Σάκης Καραθανάσης
Χρήστος Μουστάκας
Κώστας Μπουγιώτης
Ελευθερία Σικινιώτη
Γιώργος Στιβανάκης

Οι μουσικοί :
Άρης Βλάχος – Πιάνο, πλήκτρα
Παντελής Ντζιάλας – Κιθάρες, μπουζούκι
Γιώργος Φιλίππας – Κρουστά

Από Τετάρτη 24 μέχρι Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Βασιλικό Θέατρο

Ώρα έναρξης: Τετάρτη, Κυριακή 8.00 μ.μ. & Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9.00μ.μ.

kraounakis_speira_2014_09_001

«Η ενέργεια της «Σπείρα-Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη μπορεί να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρη πόλη. Η τελευταία της παράσταση είναι πανερωτική, σκανδαλιστική, ζέουσα, κραυγαλέα και καταφατική σάτιρα. Πηγή θεάτρου σπάνια και πολύτιμη». ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

«Μαζί θα επιβιώσουμε. Πολιτική, αιρετική επιθεώρηση με σύγχρονα αντανακλαστικά. Βαθιά πολιτική παράσταση».
NATΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Σε μια εποχή που λείπει το οξυγόνο το παρέχει από καρδιάς για αυτό και η νέα του έδρα γεμίζει σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό και το κοινό του παραδίδεται και τον αποθεώνει, φωνάζοντας δυνατά μπράβο!».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ -ONLYTHEATER

«H επιθεώρηση ζει! Έξοχα κείμενα – πικρές επιταγές γέλιου με αντίκρισμα χρυσού στην τράπεζα του μέλλοντός μας, την αληθινή, αδιαμεσολάβητη ποίηση. Η ισοκέφαλη ομάδα είναι θαυμάσια, ένας και ένας, είδα μια ολόκληρη, προικισμένη νέα γενιά της επιθεώρησης να ανασταίνεται με τις ωραίες τους νεανικές φωνές και σώματα. Επί τέλους, νιάτα με γκελ!».
ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ ΑΥΓΗ

Πόσο ταλέντο μαζεμένο σε ΜΙΑ “δουλειά… Πόσο!!!
ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Κραουνάκης είναι ουσιαστικά επικίνδυνος γιατί αποκαλύπτει την συνενοχή και αυτό μοιάζει σε στιγμές της παράστασης να μην αντέχεται ! Ε ναι λοιπόν, ζούμε στην εποχή του Κραουνάκη».
NANA ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ-MYLADY.GR

«Και το κάλεσμα στον κόσμο είναι να ξεσηκωθεί»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΛΩΡΟΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

«Να πάτε! Αν το “Όταν έχω εσένα” είναι το Μεγάλο μας Τσίρκο της μνημονιακής εποχής, τότε πραγματικά κάτι γίνεται! Είθε…»
ΠΕΠΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

«Αυτή η παράσταση θα μνημονεύεται για χρόνια ως εμβληματική…»
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ

Η μουσική παράσταση με το κωδικό όνομα «Όταν έχω εσένα» είναι για να ξεμουδιάσει το αίσθημά μας, είναι για ένα καινούργιο συμμετοχικό/καλλιτεχνικό σπόρο, που ήδη έπεσε στο Ίδρυμα Κακογιάννη και έχει τις ρίζες του στο πρόσφατο καλλιτεχνικό παρελθόν μας (στα τέλη του 19ου αρχές 20ου αιώνα), τότε κάποιοι απλά μας είχαν έννοια!».
ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΝΑΒΑΚΗ-KULTUROSUPA

«Αεικίνητος, πληθωρικός, μες τα νεύρα όπως όλοι, ετοίμασε μια βραδιά όχι μόνο ανάμνησης, αλλά και εγρήγορσης. Να πάτε. Καταθέτει ψυχή, ταλέντο αιώνιο, ζωή και πίστη»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ- AIXMI.GR

«Όταν έχω εσένα, Σταμάτη Κραουνάκη με τη Σπείρα – Σπείρα σου! Παράσταση γέλιου και κοινωνικής αλληλεγγύης»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΙΤΗΣ – LIFO

«Σε ενθαρρύνει, ποντάρει σε εσένα, στη δύναμη και στο συναίσθημά σου να πορευτείς με το κεφάλι ψηλά και με την καρδιά στα χέρια, εναντίον του συστήματος που σου κληροδότησαν».
ΙΩΑΝΝΑ ΚΡΑΝΙΩΤΗ-MONOPOLI.GR

«Δείτε την παράσταση με την πρώτη ευκαιρία. Θα σκεφτείτε, θα γελάσετε, θα συγκινηθείτε, θα περάσετε καλά. Κι όπως λένε και οι δημιουργοί και συντελεστές της, θα φύγετε με δύναμη και την αίσθηση πως όλοι μαζί, ακόμη και στα πολύ δύσκολα, θα τα καταφέρουμε!»
ΜΑΡΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ- MUSICCORNER.GR

«Αυτή την ομάδα μπορείς να την δεις ως «γιατρικό»… ή ως θεραπεία ένα πράγμα! Να τη λαμβάνεις ανά τακτές χρονικές περιόδους αντί για καταθλιπτικά και τότε μόνο να είσαι σίγουρος …ότι μπορείς να πιάσεις λίγο ουρανό!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ-TRALALA.GR

«Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα Σπείρα-Σπείρα μαλακώνοντας τις ψυχές των θεατών με τη μαγεία της μουσικής και με εξαιρετικές ερμηνείες, προσπαθούν να γίνουν οι δημιουργοί ενός άλλου αντιληπτικού παραδείγματος μέσα μας. Ενός παραδείγματος καθαρότητας, αγάπης και αυτοπεποίθησης, μέσα από ένα πολυφωνικό στριφογύρισμα πολιτικής και έρωτα».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΙΩΤΙΝΗΣ– ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.BLOGSPOT

«Μια χορταστική παράσταση που δανείζεται από την επιθεώρηση, αλλά αυτονομείται μέσα στη λογική και την αισθητική της πεπειραμένης πια Σπείρα Σπείρα. Κι επειδή ο Σταμάτης Κραουνάκης δεν θα μπορούσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό, τα έγραψε και πέταξε τα χαρτιά στην πλατεία: «3.000 χρόνια Ιστορία, όχι ρε, δεν θα τα φάνε’ οι τράπεζες. Θα τα καταφέρουμε»
ΕΦΗ ΜΑΡΙΝΟΥ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πάνω απ’ όλα αποκτάς τσαμπουκά και πείσμα. Οδηγείς προς την Ομόνοια και ξαναλές το σύνθημα που σου είπαν οι «συμμορίτες» του Κραουνάκη λίγο πριν κλείσει η αυλαία: «Θέλω τη χώρα μου πίσω»!.
ΔΩΡΑ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ-IN2LIFE.GR

«Πρέπει να πάτε. Να πάτε και να ξαναπάτε. Αλλά αυτό δε χρειάζεται να σας το πω, πιστέψτε με. Αν πάτε μια φορά στο ίδρυμα Κακογιάννη, θα ξεχειμωνιάσεται εκεί. Συμπαθάτε με, δε γράφω καλά είμαι του πολιτικού ρεπορτάζ εγώ αλλά μ’ αυτή την παράσταση θα ήθελα να είμαι του πολιτιστικού»
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

«Σε παίρνει και σε ταξιδεύει στο καλό τραγούδι, στην υψηλή αισθητική, στο ξεχωριστό. Μουσική, φωνές, στίχοι, λόγια, κίνηση, φως. Και σκέφτεσαι: Να που μπορεί να υπάρχει το διαφορετικό. Να που υπάρχει στον ίδιο δρόμο με τις μεγάλες μαρκίζες. Τις προσπερνάς και το ανακαλύπτεις.»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΗΣ

«Είμαστε όλοι εμείς που μας παρασύρουν οι στίχοι και η μουσική και αφήνουμε να βγει από το στήθος μας η φωνή και μαζί αυτό το βάρος που έχει κάτσει στην ψυχή μας».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΡΙΑΝΟΣ ATHENSVOICE

«Όπως κάθε έρωτας που αξίζει. Ναι. Στις παραστάσεις του Σταμάτη πας ερωτευμένος. Ή φεύγεις ερωτευμένος»
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΟΒΙΑΣ-TOPORTAL.GR

«Κραουνάκης & Σπείρα – Σπείρα «δίνουν νερό» στην ασθμαίνουσα Ελλάδα»
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΑΚΟΓΚΟΝΑΣ-AIXMI.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here