7/11/2013
www.musiccorner.gr

Οι Fingertoy, το ανερχόμενο αγγλόφωνο alternative/synth-rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο μουσικό βίντεο για το πρώτο τους single, “Last Dance”.

Ο ατμοσφαιρικός βαθυστόχαστος ρυθμός που κλιμακώνεται σε κρυστάλλινη pop electronica αγκαλιάζει την διπολική φωνή του τραγουδιστή και την χαρακτηριστική σκηνική παρουσία της μπάντας που μοίαζει σαν να ξεπήδησε από τα 80s, καθώς χορεύουν δίπλα σε δύο διαρρήκτες που ερωτεύτηκαν αφού εισέβαλαν τυχαία στο ίδιο σπίτι. Οι μελωδίες μας μεταφέρουν πίσω στην εποχή των Duran Duran ένω η αύρα του συγκροτήματος αφήνει μια επίγευση απο The Smiths και The Killers. Το Last Dance ειναι αναμφίβολα μια “πιασαρική” και ευχάριστα εριστική βόλτα που καταλλήγει πίσω στο κουμπί replay.

fingertoy_2013_11

Αν υπήρχε το κάρμα, οι Fingertoy θα το αψηφούσαν. Δημιουργήθηκαν τη στιγμή που 5 τύποι είχαν χάσει κάθε ελπίδα. Όμως ο διακαής πόθος της δημιουργίας κάτι νέου για να εξορκιστούν τα πνεύματα του παρελθόντος τους έφερε κοντά, και στα τέλη του 2012 το σωστό μείγμα εφηβικού ενθουσιασμού, δημιουργικότητας και αυταρέσκειας χάρισε στους Fingertoy την μοναδική τους ταυτότητα. Η μουσική τους σφυρηλατήθηκε για τους κρυφο-ρομαντικούς, τους συνεσταλμένους φετιχιστές, τους νοσταλγούς μιας πιο ερωτικής καθημερινότητας. Είναι όμως πολύ δύσκολο να κατανοήσει κανείς αν οι Fingertoy εξυμνούν το αρχέγονο συναίσθημα της αναζήτησης μιας αιώνιας αγάπης ή το περιγελούν. Στα τέλη του 2012 ο Chris, ο Σάκης, ο Σώτος, ο Nick και ο Andy ντυμένοι με synth ήχους δανεισμένους από τη δεκαετία του 80 αλλά αναγεννημένους και πιο ζωντανούς από ποτέ,  ξεκίνησαν γράφοντας το “Last Dance”, μια μουσική ιστορία – τραγούδι που παρέχει το συναισθηματικό υπόβαθρο για τον πρωτο τους δίσκο και χαράζει τη διαδρομή μέχρι την κυκλοφορία του το 2014.

Το “Last Dance” κυκλοφορεί επίσημα στο iTunes και σε όλα τα μεγάλα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία στις 12 Νοεμβρίου 2013 μέσω της KINKL Records.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here