10/1/2014
www.musiccorner.gr

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας  ταξιδεύει στην Ευρώπη με την παράσταση  «Η Άλλη Πλευρά της Ελλάδας » ,σε μια  προσπάθεια να  αναδειχθεί η  εικόνα αλλά και η ουσία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού μέσα από διάφορα είδη μουσικής , πλαισιωμένη και  από άλλες μορφές  Τέχνης. Για τους σύγχρονους Έλληνες η χώρα αυτή  δεν είναι μόνο η  Ελλάδα της κρίσης που σκιάζεται από αρνητικά δημοσιεύματα  αλλά  μια Ελλάδα  φωτεινή, δημιουργική που ακόμα παράγει σκέψη πολιτισμό και είναι  σίγουρα αισιόδοξη για το μέλλον.

Με τα  μάτια  στραμμένα στο μέλλον και με σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση  ο Φίλιππος Πλιάτσικας  με την παράσταση “ H άλλη πλευρά της Ελλάδας”  θα ταξιδέψει στην Ευρώπη  το δικό μας μελαγχολικό μπλουζ μέσα από την Ηπειρώτικη μουσική , την δική μας αντίδραση μέσα από την κοφτερή φωνή της κρητικής λύρας, και θα παρουσιάσει με μια πολύ καλλιτεχνική προσέγγιση τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τον χρόνο και τις τάσεις.

pliatsikas_2014_01_01

Μαζί του στη σκηνή ο Μπάμπης Στόκας, 10 χρόνια μετά την διάλυση του συγκροτήματος « Πυξ Λαξ » και 3 χρόνια μετά τη θρυλική επανένωση τους με 80.000  θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και 50.000 θεατές στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης. Συναντιούνται ακόμα μια φορά για αυτή τη μοναδική παράσταση.

Η εκπληκτική Γεωργία Νταγάκη με τη βαθιά φωνή της και την κρητική της λύρα θα φέρει μια εναλλακτική προσέγγιση στον ελληνικό παραδοσιακό ήχο.

Special guest αυτής της βραδιάς είναι ο  Uwe Banton , ο γκουρού της reggae σκηνής στη Γερμανία, που θα δώσει μια αξέχαστη ” πινελιά ” αναμιγνύοντας τον ελληνικό ήχο με το εκπληκτικό reggae στυλ του .

Υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη , Στάθη Λιβαθινού , οι ηθοποιοί θα παρουσιάσουν επί σκηνής αριστουργήματα της Ελληνικής ποίησης,  όταν την ίδια στιγμή μέσω της προβολής βίντεο ,η  Κάτια Γέρου , ο Δημήτρης Ήμελλος, ο  Αιμίλιος Χειλάκης και άλλοι,  θα συνοδεύσουν το live show, σε σκηνοθετική επιμέλεια βίντεο της Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Υπάρχει ένας συμβολικός χαρακτήρας σε αυτές τις παραστάσεις και ως εκ τούτου, η παρουσία και η συμβολή των άλλων καλλιτεχνών δεν είναι απλά μια καλλιτεχνική συνεργασία.

Η ουσία αυτών των παραστάσεων  είναι να υποστηρίξει ενεργά μια χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει , αλλά και λόγω της παραπληροφόρησης και δυσφήμησης που έχει υποστεί. “Η Άλλη Πλευρά της Ελλάδας “ λοιπόν, εκφράζεται με το πιο ισχυρό όπλο που ενώνει τα έθνη και τους πολιτισμούς όλου του κόσμου , την τέχνη .

Ντίσελντορφ 9 Μαΐου, 2014 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here