6/12/2010
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μια δυναμική επιστροφή με πολλή αλήθεια, ένα νέο προσωπικό άλμπουμ, ένας δοκιμασμένος καλλιτέχνης που δεν έχει ανάγκη να αποδείξει την αντοχή του. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας επιστρέφει στην ελληνική μουσική επικαιρότητα σαν «έτοιμος από καιρό»…

«Την αλήθεια να πω» είναι ο τίτλος του καινούριου του άλμπουμ και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για να την επιβεβαιώσει! Μέσα από εφτά μόνο εμφανίσεις, που ξεκινούν από την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 και τελειώνουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, θα μοιραστεί την αλήθεια «του» με το κοινό, σε μια εποχή που το ψέμα έχει στρέψει όλα του τα Φώτα πάνω μας και μας κλείνει το μάτι.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας τολμά να συναντάει τον κόσμο χωρίς μάσκες, χωρίς κλασικές συνταγές επιτυχίας. Μας μιλά μέσα απ’ τα τραγούδια του για τη ζωή μας, για έναν κόσμο που  δεν έχει σύνορα, δεν έχει τείχη. Για έναν κόσμο που η μουσική δεν έχει ταμπέλες, δεν περιχαρακώνεται, ανοίγεται ,αποδέχεται το καινούργιο και αρνείται στερεότυπα και προκαταλήψεις. Μας τραγουδά για την αγάπη, που μας τρέφει, που μας πληγώνει, που μας αναστατώνει, που μας ενώνει. Μας τραγουδά για το μυστήριο μπαρ της ζωής που μας παίζει παιχνίδια, μας τσακίζει, μας εξορίζει. Που μετράει μαζί μας τα αστέρια, που αγωνίζεται, που ονειρεύεται κι ελπίζει.

Μπορεί οι εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου να είναι περιορισμένες, αλλά το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο. Με τραγούδια όχι μόνο από τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Την αλήθεια να πω», αλλά και με δοκιμασμένες και αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος που κρατούν από τα χρόνια των Πυξ-Λαξ. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξέρει να ανταποδίδει με γενναιοδωρία την αγάπη που πήρε από το ελληνικό κοινό όλα αυτά τα χρόνια. Με γεμάτες τις αποσκευές του με τραγούδια όπως «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Μοναξιά μου όλα», «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Όλο μ’αφήνεις να σ’αφήσω» θα ξεδιπλώσει τη μουσική του πραμάτεια και θα μας αποκαλύψει παλιούς και νέους θησαυρούς.

Σε αυτές τις μουσικές περιπλανήσεις δεν θα είναι μόνος. Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών: Ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο ο Β.Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Διαμαντής Καραγιαννακίδης στα πλήκτρα.  Η ενορχήστρωση των τραγουδιών πιο ηλεκτρική  από ότι μας έχει συνηθίσει έως τώρα συνομιλεί ιδανικά με το λυρισμό και την αλήθεια των στίχων και ο Σταυρός του Νότου όπως πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει αυτή την παράσταση και μαζί της όλους εμάς  τις νύχτες αυτές του Δεκέμβρη

Σημαντικό ρόλο σ αυτές τις παραστάσεις όμως θα έχει ο special guest Kos K. έχοντας μια μεγάλη νεανική ορμή και ένα απ τα πιο εκρηκτικά live της πόλης σαν όπλα του, είναι απαραίτητος για να υπάρξει αυτή η παράσταση με το τελικό της πρόσωπο. Με τραγούδια όπως το «Μπαμ» και το «Κορίτσι του μήνα», θα καταθέσει  την προσωπική του  αντίληψη για τη σύγχρονη πραγματικότητα με έναν δικό του πραγματικά ενδιαφέροντα και μοναδικό τρόπο.

Οι εμφανίσεις αναλυτικά
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Έναρξη: Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου για 7 παραστάσεις (Παρασκευή και Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 22:30

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 210.9226975

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here