15/11/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ο 12ος Πίθηκος είναι από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από την Καλαμαριά. Ασχολείται με την κουλτούρα του hip hop από το 1996 και ξεκίνησε ως «writer», ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται και με το rap από το 1997, σχέση που διαρκεί μέχρι και σήμερα. Ο 12ος ήταν επίσης μέλος της πρώτης ομάδας break που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, την ομάδα των «freakstyle rockers». Μάλιστα ο ίδιος έχει δηλώσει πως αγαπά το break όσο και το Mc’ing, ένας χαρακτηριστικός στίχος του δε είναι ο εξής: «Αν δεν ήμουν mc δεν θα μπορούσα να μιλήσω και αν δεν ήμουν bboy ούτε να περπατήσω».

Εν έτη 2013 ο 12ος Πίθηκος αποτελεί, πλέον, σωστό φαινόμενο για τα μέτρα και σταθμά της ταλαιπωρημένης ελληνικής hip hop σκηνής, καθώς ανέτρεψε τα συναυλιακά και δισκογραφικά δεδομένα με sold-out συναυλίες ανά την Ελλάδα, πωλήσεις επί πωλήσεων για το προηγούμενο άλμπουμ του “100% Style” αλλά και σχεδόν 5,5 εκατομμύρια views για το βιντεοκλίπ του “Υπήρχαν Πράγματα”.

12_pithikos_afisa_2013_11_01

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του έχει τίτλο «12» και με αφορμή την κυκλοφορία του ο 12ος Πίθηκος ξεκινά ένα tour-απόσταγμα όλων αυτών των χρόνων, στο πλαίσιο του οποίου θα περάσει κι από το PassPort. Στο live set θα περιλαμβάνονται κομμάτια απ’ όλους τους δίσκους του, ενώ στη σκηνή συνοδεύεται από τρομπετίστα και γυναικεία φωνή, σύνθεση που ανταποκρίνεται σε μια διάθεση που υπάρχει, τελευταία, στη σκηνή του hip hop για μια πιο οργανική ενορχήστρωση. Ο 12ος είναι ο μόνος Ελληνας που έχει κάνει κάτι ανάλογο.

Τα live του 12ου Πίθηκου διακρίνονται για την ενέργειά τους, και την απίστευτη επικοινωνία του Ακη με το κοινό, σε τέτοιο βαθμό που κάθε ένα από αυτά αποτελεί μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία.

Παρασκευή, 15/11

12ος Πίθηκος
μαζί του η Pelina & ο DJ Twelve

Special guest: Tiny Jackal
support acts: xkape & lykos

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30 –  Γενική είσοδος: 10 eur

Passport
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς
τηλ. 2104296401

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here