4/4/2012
www.musiccorner.gr

Ο μεγάλος Mark Lanegan επιστρέφει! Ο κορυφαίος τραγουδιστής του σύγχρονου Rock ’n’ Roll θα βρίσκεται στην Αθήνα, μαζί με τη μπάντα του, την Πέμπτη 5 Απριλίου (Fuzz Live Music Club) για μία μοναδική βραδιά γεμάτη από τη μαγεία της σπάνιας φωνής και της υπέροχης, μελαγχολικής και ενίοτε σκοτεινής, μουσικής του. Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 4 Απριλίου, θα εμφανιστεί στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη.

Φωνή των θρυλικών ScreamingTrees – ίσως της κορυφαίας και, χωρίς καμία αμφιβολία, πλέον παραγνωρισμένης μπάντας που ξεπήδησε από ολόκληρο το ρεύμα του grunge– ο MarkLaneganαποτελεί, εδώ και 25 (και βάλε) χρόνια, μία από τις πιο εμβληματικές και γοητευτικές φιγούρες της undergroundσκηνής.

Προικισμένος με μια μοναδική φωνή – βαρειά, επιβλητική και, ταυτόχρονα, αισθαντική και μελαγχολική – έχει κυκλοφορήσει μερικά συγκλονιστικά albums κατά τη διάρκεια της προσωπικής του καριέρας (“TheWindingSheet”/ 1990, “WhiskeyForTheHolyGhost” / 1994, “ScrapsAtMidnight” / 1998, “IllTakeCareOfYou” / 1999, ”FieldSongs” / 2001, “Bubblegum” / 2004) και έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της σύγχρονης Rockσκηνής, όπως οι QueensOfTheStoneAge, oGregDulli, η PJHarvey, οι MastersOfReality, καθώς και με τους Unkle, τους Soulsaversκαι την IsobelCampbell.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 6 Φεβρουαρίου, κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του albumεδώ και 8 χρόνια! Το “BluesFuneral” ηχογραφήθηκε για λογαριασμό της 4AD και ήδη γίνεται δεκτό με διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ίδιος ο Laneganδήλωσε πως οι βασικές επιρροές του όταν το έγραφε προήλθαν από αγαπημένα του albums, όπως το “Miami” των GunClubκαι το “Closer” των JoyDivision, μεταξύ άλλων.

Στηνηχογράφησησυμμετείχανμόνιμοισυνεργάτεςκαιεπιφανείςφίλοι: ο Al Johannes (Eleven, QOTSA, Desert Sessions), o Jack Irons (Red Hot Chili Peppers, Eleven, Pearl Jam), o Dave Cathcing (Eagles Of Death Metal, QOTSA), o Greg Dulli (Afghan Wigs, Twilight Singers, Gutter Twins), o Josh Homme (QOTSA, Desert Sessions), o Chris Goss (Masters Of Reality, Desert Sessions).

Τη συναυλία της Αθήνας θα ανοίξουν οι IllegalOperation, η αθηναϊκή μπάντα που κατορθώνει να ακροβατεί εξαιρετικά ανάμεσα στα blues, το rockκαι τον πειραματισμό, εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Σχηματίστηκαν το 2000 και έκτοτε δεν έχουν σταματήσει να εκφράζουν την εντελώς προσωπική και ιδιαίτερη άποψή τους πάνω στην αγαπημένη τους μουσική, είτε διασκευάζοντας κλασικά bluesstandars (Leadbelly, WillieDixon, BlindLemonJefferson) είτε παίζοντας δικές τους συνθέσεις, με έναν τρόπο που τους διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα “τυπικά” bluesσυγκροτήματα.

Για τους IllegalOperation, τα bluesδεν είναι η κατάληξη, αλλά η αφετηρία για να δώσουν το δικό τους στίγμα. Και με τις εξαιρετικές ζωντανές εμφανίσεις τους, κατόρθωσαν να ταράξουν τα νερά της εγχώριας σκηνής, αποκτώντας έναν πίστο κύκλο φίλων που συνεχίζει μέχρι σήμερα να παρακολουθεί τις συναυλίες τους.

Στη δωδεκάχρονη διαδρομή τους, έχουν παίξει με καλλιτέχνες και μπάντες όπως οι CannedHeat, oLouisTillet, οι LastDrive, οι GallonDrunk, ο Tricky, oSivertHoyem, οι SavageRepublicκαι οι BigSleep.

Το 2011, οι IllegalOperationένωσαν τις δυνάμεις τους με την InnerEarγια την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου albumτους, “The 3rdDay”.

Τετάρτη 4/4/12
Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη)
Αγίου Γεωργίου 56 (Πολυχώρος Μύλος)
Τηλ. 2310.428088

Πέμπτη 5/4/12
FuzzLiveMusicClub (Αθήνα)
Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος.
Τηλέφωνο: 210.3450817

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 25 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366), το Public (Πλ. Συντάγματος) και το www.ticketarena.gr. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here