27/1/2011
www.musiccorner.gr

Ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα ονόματα της χρονιάς που πέρασε, ο Rous, θα εμφανιστεί ζωντανά την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής!

Ο Rous (κατά κόσμον Γιώργος Γεωργιάδης) θα παρουσιάσει τα κομμάτια του ομώνυμου πρώτου δίσκου του, μιας Polaroid της ζωής γύρω μας, τραβηγμένης και μελοποιημένης από έναν περιπλανώμενο στην καθημερινότητα τραγουδοποιό. Οι 14 ροκ ιστορίες που αφηγείται ο Rous στο ομώνυμο ντεμπούτο του μαρτυρούν τη γέννηση της φωνής της συλλογικής συνείδησης μιας γενιάς που μοιάζει να βρίσκεται συνεχώς στα πρόθυρα μιας βουτιάς στο κενό. Η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη τοποθετεί τους πάντες ισότιμα απέναντι από έναν τεράστιο καθρέφτη – μόνο που στην ατομική του απεικόνιση, ο Rous βλέπει και μια κιθάρα.

Χωρίς να θυμίζει τίποτα από αυτά που έχουμε συνηθίσει να ακούμε και να μας επιβάλλονται, ο Rous προσαρμόζει δημιουργικά τα ιδιαίτερα ακούσματά του (από Bob Dylan, Woody Guthrie και Elliott Smith σε απογυμνωμένη folk και americana) στο προσωπικό του ανεπιτήδευτο ροκ ύφος. Προσεγγίζει τους ήρωες των τραγουδιών του όπως ένας συγγραφέας που πλάθει τους χαρακτήρες της ιστορίας του. Στο μυαλό του είναι πλήρως σχηματισμένοι και η πορεία τους πάντα ολοκληρώνεται με την κάθαρση. Μπορεί να έγινε γνωστός με το τραγούδι «Εξαιρέσεις», αλλά μια πιο προσεκτική ακρόαση των δημιουργημάτων του Rous απομυθοποιεί το φαινόμενο της «διευρυμένης» επιτυχίας και φανερώνει ένα μοναδικό ταλέντο με ένα μοναδικό λόγο.

Η παράσταση ανήκει στον Κύκλο “Η νέα γενιά στο προσκήνιο” της Σειράς Γέφυρες, που διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00
“H NEA ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ” – ΑΙΘΟΥΣΑ BANQUET
TIMH ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15 ευρώ(Φοιτητικό) – 25 ευρώ(Γενική Είσοδος)

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here