30/11/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Imam Baildi, ένα συγκρότημα με γευστικότατο όνομα και φανατικότατο κοινό! Είναι γεγονός πως όσοι τους έχουν δει σπεύδουν να το επαναλάβουν. Καθώς δεν είχε τύχει να δω κάποιο live τους μέχρι τώρα και έχοντας ακούσει τα καλύτερα λόγια από φίλους και γνωστούς πήγα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το βράδυ της Πέμπτης στο Σταυρό του Νότου για να παρακολουθήσω τη πρεμιέρα τους. Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε. Imam Baildi και Word of Mouth μαζί, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Imam Baildi & Ρένα Μόρφη

Ποιοι είναι όμως οι Imam Baildi και τι είναι αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς; Με λίγα λόγια, όλα ξεκίνησαν από δύο αδέρφια, τον Ορέστη και το Λύσανδρο Φαληρέα όταν αποφάσισαν να «παντρέψουν» το ελληνικό ρεμπέτικο των δεκαετιών ’40- ’50 – ’60 με electro/dance/hip hop/swing… Παράτολμο εγχείρημα και περίεργο στο άκουσμα αλλά όπως όλα δείχνουν ιδιαιτέρως επιτυχημένο. Πλέον εν έτει 2011 οι Imam Baildi μετράνε 2 studio album (με πιο πρόσφατο το «Cookbook»), 8 μέλη επί σκηνής και πολυάριθμες εμφανίσεις επί πατρίου και όχι μόνο εδάφους.

Πρεμιέρα λοιπόν στο Σταυρό του Νότου και το πλήθος του κόσμου που είχε μαζευτεί θύμιζε χρονιές προ κρίσης! Και το πρόγραμμα ξεκινάει με τους Word of Mouth επί σκηνής να δίνουν το ρυθμό αριστοτεχνικά πίσω από το μικρόφωνο με το moto «Κάνει λίγο θόρυβο». Τη σκυτάλη παίρνουν οι Imam Baildi με τη Ρένα Μόρφη στο μικρόφωνο να ερμηνεύει με σκέρτσο και μπρίο το «Ακρογιαλιές δειλινά». Η Ρένα, εμφανώς πιο επικοινωνιακή και άνετη από την τελευταία φορά που την είχα δει στη σκηνή, καλεί με τη σειρά της τον MC Yinka για μερικές hip hop πινελιές που κατέληξαν στο «Πόσο λυπάμαι». Και κάπως έτσι, ανάμεσα σε ορχηστρικά κομμάτια με βαλκανικό ήχο και remix παλιών ρεμπέτικων κομματιών τελείωσε το Α’ μέρος του προγράμματος.

MC Yinka

Είχε έρθει η ώρα για μια ρεμπέτικη κομπανία. Μια μικρή παύση στον ηλεκτρονικό ήχο και το dj programming και οι μουσικοί καθισμένοι στη σειρά για να ακούσουμε στην κλασσική τους μορφή τα επόμενα 3 κομμάτια. «Δως μου νάνι νάνι», «Βάλε με στην αγκαλιά σου» και «Ένα μήνα σ’ έχω χάσει» για να παραδοθούμε αμέσως μετά στους Word of Mouth και την τεχνική του Beat Box.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Human Beat Box είναι η τέχνη της αναπαραγωγής ρυθμών και ήχων με τη χρήση του ανθρώπινου στόματος και μόνο. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Οι Word of Mouth, οι οποίοι ήταν finalist του BEAT BOX BATTLE 2009, ξεσήκωσαν τον κόσμο ενώ με τη συνδρομή του MC Yinka σε ευφάνταστη ρίμα και των αδερφών Φαληρέα στο dj set, το κοινό ήρθε σε τέτοιο κέφι που σπάνια βλέπεις σε μουσικές σκηνές! Χορός, τραγούδι και ο κόσμος παρά την περασμένη ώρα όλο και αυξανόταν…

Word Of Mouth

Με μία δυνατή «Rumba de la Miente» ξεκίνησε το Β’ μέρος όπου το trip hop εναλλάσσεται με καρσιλαμά και το παλιό ρεμπέτικο με βαλκανική μουσική του δρόμου! Χωρίς να καταλάβει κανείς πως πέρασε η ώρα, βρεθήκαμε όλοι μαζί να τραγουδάμε τον «Πασατέμπο» και να φεύγουμε από το μαγαζί χαμογελαστοί. Ένα πρόγραμμα με εναλλαγές, που σίγουρα θα σας κάνει να τραγουδήσετε, να χορέψετε και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Αν βέβαια φτάσετε εγκαίρως και μπορέσετε να μπείτε μιας και οι Imam Baildi γέμισαν το μαγαζί όσο δεν παίρνει!!!

————————–

Δείτε και το δελτίο τύπου για τις εμφανίσεις των Imam Baildi στο Σταυρό του Νότου…

————————–

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here