12/9/2011
www.musiccorner.gr

Λος Άντζελες, 2 Σεπτεμβρίου 2011: Μετά από πολλά εγκωμιαστικά σχόλια και μετά από μεγάλη απήχηση που είχε στον ιστοχώρο του YouΤube (πάνω από 14.000 άτομα το παρακολούθησαν σε λιγότερο από πέντε εβδομάδες) το Wonderland κυκλοφορεί για πρώτη φορά παγκοσμίως. Το τραγούδι και το φιλμάκι το έχουν ακούσει και παρακολουθήσει ευρέως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αυστραλία, στις Η.Π.Α. και στη Νέα Ζηλανδία. Επίσης, το τραγούδι έχει παιχτεί σε μπαράκια και κλαμπ στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. Επιπλέον, έχει αρχίσει η προώθησή του στο ραδιόφωνο. Οι παραγωγοί του ψηφιακού δίσκου βρίσκονται σε στάδιο διαπραγματεύσεων για να παραχωρήσουν τα δικαιώματα χρήσης του δημοφιλούς τραγουδιού σε κινηματογραφικές εταιρείες και μουσικούς παραγωγούς.

Στο παρόν στάδιο, το άλμπουμ είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή σε διάφορες ιστοσελίδες διάθεσης μουσικών άλμπουμ όπως iTunes και Amazon.com. Η εταιρεία «Left to Right Productions» προγραμματίζει την κυκλοφορία του δίσκου μέσα στο Σεπτέμβριο σε επιλεγμένα καταστήματα στις Η.Π.Α. (π.χ. Amoeba Records) και στον ελληνικό χώρο (Ελλάδα και Κύπρο) μέσω της «Lixnia Records».

Το άλμπουμ «Wonderland» είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του μεγάλου Έλληνα συνθέτη / τραγουδιστή / στιχουργού / ηθοποιού / δημοσιογράφου Σταμάτη Κραουνάκη και του συγγραφέα / σεναριογράφου / σκηνοθέτη / στιχουργού Μάριου Στυλιανάκη που εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες. Το τραγούδι ερμηνεύεται από την Καναδή τραγουδίστρια Rachael Owens που επίσης ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες. Το ομώνυμο τραγούδι συνδυάζει τη μελωδία του δημοφιλούς τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη «Πήρα κόκκινα γυαλιά» και τους αυθεντικούς αγγλικούς στίχους που έγραψε ο Μάριος Στυλιανάκης.

Σύμφωνα με το στιχουργό Μάριο Στυλιανάκη, το τραγούδι «Wonderland» περιγράφει έναν κόσμο χωρίς διαφορές μεταξύ των διαφορετικών τρόπων ζωής που ζούμε και χωρίς διαφωνίες για τις αντικρουόμενες απόψεις που ενυπάρχουν. Πρόκειται για έναν κόσμο στον οποίο ο καθένας επιλέγει να είναι ο εαυτός του απολαμβάνοντας στιγμές καθημερινότητας όπου κυριαρχεί η αρμονική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων. Ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης είναι ενθουσιασμένος με την καινούργια εκτέλεση του τραγουδιού και ανέφερε ότι «ο Μάριος Στυλιανάκης έγραψε αισιόδοξους στίχους ενώ η μελωδική φωνή της Rachael Owen προσδίδει ρυθμό που σου ανεβάζει τη διάθεση». Ο Σταμάτης Κραουνάκης χαίρεται ιδιαίτερα που το βίντεο κλιπ του τραγουδιού προβάλλει κάποια φαντασμαγορικά πλάνα της Ελλάδας που παραχωρήθηκαν στη «Left to Right Productions» από τον Ελληνικό Κρατικό Οργανισμό Τουρισμού (GNTO). Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στο Λος Άντζελες.

Ο δίσκος περιλαμβάνει και την μπαλάντα του Κραουνάκη «In London». Ο Στυλιανάκης έγραψε τους αγγλικούς στίχους του τραγουδιού που έχουν σαν επίκεντρο τους τον έρωτα και τη διαχρονική αγάπη. Το βίντεο κλιπ του «In London» γυρίστηκε στο Λος Άντζελες και ενσωματώνει πλάνα από το Λονδίνο.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Σταμάτης Κραουνάκης – συνθέτης: Ο Σταμάτης Κραουνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα (Ελλάδα) και είναι διάσημος μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής, σκηνοθέτης και δημοσιογράφος. Έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Μουσικής Κινηματογράφου στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη μουσική της ταινίας «Αυτή η νύχτα μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και τρεις φορές με βραβεία Τηλεοπτικής Μουσικής. Κατά την περίοδο 2006-08 κέρδισε δυο πρώτα Βραβεία Μουσικής Σύνθεσης «Αθηνόραμα». Τη χρονιά 2006-2007, το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου τον βράβευσε με το Έπαθλο “Δημήτριος Μητρόπουλος» για τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό θέατρο. Το 2008 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παραγωγή «Χ-Σκηνης/Αυτά που κάψαν το σανίδι» – μια παράσταση που παρουσίασε τα μεγάλα θεατρικά τραγούδια από το 1920 μέχρι το σήμερα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Επιδαύρου, ο Κραουνάκης έγραψε τη μουσική και πρωταγωνίστησε στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη (σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη). Ο Κραουνάκης έγραψε μουσική για περισσότερες από 60 μουσικές παραγωγές και περισσότερα από 50 άλμπουμ. Από το 2006, δημοσιοποιεί τη μουσική του με την εταιρεία «Lixnia». Αυτή την περίοδο, έγραψε και πρωταγωνιστεί στην παραγωγή «Αριστοφάνους 11» – μια παράσταση γύρω από τον Αριστοφάνη και τις 11 κωμωδίες του.

Μάριος Στυλιανάκης – στιχουργός: Ο Μάριος Στυλιανάκης γράφει στίχους, λογοτεχνικά βιβλία, και κινηματογραφικά/θεατρικά σενάρια. Πρόσφατα σκηνοθέτησε το θεατρικό «Water» στο Χόλλυγουντ με μεγάλη εμπορική ανταπόκριση και εξαίρετες κριτικές. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 20 Αγγλικές νουβέλες σε περιοδικά του εξωτερικού χώρου και δυο λογοτεχνικά βιβλία˙ το «Δυσδιάκριτο Σύμπλεγμα της Ευτυχίας» και το «Greek Matter/Με τρόπο Ελληνικό». Επιπλέον, έγραψε το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς «Οι Φοιτητές» καθώς επίσης και τρία φιλμάκια τα οποία επίσης σκηνοθέτησε, το “Good Morning Aphrodite”, το “Agatha” και το “Back in 10”, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Michael Constantine. Και τα τρία φιλμάκια προβλήθηκαν σε διακεκριμένα φεστιβάλ της Αμερικής. Στο παρόν στάδιο, ετοιμάζεται για παρουσίαση του θεατρικού του έργου «Water» στο «Broadway» το οποίο αναπτύσσει επίσης και για κινηματογραφική ταινία. Παράλληλα, το κινηματογραφικό του θρίλερ «Failing Jean» είναι στα αρχικά στάδια παραγωγής για να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη.

Rachael Owens – ερμηνεία: Η Rachael μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη του Καναδά (Αλμπέρτα) και τώρα κατοικεί μόνιμα στο Λος Άντζελες. Είναι τραγουδίστρια και στιχουργός. Έχει ερμηνεύσει τραγούδια σε Φεστιβάλ του Καναδά, σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο Διεθνές Κονσέρτο Αμνηστίας και σε διάφορα άλλα φεστιβάλ μουσικής στις Η.Π.Α. Το πρώτο της αμερικανικό άλμπουμ κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό. Από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα εμφανίζεται στον Καναδά.

Ryan PerezDaple – ενορχήστρωση: Ο Ryan αποφοίτησε από το «Eastman School of Music» με πτυχίο στην Κλασική και Τζαζ μουσική. Ο Ryan εργάζεται στο παρόν στάδιο με τους Elize Van Der Horst, Leah Turner and Emily Valentine (The Voice) και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε μια συνεργασία με τον Tim Myers σε ένα τραγούδι του δίσκου του που ετοιμάζει. Στον κινηματογράφο, εργάστηκε σε χορευτικές διασκευές που γράφτηκαν για το έργο Will Gluck που πρωταγωνιστεί ο Justin Timberlake και η Mila Kunis “Friends with Benefits.” Ως ειδικός παραγωγός στη Universal Music Publishing Group, παρήγαγε περισσότερα από 15 άλμπουμ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here