25/7/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Ηρωίνη, κοκαΐνη, κεταμίνη και χάπια XTC φαίνεται να είναι τα συστατικά του κοκτέιλ που στοίχησε τη ζωή στην Amy Winehouse. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail η αδικοχαμένη τραγουδίστρια προμηθεύτηκε την Παρασκευή τις παραπάνω ουσίες τις οποίες συνδύασε με αρκετό αλκοόλ.

Η Winehouse εθεάθη σε παμπ του Camden το βράδυ πριν τον θάνατο της ενώ εικάζεται πως συνέχισε να πίνει και όταν επέστρεψε στο διαμέρισμα της. Εκεί όπου έκανε και τη χρήση των ουσιών. Μάλιστα η Αστυνομία υποστηρίζει πως ενδεχομένως και να υπήρχε κι άλλο άτομο μαζί της μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πέρα από τον εθισμό της στο αλκοόλ, η Winehouse είχε εμφύσημα στους πνεύμονες, πάθηση που προκαλεί διαταραχές και δύσπνοια. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ώρες όταν και θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της νεκροψίας.

Συγκλονισμένοι οι θαυμαστές της αλλά και ο κόσμος της μουσικής…

Αδυνατούν να πιστέψουν τον θάνατο της Amy Winehouse οι θαυμαστές της 27χρονής ερμηνεύτριας οι οποίοι συρρέουν έξω από το διαμέρισμα της προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι ή να ανάψουν ένα κερί. Κάποιοι γράφουν και αποχαιρετιστήρια γράμματα τα οποία εναποθέτουν κάτω από μία φωτογραφία της.

Και ο κόσμος της μουσικής παρακολουθεί μουδιασμένος και θλιμμένος αυτόν τον ξαφνικό και άδικο χαμό ενώ οι δηλώσεις επωνύμων από τον χώρο της μουσικής για τον θάνατο της Amy Winehouse κατακλύζουν το διαδίκτυο.

«Τώρα, που μιλώ, ανασαίνω δύσκολα, κλαίω πολύ, αφού έχασα μία από τις καλύτερές μου φίλες. Ποτέ δεν θα ξεχάσω ποια πραγματικά υπήρξες», δήλωσε η Kelly Osbourne, κόρη του Ozzy.

«Πείτε μου ότι δεν πέθανε η Amy. Πρόκειται για ένα αρρωστημένο αστείο», έγραψε η Nicki Minaj ενώ η LeAnn Rhimes απλά αποχαιρέτησε την Amy Winehouse: «Αναπαύσου εν ειρήνη Amy. Είναι πολύ θλιβερό να βλέπεις να χάνονται γνήσια ταλέντα με ένα τέτοιο τραγικό τέλος»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει και τα λόγια του Moby, ο οποίος μετά την επίμαχη συναυλία στο Βελιγράδι, είχε κάνει δημόσια έκκληση να βοηθήσουν την Winehouse οι δικοί της άνθρωποι: «Έχω μείνει άφωνος από τον θάνατο της Winehouse. Τόσο τραγικό να χάνονται τέτοιες φωνές. Μακάρι να μπορούσα να τη βοηθήσω. Λυπάμαι πολύ» είπε ο Moby.

Η Lily Allen έκανε λόγο για «απερίγραπτη απώλεια» ενώ η Haley Williams των Paramore για «μία φωνή που δεν πρόκειται να χαθεί».

«Η Amy ήταν η αδερφή ψυχή μου» δήλωσε ο Mark Ronson, παραγωγός του αριστουργηματικού «Back To Black».

«Θλιβερά τα νέα για την Amy Winehouse. Είναι τραγωδία αναμφισβήτητα. Πραγματικά θλιβερό» είπε ο Billy Corgan των Smashing Pumkins…

«Αγαπημένη μου Amy έκανες τεράστια εντύπωση στη μουσική και στον κόσμο σε λίγο διάστημα… τόσο λίγο διάστημα. Τα είδωλα δεν πεθαίνουν ποτέ» είπε η Rihanna.

Ο Boy George είπε: «Δε μπορώ να περιγράψω τη θλίψη μου και τον θυμό μου για την Amy Winehouse. Αναπαύσου εν ειρήνη μικρή, είναι ημέρα βαθιάς θλίψης για πολλούς λόγους»

«Είμαι τόσο θλιμμένος από την ώρα που άκουσα για τον θάνατο της Amy. Είμαι τόσο χαρούμενος που σε γνώρισα. Αναπαύσου… Έφυγες πολύ γρήγορα. Θα μας λείψεις» δήλωσε ο Usher

Λακωνική και περιεκτική η Katy Perry είπε: «Αναπαύσου εν ειρήνη Amy. Μακάρι να βρεις γαλήνη»

«Είναι πολύ θλιβερή η απώλεια μίας τόσο καλής φίλης με την οποία πέρασα τόσο όμορφες στιγμές» είπε ο Ronnie Wood των Rolling Stones.

Η δισκογραφική εταιρεία Universal στο δυναμικό της οποίας άνηκε η αδικοχαμένη Winehouse έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Λυπούμαστε βαθιά για την ξαφνική απώλεια μιας τόσο ταλαντούχας μουσικού, καλλιτέχνιδας και ερμηνεύτριας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια, τους φίλους και οπαδούς της Amy αυτές τις δύσκολες ώρες».

Για τον θάνατο της Winehouse μίλησαν και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες όπως οι The Who, ο P Diddy, η Kate Moss, ο Dave Mustaine των Megadeth, o Ricky Martin, o Big Boi, η Kelly Clarkson, o Tony Bennett και η Demi Moore μεταξύ άλλων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here