Φεβρουάριος 2012
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρώτο Avant-Americana fusion EP του Παναγιώτη Τερζάκη κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή και σε ειδική τιμή! Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία τραγούδια των John Denver, Sam Cooke και Trent Reznor σε νέες εκτελέσεις- για πρώτη φορά από Έλληνα τραγουδιστή!

Το Free είναι το πρώτο αγγλόφωνο EP του Παναγιώτη Τερζάκη και κυκλοφορεί σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιαπωνία. Περιλαμβάνει 5 τραγούδια τρία εκ των οποίων είναι επανεκτελέσεις τριών πολύ σπουδαίων και κλασικών τραγουδιών των John Denver, Sam Cooke και Trent Reznor.

Τρία τραγούδια τόσο επίκαιρα όσο ποτέ με την προσωπική σφραγίδα του Παναγιώτη Τερζάκη ηχογραφημένα για πρώτη φορά από Έλληνα τραγουδιστή. “Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που μου δόθηκε η άδεια να τραγουδήσω αυτά τα κομμάτια κυρίως γιατί λέξη πρός λέξη περιγράφουν ό,τι βιώνω εγώ και οι φίλοι μου τον τελευταίο καιρό. Η ανάγκη για αλλαγή στη συμπεριφορά μας (“A Change Is Gonna Come”), η ψεύτικη πραγματικότητα που έχουμε εγκλωβιστεί (“Φορώ ένα στέμμα από σκατά και κάθομαι στο θρόνο του ψεύτη” –“Hurt”) αλλά και ο νόστος για την πατρίδα όσων ανθρώπων αναγκάζονται να βρίσκονται μακρυά (“Country Roads, Take Me Home”) δε θα μπορούσαν να κάνουν τα τραγούδια αυτά πιο επίκαιρα. Συμπεριλαμβάνεται επίσης μία φόλκ μπαλλάντα από τα Απαλλάχια Όρη και μία νέα δική μου σύνθεση (Free). “Είμαι στην άκρη του γκρεμού μα δε θα πέσω. Πάντα ελεύθερος, ακόμα και μέσα στο σκοτάδι, ελεύθερος.”

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα στο προσωπικό στούντιο του Victor Berkan ο οποίος έκανε και τον σχεδιασμό ήχου αλλά και συμμετείχε ως μουσικός παίζοντας μπάσσο, κιθάρα και keyboards. Συμπράττει ο σολίστας Περικλής Τιμπλαλέξης στο βιολί και η Νάνση Αγγελάκη στα κρουστά. Το εξώφυλλο και το artwork επιμελήθηκε ο Θέμης Ζωγράφος.

Σεβόμενοι την γενικότερη κατάσταση το άλμπουμ διατίθεται κάτω των 5 Ευρώ για να είναι η μουσική προσιτή για όλους. Διατίθεται ψηφιακά από την iTunes, την AmazonUK και την CDBaby.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here