6/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η Queen Latifah αισθάνεται υπερήφανη που αποτελεί έμπνευση για άλλους καλλιτέχνες, κυρίως γυναίκες! Η τραγουδίστρια που είναι γνωστή από τη δουλειά της τόσο στη μουσική όσο και στον κινηματογράφο, είναι περήφανη για τη συμβολή της στο χώρο της hip-hop σκηνής και ιδιαίτερα γιατί έχει επηρεάσει και βοηθήσει γυναίκες που αγαπούν τον χώρο.

Είναι αλήθεια ότι ο χώρος της ραπ και hip-hop μουσικής ανδροκρατείται και οι γυναίκες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος βρίσκονται στο περιθώριο. Η Latifah είναι η πρώτη που κατάφερε να «σπάσει» αυτό το καθεστώς και να πετύχει. Κάποιοι άνθρωποι άνοιξαν το δρόμο για μένα κι εγώ οφείλω να ανοίξω το δρόμο για άλλους. Πρέπει να επεκτείνουμε τον χώρο ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Πάντα οι γυναίκες του χώρου μου με θεωρούσαν προπομπό”, δήλωσε η τραγουδίστρια στο Parade.com. Ακόμα κι αν δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις, εκτιμώ ότι κάθε μία από μας έχει το δικό της ταλέντο και μπορούμε να εκφράσουμε αυτό που πιστεύουμε. Πιστεύω ότι αρκετές γυναίκες ράπερς έχουν εμπνευστεί από μένα όπως κι εγώ έχω εμπνευστεί από άλλους. Ελπίζω ότι περισσότερες γυναίκες θα βγουν στο προσκήνιο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο μία γυναίκα στο χώρο. Η ραπ κυριαρχείται σχεδόν απόλυτα από τους άντρες”, συνέχισε η Latifah που προχώρησε και σε παρομοιώσεις.

Πόσα χρήματα μπορεί κάποιος να ξοδέψει σε ένα club; Πόσα τσιγάρα μπορεί να καπνίσει; Με πόσες γυναίκες μπορεί να κάνει sex; Μπορούμε να έχουμε έναν καινούριο δίσκο; Μπορούμε να κάνουμε τον χώρο να έχει ενδιαφέρον;”.

Η Queen πιστεύει ακράδαντα ότι οι γυναίκες έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά στον κόσμο της hip-hop και επιμένει πως η ραπ μουσική δεν θα φτάσει ποτέ σε ένα υψηλότερο επίπεδο αν ο χώρος δεν αναγνωρίσει την προσφορά των γυναικών. Για μένα η hip-hop δεν θα φτάσει ποτέ σε υψηλό επίπεδο μέχρι οι γυναίκες ράπερς να αποκτήσουν τη δική τους δυνατή φωνή”, ολοκλήρωσε η τραγουδίστρια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here