11/10/2010
www.musiccorner.gr

Ένα έγγραφο με δακτυλικά αποτυπώματα του John Lennon κατάσχεσε το FBI από έναν έμπορο αναμνηστικών, ο οποίος σκόπευε να το δημοπρατήσει με ελάχιστη τιμή τα 100.000 δολάρια. Το έγγραφο αυτό ανήκει στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, από όπου ο Lennon πήρε την άδεια παραμονής για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1976.

Το FBI διερευνά τον τρόπο με τον οποίο αυτό το κρατικό έγγραφο κατέληξε σε χέρια ιδιώτη. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται πως το FBI έμαθε για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου όταν έκανε γνωστό πως θα δημοπρατήσει 850 αναμνηστικά της ιστορίας του Rock ‘n’ Roll. Αφού πρώτα ελέγχθηκε η γνησιότητα του εγγράφου εν συνεχεία κατασχέθηκε από τις Αρχές, αφού πρώτα προηγήθηκε μία διαμάχη μεταξύ του δικηγόρου του εμπόρου και του FBI.

Η κάρτα φέρει το όνομα John Winston Ono Lennon και έχει ως διεύθυνση το κτίριο διαμερισμάτων Ντακότα της West 72nd Street στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου ο Lennon δολοφονήθηκε τεσσεράμισι χρόνια αργότερα. Ο Lennon παρακολουθούνταν από το  FBI μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970, λόγω των αντιπολεμικών δραστηριοτήτων του.

Στο μεταξύ η Yoko Ono, έστειλε μήνυμα από την Ισλανδία για την επέτειο των 70 χρόνων από τη γέννηση του επί πολλά χρόνια συντρόφου της… Η Yoko βρέθηκε στο Ρέικιαβικ προκειμένου να είναι παρούσα στον φωτισμό του Imagine Peace Tower και δήλωσε τα εξής:

«Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια, γεννήθηκε στο Λίβερπουλ ο John Lennon. Είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια και οριακά πρόλαβε να ζήσει τη μητέρα του και τον πατέρα του. Αργότερα όμως αποφάσισε να τα αφήσει πίσω όλα αυτά και να μας χαρίσει πολλά υπέροχα τραγούδια αλλά και μηνύματα που άλλαξαν τον τρόπο που ζούμε και σκεφτόμαστε. Τώρα σας βλέπω όλους να γιορτάζετε την επέτειο των γενεθλίων του, ευχαριστώντας τον για όλα αυτά που μας προσέφερε στη σύντομη ζωή του. Ξέρω πως ο John δε θα περίμενε ποτέ τόση αγάπη από εσάς αλλά πιστεύω πως θα ήταν πολύ χαρούμενος αν το μάθαινε»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here