Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
20/1/2011
www.musiccorner.gr

Το club-restaurant Baraonda, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, φιλοξένησε για ακόμα μία φορά, την απονομή για τα 200.000 αντίτυπα του τελευταίου δίσκου του Γιάννη Πάριου, με τίτλο «Τα κομμάτια της ψυχής μου». Ένα σχεδόν μήνα μετά την κυκλοφορία του με την εφημερίδα Real News, το album, που συνθετικά και στιχουργικά υπογράφει σχεδόν εξολοκλήρου ο Γιάννης Πάριος, έφτασε σε πολυπλατινένιο ρεκόρ πωλήσεων!

Ο χώρος ήταν από νωρίς γεμάτος από κάμερες, δημοσιογράφους και φωτογράφους, αλλά και φίλους του Γιάννη Πάριου από τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο. Μεταξύ αυτών που τον τίμησαν με την παρουσία τους ήταν ο Μίμης Πλέσσας, η Νατάσσα Θεοδωρίδου, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Ηλίας Μπενέτος, ο Ιάσων Τρανταφυλλίδης, η Χριστίνα Αλεξανιάν και ο Γιώργος Λιάγκας με τη Φαίη Σκορδά.

Ήταν λίγο πριν τις 22.00, όταν το λόγο πήρε η διευθύνουσα σύμβουλος της Minos EMI, Μαργαρίτα Μάτσα. Αφού χαιρέτησε τον κόσμο, εξέφρασε τη χαρά της για αυτή τη συνάντηση, που σκοπό έχει να τιμήσει τον πολυαγαπημένο ερμηνευτή και δημιουργό. Ευχαρίστησε το Γιάννη Πάριο για τη δύναμη, το ταλέντο και την εμπιστοσύνη, που τους προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, μια εμπιστοσύνη που ο κόσμος φαίνεται να του την επιστρέφει το ίδιο απλόχερα. Μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το Νίκο Χατζηνικολάου, τον Ανδρέα Κουρή, καθώς και το Χρήστο Μπάρλα για τη συμβολή τους στην προώθηση του CD. Ξεχωριστές ευχαριστίες τέλος απηύθηνε στο Σταμάτη Γονίδη για τη συμμετοχή του, στο Γιάννη Χριστοδουλόπουλο για τις ενορχηστρώσεις και στους Αχιλλέα και Κωνσταντίνο Θεοφίλου για την παραγωγή του δίσκου.

Τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος φανέρωσε τη χαρά του, καθώς για δεύτερη φορά ο Γιάννης Πάριος τους συμπαρέσυρε στην επιτυχία, ενώ τόνισε πως εκείνος θα έπρεπε να ευχαριστεί τόσο το Γιάννη Πάριο, όσο και τη Minos που του δίνουν τη δυνατότητα να ισχυρίζεται, ότι οι προσφορές της Real News έχουν άρωμα πολιτισμού. Εξομολογήθηκε πως ακούγοντας τα τραγούδια, ένιωσε ότι αυτός ο δίσκος ουσιαστικά συμπυκνώνει όλη τη μουσική διαδρομή του ερμηνευτή και πως η φωνή του με το πέρασμα του χρόνου ωριμάζει σαν το παλιό καλό κρασί. Τόνισε επίσης, πως θεωρεί το Γιάννη Πάριο ένα μεγάλο συνθέτη και πως λίγοι έχουν επίγνωση ότι το «συνθετικό του καλάθι» περιέχει κομμάτια, τα οποία έχουν τραγουδηθεί τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλες μεγάλες φωνές.
Τελευταίος ο Γιάννης Πάριος μη θέλοντας να πει πολλά λόγια, καθώς όπως χιουμοριστικά είπε οι ευχαριστίες είναι για τα …Oscar, αρκέστηκε να δηλώσει πως δε θα γινόταν αυτή η εκδήλωση εάν δε υπήρχε η αγάπη του κόσμου, ενός κόσμου στον οποίο λέει και το πιο μεγάλο ευχαριστώ.

Πριν την απονομή των πλακετών, ο πρόεδρος της Minos ΕΜΙ, Μάκης Μάτσας, θέλοντας να τιμήσει ένα άνθρωπο που, όπως είπε, αγαπά και θαυμάζει, προσέφερε στο Γιάννη Πάριο ένα χρυσό στεφάνι με την φράση «Στο μαραθωνοδρόμο της ελληνικής δισκογραφίας Γιάννη Πάριο», το οποίο ο ερμηνευτής δήλωσε ότι θα έπρεπε να το μοιραστεί με πάρα πολύ κόσμο. Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή του δίσκου στο Γιάννη Πάριο αλλά και στους, Νίκο Χατζηνικολάου, Ανδρέα Κουρή, Χρήστο Μπάρλα, Σταμάτη Γονίδη και Γιάννη Χριστοδουλόπουλο.

Έκλεισε έτσι μια ζεστή απονομή, για να συνεχιστεί μια ακόμα πιο ζεστή βραδιά, υπό τη μουσική υπόκρουση των αυτοβιογραφικών, όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκαν, τραγουδιών του Γιάννη Πάριου…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το event

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Την εφημερίδα την πήραν πολλοι…Πόσοι ακούσαν το cd;Πόσοι άντεξαν να το ακούσουν όλο;
    Eίναι κρίμα ένας τόσο μεγάλος καλλιτέχνης( που είναι και απο τους αγαπημένους μου) να συμμετέχει σε αυτο το πανηγύρι των δισκογραφικών.
    Αν δεν έβγαινε το cd με εφημερίδα θα το έπαιρνε κανείς;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here