19/10/2012
Γράφει η Μάριελ Μπόμπα
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Τρίτη το βράδυ στις 16/10 ο Δημήτρης Κοργιαλάς και η Sunny Μπαλτζή άνοιξαν την καινούρια σεζόν, ενώνοντας για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους επί σκηνής! Μια συνεργασία έκπληξη, η οποία όπως φάνηκε κέρδισε το κοινό και με το παραπάνω.

Λίγο πριν το live o Δημήτρης και στη συνέχεια η Sunny, αφιέρωσαν λίγο χρόνο για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας…

Music Corner:Ξεκινάς τη νέα σεζόν με μια πολύ rock και εντυπωσιακή παρουσία στο πλευρό σου, τη Sunny. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Δημήτρης Κοργιαλάς: Η συνεργασία αυτή προέκυψε, θα έλεγα, πάρα πολύ φυσικά, γιατί η Sunny είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω κοινά ακούσματα, έχουμε μεγαλώσει στις ίδιες γειτονιές, έχουμε τις ίδιες εικόνες… Αν και δεν είχε τύχει να γνωριστούμε, ο ένας παρακολουθούσε τα βήματα του άλλου και ουσιαστικά είχαμε μια κοινή πορεία χωρίς να υπάρχει μια άμεση επαφή.

Music Corner: Είναι δηλαδή η πρώτη φορά που θα βρεθείτε μαζί στη σκηνή;
Δημήτρης Κοργιαλάς: Ναι είναι η πρώτη φορά και νομίζω πως από εδώ και πέρα θα συνεργαζόμαστε συνέχεια!

Music Corner:Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ο καινούριος δίσκος σου «η ζωή είναι μια βόλτα»…
Δημήτρης Κοργιαλάς: Ναι. Ο συγκεκριμένος δίσκος είναι ουσιαστικά ο πρώτος από μια τριλογία που φτιάχνω. Είναι πιο ακουστικός και έχει ένα ύφος πολύ ιδιαίτερο, σε σύγκριση ας πούμε με τον δεύτερο, που είναι πολύ πιο δύστροπος, μελαγχολικός και σκληρός σε ήχο. Είναι κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και πάρα πολύ καιρό… Πρόκειται για τραγούδια που βασίζονται πάνω στο στίχο, με απλή μελωδία και ενορχήστρωση, όπως θα έπαιζε και μια παρέα στην παραλία. Νομίζω πως πέτυχε…

Music Corner: Ποιο είναι το τραγούδι που ξεχωρίζεις από αυτή τη δουλεά;
Δημήτρης Κοργιαλάς: Ο δίσκος είναι ένα δημιούργημα πολλών χρόνων και έτσι ανάλογα με το τι βιώνω κάθε στιγμή αυτό μπορεί να αλλάζει. Μιλώντας λοιπόν για τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου, θα πω το ομώνυμο, «Η ζωή είναι μια βόλτα». Ίσως γιατί τελευταία φεύγω συνέχεια, δραπετεύω από την πόλη, πηγαίνω ακόμα και για ψάρεμα! Αυτό είναι ένα τραγούδι που ταιριάζει σε όλο αυτό και το ακούω συνέχεια.

Music Corner: Στα πλαίσια της γνωστής κατάστασης που επικρατεί γύρω μας, πως αντιλαμβάνεσαι ως καλλιτέχνης την επίδραση της μουσικής στον κόσμο;
Δημήτρης Κοργιαλάς: Η μουσική είναι από τα πιο βασικά συστατικά για να συνεχίσουμε να ζούμε και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω απόλυτα. Γι’ αυτό και με όποιον τρόπο αυτή παρέχεται είτε δωρεάν, είτε με χρήματα, ο κόσμος πάντα θα την αναζητά. Η καλή μουσική είναι αναμφισβήτητα βάλσαμο και φάρμακο! Σίγουρα την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Music Corner: Αποκάλυψε μας κάτι για τους καλεσμένους σας!
Δημήτρης Κοργιαλάς: (Γέλια) Είναι έκπληξη! Πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί εδώ τις Τρίτες, στα live! Σίγουρα πάντως θα έρθουν πολλοί άνθρωποι που τους αγαπάμε και μας αγαπούν και θα περάσουμε παρέα πολύ πολύ όμορφα. Σήμερα έχουμε τη χαρά να είναι κοντά μας η Μελίνα Ασλανίδου μια καταπληκτική φωνή και πάρα πολύ αγαπημένη φίλη. Θα πει τραγούδια που έχει κατά καιρούς τραγουδήσει, μερικά από τα οποία είναι σε στίχους και σε μουσική της Sunny.

Music Corner: Sunny έχεις γράψει πολλά τραγούδια, τα οποία έχουν ερμηνεύσει σημαντικοί καλλιτέχνες, δε σε έχουμε ακούσει όμως να ερμηνεύεις τις δικές σου δημιουργίες. Έχεις σκεφτεί  ποτέ τον εαυτό σου να τους δίνει ζωή και ερμηνευτικά;
Sunny Μπαλτζή: Η αλήθεια είναι πως όχι. Θεωρώ πως έχω μια φωνή πολύ punk, γι’ αυτό και ερμηνεύω άλλο στυλ τραγουδιών. Το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού μου είναι ένα άλλο part, το οποίο έχω διαχωρίσει από το υπόλοιπο. Ένα κομμάτι που γράφω, το οποίο φυσικά βγαίνει μέσα από την ψυχή μου, το βλέπω και από την μεριά του μουσικού παραγωγού και το ονειρεύομαι να παίρνει ζωή από άλλους ανθρώπους, με διαφορετική φωνή από τη δική μου.

Music Corner: Πότε μπήκε το ροκ στη ζωή σου; Φαντάζομαι από την εφηβεία σου ήσουν  ροκάκι…
Sunny Μπαλτζή: Ναι! Τόσο εγώ, όσο και ο Δημήτρης, γιατί έχουμε γενικά κοινές μουσικές επιρροές, ζήσαμε το rock και σε μια όχι και τόσο ρόδινη περίοδο. Θεωρώ αν θες πως ήμασταν και λίγο γκετοποιημένοι και συχνάζαμε σε συγκεκριμένα μόνο στέκια. Τώρα βέβαια το ροκ έχει αρχίσει να γνωρίζει και στην Ελλάδα μεγαλύτερη αποδοχή, ενώ τείνει να γίνει και της μόδας. Παλιότερα δε συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Music Corner:Είναι μάλλον ένα γενικότερο φαινόμενο, το ότι ο κόσμος αναζητά κάτι νέο, κάτι καινούριο πέρα από τα ελληνικά πρότυπα και δε συμβιβάζεται τόσο εύκολα…
Sunny Μπαλτζή: Ναι, αυτό είναι ένα ευτυχές γεγονός. Όσον αφορά στα καλλιτεχνικά έχω ως πρότυπο τη Νέα Υόρκη και ονειρεύομαι πως στο μέλλον η Ελλάδα θα μπορεί να παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο… Θέλω να δω καλλιτέχνες στους δρόμους, να δίνουν κίνηση και ζωή! Μάλιστα θεωρώ πως η κρίση είναι ακόμα ένας παράγοντας που θα συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη καλλιτεχνική έκφραση. Αυτό το λέω συνειδητά, κάθως έχοντας η ίδια μια μικρή κόρη που από υλικής άποψης θα στερηθεί πολλά, ξέρω πως θα καταλάβει περισσότερο άλλα πράγματα που είναι και αυτά που πραγματικά αξίζουν…

Η Sunny μας έδειξε και το κουκλάκι – γούρι που έφτιαξε για την ίδια η κόρη της, και κάπως έτσι η ώρα πέρασε, το μαγαζί γέμισε, ο φωτισμός χαμήλωσε και το live ξεκίνησε!

Το πρόγραμμα άρχισε με τους δύο καλλιτέχνες μαζί πάνω στη σκηνή να ερμηνεύουν soft rock κομμάτια όπως “love song” και “Sweet dreams”, κομμάτια γνωστά, τα οποία έβαλαν το κοινό στο παιχνίδι από τα πρώτα κι όλας λεπτά. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς τραγούδησε μαζί με όλο το fun club του, που ήταν πολύ καλά διαβασμένο, παλιότερες και καινούριες του επιτυχίες, όπως τα «Εδώ», «Τα σκαλιά», «Ίσως», «Το σ’ αγαπώ» και «Θα ‘μαι πάντα εδώ». Το live είναι πλέον για εκείνον μια πολύ γνωστή διαδικασία, γι’ αυτό και κινείται στη σκηνή με άνεση που σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε έναν δικό του, πολύ οικείο χώρο.

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε και η ταλαντούχα νεαρή ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία ερμήνευσε ντουέτο με τον Δημήτρη Κοργιαλά το «Άσε με», τη γνωστή διασκευή «Ο πιο καλός τραγουδιστής», «Τι ωραία μέρα», αλλά και μόνη της το «Βαγόνι», το “what’s up” και άλλα τραγούδια εντυπωσιάζοντας με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της!

Η Sunny Μπαλτζή επέλεξε ροκ κομμάτια από την ελληνική και την ξένη μουσική, όπως το «Τρένο» από Τρύπες, το “Rock en Roll” του Παύλου Σιδηρόπουλου, “No tears”, “My flight was canceled”, «Το φίδι» και «Ουσία»… Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς, Άγγελο Βαφειάδη στα πλήκτρα, Δημήτρη  Μπενέκο και Στράτο Σπηλιωτόπουλο στις κιθάρες, Ιωάννα Μπόντια στο μπάσο και Στέλιο Παύλου στα ντραμς  ξεσήκωσαν το κοινό. Η Sunny απέδειξε πως σε μια ζωντανή εμφάνιση, η χημεία και η ενέργεια που θα μεταδώσει ο καλλιτέχνης στον κόσμο είναι το σημαντικότερο συστατικό, κάτι που το κατάφερε πολύ καλά… Απόδειξη οι θαυμαστές της, οι οποίοι το «έζησαν» μαζί της και την αποθέωσαν!

Πολύ μας άρεσε και η Maxi Nil στα φωνητικά, ενώ ξεχωρίσαμε την ερμηνεία της στο “Jolene”, καθώς και η Ιωάννα Πρωτόπαπα, η οποία τραγούδησε στο πλευρό του Δημήτρη Κοργιαλά την επιτυχία του «Θέλω τόσο να σε δω»…

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του live, ήταν όταν η Μελίνα Ασλανίδου ανέβηκε στη σκηνή… «Δε λέω τίποτα μα νιώθω», «Ψηλά τακούνια» και «Το παλιό μου παλτό» από μια υπέροχη φωνή, η οποία απογείωσε τη βραδιά.

Ένα live με γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και πολλά νέα ταλαντούχα πρόσωπα, που μας γέμισε θετική ενέργεια και που όπως ακριβώς μας είχε προϊδεάσει ο Δημήτρης Κοργιαλάς, μας άφησε την αίσθηση ότι τραγουδήσαμε με μια μεγάλη παρέα φίλων! Αν κρίνουμε από την πρεμιέρα, τότε σίγουρα και οι επόμενες Τρίτες στο «Σταυρό του Νότου» θα είναι εξίσου όμορφες…!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here