10/6/2011
www.musiccorner.gr

Η πρεμιέρα του πρωτοποριακού αυτού video θα γίνει στις 14 Ιουνίου στο Facebook.com/MichaelJackson

Αυτή την άνοιξη, το Estate του Michael Jackson και η Sony Music έδωσε σε όλους, απ’ όλο τον κόσμο, την ευκαιρία να γίνουν μέρος των videos του Michael Jackson με το The Behind the Mask Project. Αυτό το πρωτοποριακό, παγκόσμιο online casting συγκέντρωσε ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη που αγαπούν την μουσική του Michael Jackson και οι οποίο γύρισαν, ανέβασαν και υπέβαλαν την δική τους μοναδική εμφάνιση για να συμμετάσχουν στο video. Το project είχε μια άνευ προηγουμένου ανταπόκριση από 103 χώρες στον κόσμο. Και στις 14 Ιουνίου, το The Behind the Mask Project θα παρουσιαστεί στο www.Facebook.com/MichaelJackson

Με επικεφαλή την δημιουργική ομάδα @radical.media και τον καταξιωμένο σκηνοθέτη  Dennis Liu, το The Behind the Mask Project ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 στο website http://behindthemask.michaeljackson.com. Η ιστοσελίδα ήταν φορτωμένη με απλές οδηγίες που βοηθούσαν τον κάθε fan για το πώς να πάρει μέρος στο video. Με την είσοδο στο site, οι χρήστες διάλεγαν μια κίνηση όπως να παίξουν ένα όργανο, να τραγουδήσουν ένα στίχο, να συμπεριφερθούν σαν να τραγουδάνε μπροστά σε κόσμο ή να κάνουν κάποιες από τις κλασσικές χορευτικές κινήσεις του MJ. Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας το πρώτυπο, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να καταγράψουν τις κινήσεις τους με την web κάμερά τους και να την ανεβάσουν στον ακριβή χρόνο του video.

Ο Dennis Liu σχολίασε “Αυτό ήταν το πιο χαρούμενο και το πιο fun project που νομίζω ότι έχω εμπλακεί ποτέ. Ήταν πολύ ωραίο και απίστευτα συγκινητικό να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο να γίνονται ένα. Δημιουργικές φωνές, χορός και μουσικά ταλέντα συνδέθηκαν μεταξύ τους υπό τον πνεύμα του Michael Jackson και την ασύγκριτη τέχνη  του. Λάβαμε συμμετοχές από την Σαχάρα στην Venice beach, από τις βουνοκορφές στις αυλές των σπιτιών και με μερικά πλάνα που περιλαμβάνουν πάνω από εκατό άτομα . Όλοι όσοι συμμετείχαν έκανα εκπληκτική δουλειά”.

Μετά τις συμμετοχές από όλο τον κόσμο ο σκηνοθέτης ήταν πολύ προσεκτικός και κράτησε τις 1600 καλύτερες (συμπεριέλαβε 50 παιδιά και 36 ζώα). Στις 14 Ιουνίου, οι 35 εκατομμύρια fans του Michael Jackson στο Facebook θα δούν πρώτοι αυτό το επικό video. Οι νέοι fans μπορούν να μπούν στο www.Facebook.com/MichaelJackson και να κάνουν like για να το δούν.

Η δημοσιογράφος τεχνολογίας Natali Morris σχολίασε  “Ο Michael Jackson έκανε πάντα φαναστικά videos. Αυτό το project είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει την σύνδεση με τους fans του”.

Το τραγούδι “Behind The Mask” είχα κερδίσει κοινό και κριτικούς από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το MICHAEL – μια μοναδική συλλογή από τραγούδια που ολοκληρώθηκαν μετά τον θάνατό του και κυκλφόρησαν τον Δεκέμβριο από το Michael Jackson Estate και την Sony Music. Το MICHAEL έφτασε στο #1 παγκοσμίως με την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο και έχει πουλήσει 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο κάνοντάς το ένα από τα δημοφιλέστερα albums για το 2010. Η ασταμάτητη επιτυχία του album συνεχίζει να δείχνει την σημασία του Michael στους fans του και πως η μουσική του εξακολουθεί να αγγίζει πολιτισμούς και γλώσσες.

Ο Dennis Liu είναι ένας βραβευμένος digital σκηνοθέτης στην @radical.media. Ο Dennis γρήγορα έκανε γνωστό το όνομά του κερδίζοντας βραβεία για τους πελάτες του, ανάμεσά τους την Apple και την Microsoft και τιμήθηκε με το περίφημο “Saatchi & Saatchi New Directors Showcase”. Η  @radical.media είναι μια παγκόσμια εταιρεία transmedia που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά video. Τα βραβεία που έχει κερδίσει η @radical.media είναι μεταξύ άλλων ένα βραβείο Oscar για το ντοκυμαντέρ  “The Fog of War”, βραβείο Grammy® για το “Concert for George”, το  Independent Spirit Award για το “Metallica: Some Kind of Monster”, το βραβείο digital experience για το “The Wilderness Downtown” της Google Creative Lab και των Arcade Fire. Ήταν υποψήφια για Grammy για το “The Johnny Cash Project”. Κέρδισε Emmy® και Golden Globe® για το “Mad Men”. Κέρδισε Emmy® για το “10 Days That Unexpectedly Changed America” του History Channel και πέντε χρόνια για τη θρυλική σειρά του Sundance Channel το “Iconoclasts”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here