20/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μόνο λίγες ώρες μας χωρίζουν, πριν από τον 1ο ημιτελικό, που θα γίνει την Τρίτη και θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ στις 22:00, για να μάθουμε επιτέλους ποια θα είναι αυτή η μαγική δεκάδα που θα περάσει στο τελικό του Σαββάτου. Πριν από αυτό όμως, και επειδή είχαμε κόσμο και ντουνιά που έκανε πρόβες, δεν προλαβαίνανε τα μάτια μας να ξεχωρίσουν ποιος έκανε τι, θα σας παρουσιάσω τις Big 5 και την διοργανώτρια χώρα, έτσι για να πάρουμε μια γεύση και από αυτές…

Ηνωμένο Βασίλειο: O Engelbert Humperdinck, ντυμένος στα μαύρα, και έχοντας μεγάλη πείρα στις πλάτες του και χρόνια φυσικά, έκανε τις πρόβες του χαλαρός και χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο να δείξει πέρα από τις φωνητικές του ικανότητες. Την περισσότερη ώρα, είναι στο σκοτάδι, με προβολείς να πέφτουν πάνω του και στον κιθαρίστα, ενώ ένα ζευγάρι χορεύει πάνω στη σκηνή εξαρχής και για φόντο έχει σύννεφα κυρίως σε κόκκινο χρώμα. Την έβγαλε την κορόνα στο τέλος…!

———————

Γαλλία: Η Αnggun έκανε τις πρόβες τις με τρία βάθρα επί σκηνής, δύο κοπέλες στα φωνητικά και τρεις ημίγυμνους άνδρες χορευτές, δύο εκ των οποίων έρχονται από τις δύο πασαρέλες. Με διάφορα χορευτικά, με γραφικά από πίσω που απεικονίζουν στιγμές από ενόργανη γυμναστική και την τραγουδίστρια αρκετά στατική για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω της, θεωρώ πως είναι η πιο αδύναμη από όλες τις Big 5, αν και φωνητικά είναι αρκετά καλή. Περιμένουμε να δούμε τι θα αλλάξει στην τελική πρόβα καθώς και τι θα φορέσει!

———————

Ιταλία: Και να μία από τις λίγες συμμετοχές που μπορεί να κονταροχτυπηθεί με την Σουηδία. Η Nina Zilli, φορώντας ένα μπλε κοντό φόρεμα, με 3 άτομα στα φωνητικά (ευτυχώς απομακρυσμένα σε σχέση με την 1η πρόβα, που ήταν κολλητά δίπλα της λες και ήταν η ουρά της!) χαλαρή, εξαιρετική φωνητικά και κινούμενη κατά μήκος της σκηνής, περισσότερο από την 1η πρόβα, φιλοδοξεί να είναι η νικήτρια. Τα γραφικά στο background είναι γραμμές και σχήματα σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις. Ένα τραγούδι που αγαπούν οι fans του διαγωνισμού και εγώ επίσης…!

———————

Γερμανία: Πολύ άνετος και ιδιαίτερα συμπαθής ο Roman Lob, με την μπαλάντα του, έκανε τόσες αλλαγές στα ρούχα και στο σκουφί που φορά, όσες και οι τουαλέτες που αλλάζουν οι παρουσιάστριες των καλλιστείων! Με χρυσοκίτρινους φωτισμούς και αρκετά κοντινά πλάνα, ο Roman και οι μουσικοί από πίσω του (ένα μπάσο, μια ηλεκτρική κιθάρα, ένα ντραμς, ένα πιάνο), δίνουν μια ωραία ρομαντική ατμόσφαιρα…

———————

Αζερμπαϊτζάν: Το φόρεμα της τραγουδίστριας είναι ένα άσπρο μάξι με πούλιες, φτερά και στρας που ανεμίζουν και το οποίο αλλάζει χρώμα ανάλογα με το φωτισμό. Η σκηνή αρχικά είναι σκοτεινή με προβολείς μόνο στην Sabina Βabayeva και τις 3 κοπέλες στα φωνητικά. Στη 2η όμως πρόβα, υπήρχαν πολλές τεχνικές δυσκολίες λόγω του εγχειρήματος που περιλαμβάνει, με το φόρεμα, επειδή η προβολή των χρωμάτων και όχι μόνο, κάλυπτε και μέρος του σώματος της. Επίσης, βλέπουμε στη σκηνή τον Alim Qasinov, διάσημο μουσικό Αζέρικης παραδοσιακής μουσικής, που προσθέτει έναν έθνικ χαρακτήρα στη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν και θέτει τις βάσεις για μια πολύ καλή εμφάνιση. Εξάλλου παίζει στην έδρα της και το στάδιο θα το έχει με το μέρος της!

———————

Ισπανία: Και για το τέλος, σας κράτησα τη συμμετοχή που απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα δικαίως, από τους παρευρισκομένους μέσα στο στάδιο. Η Pastora Soler, με μία εξαιρετική φωνή, και με background σταγόνες που πέφτουν, αστέρια και χρυσές αποχρώσεις σαγηνεύει τους πάντες! Στην αρχή είναι μόνη της, και μετά την απίστευτη κορόνα που βγάζει, εμφανίζονται 5 ακόμη άτομα στα φωνητικά. Λιτή αλλά εντυπωσιακή, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο επί σκηνής και με σύμμαχο μόνο την φωνή της, βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για μια θέση στην 5αδα! Πραγματικά …απολαύστε τη!

———————

Και κάπου εδώ πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία… Μόνο οι τελικές πρόβες μένουν, για να αποκαλυφθούν οι μικρές λεπτομέρειες για την κάθε συμμετοχή. Εμείς αύριο θα σας παρουσιάσουμε την τελική πρόβα της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και …προγνωστικά!!! Λίγη υπομονή και σύντομα θα μάθουμε ποιοι θα έχουν στα χέρια τους τα 10 μαγικά εισιτήρια για τον τελικό! Τα λέμε πολύ σύντομα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυνατές οι Big5 φέτος… σίγουρα ξεχωρίζω κι εγώ Ιταλία και Ισπανία, ενώ και η Γερμανία (θου Κύριε!) είναι απο τις ωραίες συμμετοχές με τη Nina Zilly να είναι η αγαπημένη μου που θα ήθελα να τη δω νικήτρια φέτος… από τις λοιπούς τους ζυγούς λύσατε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here