7/2/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Σε δημοσκόπηση που έγινε στη Βρετανία, ο Bob Marley πήρε την πρώτη θέση στο ερώτημα ποιος μουσικός είχε την μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια κουλτούρα και κοινωνία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον John Lennon και στην τρίτη τον Michael Jackson.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ανακοινώθηκαν χθες, ημέρα που ο Bob Marley θα έκλεινε τα 67 του χρόνια, αν δεν είχε πεθάνει από καρκίνο το 1981, σε ηλικία μόλις 36 ετών. Το γκάλοπ έγινε με τη χορηγία του Ting, του αναψυκτικού με βάση το grapefruit  που είναι παραδοσιακό προϊόν της Τζαμάικα, πατρίδας του Marley, που συνέπεσε φέτος να συμπληρώνει 50 χρόνια ανεξαρτησίας.

Το 60% των βρετανών που πήραν μέρος στο γκάλοπ, απάντησαν ότι έχουν τουλάχιστον ένα κομμάτι του Marley στο MP3 τους, ενώ 25% δήλωσαν ότι στη φορητή τους συσκευή έχουν περισσότερα από πέντε τραγούδια του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα πρώτα πέντε τραγούδια του Marley είναι τα “No Woman No Cry”, “I Shot The Sheriff”, “One Love”, “Jammin” και “Buffalo Soldier”, τραγούδια που πιστεύω ότι είναι αγαπημένα και για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Από την έρευνα, που δεν είχε μόνο μουσικό περιεχόμενο, αποκαλύφθηκε ότι το 65% των Βρετανών θα επιθυμούσαν η κοινωνία τους να «υιοθετήσει» μια πιο θετική άποψη και πιο «έξω καρδιά» συμπεριφορά, ενώ το 60% θα ήθελε να δει παραδοσιακά τζαμαϊκανά προϊόντα να προστίθενται στη διατροφή τους. Οι Βρετανοί κλήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή σε εκδηλώσεις που γίνονται στη χώρα τους στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 ετών ανεξαρτησίας της Τζαμάικα.

Η κουλτούρα της Καραϊβικής είναι κεντρικό στοιχείο στην παράδοση του Ting. Και από τη στιγμή που ο Bob Marley έχει γίνει συνώνυμο της Τζαμάικα και της Καραϊβικής θα ήταν σκληρό από μέρους μας να μην γιορτάσουμε τον μουσικό του θρύλο και μάλιστα στα γενέθλιά του. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η κουλτούρα της Καραϊβικής είναι πολύ κοντά στις καρδιές των Βρετανών. Κι ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι”, δήλωσε η Heather Jones, διευθυντικό στέλεχος του Ting.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here