1/7/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Αυτά που έγιναν στο Σύνταγμα προχθές δύσκολα μπορούν να αποτυπωθούν με λέξεις και πολύ πιο εύκολα με εικόνες. Ευτυχώς τα ντοκουμέντα είναι πάρα πολλά για να αρνηθεί κανείς πως τα ΜΑΤ έδρασαν δολοφονικά εις βάρος των πολιτών.

Αυτό που έγινε στο Σύνταγμα ήταν δολοφονική επίθεση. Τίποτα λιγότερο. Οι σχεδόν 200 τραυματίες είναι ένας αριθμός που λέει πάρα πολλά σχετικά με το αν αυτό που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν καταστολή όπως οι ίδιοι θέλουν να το ονομάσουν. Είδα πολλές φωτογραφίες τραυματιών. Μα, διάολε, δεν είδα ούτε έναν που να φοράει κουκούλα ή να κρατάει καδρόνι. Είδα ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι ο πατέρας μου, η μάνα μου. Δεν είδα κανέναν που να μου προκαλεί την αίσθηση πως ήθελε να δημιουργήσει επεισόδια ή να τραυματίσει κάποιον άλλο.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Από την άλλη είδα να φυγαδεύονται από τα ΜΑΤ κουκουλοφόροι με καδρόνια και να βαφτίζονται από τους εκπροσώπους της ΕΛΑΣ ως συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Φίλοι μου ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στο Μετρό του Συντάγματος την ώρα που οι αστυνομικοί έριχναν δακρυγόνα μέσα στον σταθμό προκειμένου να βγάλουν τον κόσμο έξω ή να τον πνίξουν εκεί μέσα. Είδα ΜΑΤ να χτυπάνε αλόγιστα ανθρώπους που έτρωγαν σε μαγαζιά και να σπάνε καταστήματα στο πέρασμα τους.

Βαρέθηκα επίσης να ακούω πως και τα ΜΑΤ είναι άνθρωποι και κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό δεν είναι δουλειά κύριοι. Αν θέλετε να τιμήσετε τα παντελόνια που φοράτε παραιτηθείτε. Αν θέλετε να έχετε τη συνείδηση σας ήσυχη χτυπήστε τους συναδέλφους σας με τα καδρόνια και τις κουκούλες. Όλοι αυτοί στους οποίους επιτίθεστε μπορεί να είναι φίλοι των παιδιών σας, των γονιών σας, γείτονες σας. Ως πότε θα συνεχίσετε να εγκληματείτε εις βάρος αθώων πολιτών; Με πόσο αίμα πρέπει ακόμα να βαφτούν τα χέρια σας για να καταλάβετε πως δεν προστατεύετε τον κόσμο αλλά τον δολοφονείτε; Αν είστε άνθρωποι ή έστω έχετε λίγο ίχνος ανθρωπιάς μέσα σας παραιτηθείτε. Πόσα παίρνετε για να σκοτώνετε κόσμο; 700 ευρώ; Τόσο αξίζει για εσάς μία ανθρώπινη ζωή;

Πόσο απάνθρωπος πρέπει να είσαι για να δέρνεις ηλικιωμένους, μουσικούς, πιτσιρικάδες, γονείς και συνταξιούχους. Δε το χωράει το μυαλό μου. Δε με απασχολεί πλέον αν έχετε παιδιά να συντηρήσετε ή οικογένεια ή σπίτια. Όλοι αυτοί που σκοτώνετε έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες. Για όλα τα παραπάνω παλεύουν. Τα λεφτά που παίρνετε είναι ματωμένα και αυτό δε θα αλλάξει ποτέ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here