24/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Νέοι καλλιτέχνες που με την εμφάνισή τους προκάλεσαν αίσθηση στην παγκόσμια μουσική σκηνή, δημιουργούν τα προσωπικά τους ρεκόρ στα charts σε ΗΠΑ και Βρετανία, θέτοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχυ για τη μελλοντική πορεία τους.

Ο Gotye, με το “Somebody That I Used To Know” που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο1 των πωλήσεων παγκοσμίως, αφού το τραγούδι έχει πουλήσει περισσότερα από 7.000.000 αντίτυπα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση των charts σε 18 χώρες, ενώ στις ψηφιακές πωλήσεις μέσω iTunes έφτασε στην κορυφή σε 39 (!!!) χώρες!

Στη Βρετανία, μόνο, το single ξεπέρασε το 1.000.000 πωλήσεις, ενώ στην Αμερική βρίσκεται στην 1η θέση για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ βρέθηκε ταυτόχρονα στην 1η θέση τεσσάρων κατηγοριών του Billboard μέσα στην ίδια εβδομάδα. Το clip στο YouTube έχει φτάσει τα 220.000.000 views ενώ συνεχίζει ακάθεκτο με 1.000.000 views ημερησίως!

Το άλμπουμ του Gotye “Making Mirrors” από το οποίο προέρχεται το “Somebody That I Used To Know”, έχει φτάσει το 1.500.000 πωλήσεις, πετυχαίνοντας να μπει στο top 10 στα charts 17 χωρών, αλλά χωρίς να έχει καταφέρει να φτάσει στο Νο 1 στη Βρετανία ή στις ΗΠΑ. Ωστόσο, παραμένει στην πρώτη δεκάδα των charts τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του, την ώρα που ο Gotye ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο του single, με τίτλο “Eyes Wide Open”, στις 4 Ιουνίου.

Ανάλογη πορεία έχει και το “What Makes You Beautiful” των One Direction. Με τις ψηφιακές πωλήσεις του single να ξεπερνάνε τα 2.000.000 στις ΗΠΑ και να γίνεται διπλά πλατινένιο, παρά το γεγονός ότι δεν ξεπέρασε το Νο 4 των charts, συνεχίζει να πουλάει σαν …φρέσκο κουλούρι, οδηγώντας και το άλμπουμ από το οποίο προέρχεται, “Up All Night”, στις 600.000 πωλήσεις και το Νο 1 των charts, γεγονός που κατέστησε τους One Direction το πρώτο βρετανικό συγκρότημα που με το πρώτο του άλμπουμ φτάνει στην κορυφή των αμερικανικών charts την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Καλή πορεία έχει και το “One Thing”, το δεύτερο single του άλμπουμ, που έχει φτάσει τις 300.000 πωλήσεις στις ΗΠΑ. Οι One Direction έχουν ξεκινήσει να γράφουν και να ηχογραφούν υλικό για το δεύτερο άλμπουμ τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here