17/2/2011
www.musiccorner.gr

Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της δισκογραφικής του συνεργασίας με τον κορυφαίο ερμηνευτή του Ιταλικού τραγουδιού Al Bano, του album «Δύο φωνές – μια ψυχή», ο Γιάννης Πλούταρχος ετοιμάζεται για μια νέα σπουδαία καλλιτεχνική συνάντηση, αυτήν την φορά, επί σκηνής!

Σήμερα, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του μουσικού θεσμού της γειτονικής χώρας San Remo Festival, ο Γιάννης Πλούταρχος θα συναντηθεί στη σκηνή του Ariston Theater με τη ντίβα της παγκόσμιας λυρικής σκηνής Μontserrat Caballe και τον Al Bano, όπου και θα ερμηνεύσουν το «Va pensiero», το γνωστότερο χορωδιακό κομμάτι της όπερας Nabucco του Giuseppe Verdi, που είναι και ο εθνικός πνευματικός ύμνος των Ιταλών.

Το San Remo Festival είναι το μοναδικό διεθνές φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού,  όπου κάθε χρόνο εμφανίζονται σπουδαία ονόματα τόσο της ιταλικής όσο και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Φέτος πραγματοποιείται λίγο νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές (15-19 Φεβρουαρίου) για να συμπέσει με τον εορτασμό των 150 χρόνων ένωσης της Ιταλίας.  Η βραδιά της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου είναι η σημαντικότερη βραδιά του φεστιβάλ μια και είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των 150 χρόνων ένωσης της Ιταλίας.

Είναι η δεύτερη συνάντηση του Γιάννη Πλούταρχου με τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες,  Μontserrat Caballe και Al Bano, επί σκηνής, καθώς το προηγούμενο καλοκαίρι είχε εμφανιστεί μαζί τους στο Festival Mea Puglia της Νότιας Ιταλίας, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του Νότου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here