4/11/2013
www.musiccorner.gr

Την πρώτη παρουσίαση της νέας της δισκογραφικής δουλειάς στην Αθήνα, στον πάντα ζεστό και φιλόξενο χώρο του Ιανού, θα κάνει η Ελληνίδα μεσόφωνος (mezzo soprano) διεθνούς φήμης Alexandra Gravas, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 στις 12:30 το μεσημέρι. Τίτλος του cd ‘’On the wings of loveSongbook 1’’, που περιέχει έντεκα σημαντικά και αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία, που ηχογραφήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορα studios ανά την Ευρώπη, ανάμεσα στα ταξίδια και τις συναυλίες της Αλεξάνδρας. Αναπάντεχες επιλογές τραγουδιών που ερμηνεύει με έναν δικό της ξεχωριστό τρόπο, δίνοντας άλλη αίσθηση και ύφος σε τραγούδια γνωστά και συχνά πολυτραγουδισμένα.

 gravas_afisa_2013_11_2013

Με διεθνή αναγνώριση στον κλασικό χώρο, μεταπήδησε με μεγάλη ευκολία σε ένα πολυποίκιλο crossover. Σε αυτό το cd επέλεξε τραγούδια που …«την επέλεξαν», όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά. Έτσι, θα την ακούσετε να ερμηνεύει άρτια παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μικράς Ασίας, μεγάλους Έλληνες συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Μίμης Πλέσσας), ενώ δε διστάζει να προσεγγίσει με τόλμη και το πιο σύγχρονο ρεπερτόριο νεότερων συνθετών. Και βέβαια, δε λείπουν τα jazz standards (Summertime, Autumn leaves), στα οποία μας χαρίζει μια αισθαντική ερμηνεία, αναδεικνύοντας και τις φωνητικές της ικανότητες.

 on_the_wings_of_love_cover_2013_11_001

Στον Ιανό, σπουδαίοι εκπρόσωποι της Τέχνης, της Εκπαίδευσης και των Μ.Μ.Ε. θα μιλήσουν για την ίδια και τη δισκογραφική της δουλειά:

Ο Μίμης Πλέσσας, από τους πρώτους που την ανακάλυψε, την παρουσίασε στο ελληνικό κοινό και της έδωσε τραγούδια του,
ο πιανίστας, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός,
ο παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος της Ε.ΡΑ και του Kosmos, Πανταζής Τσάρας
και ο καθηγητής management και συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς

Θα ακολουθήσει ζωντανή παρουσίαση τραγουδιών από το cd.

Η Αλεξάνδρα λέει χαρακτηριστικά για το cd της, σε συνέντευξή της: «Πήρα την απόφαση να κάνω ένα cd με τραγούδια που αγγίζουν την καρδιά και την ψυχή μου, ανεξάρτητα σε ποια μουσικό είδος ανήκουν: jazz, κλασική, folk, crossover…” “…Ποτέ δεν έψαξα τραγούδια, αυτά με «επέλεξαν».

«…Η τέλεια ταύτιση λόγου και μελωδίας που ερμηνεύονται με πάθος, εσωτερικότητα και απλότητα από μια πλούσια εκφραστική φωνή…»  «H Σημερινή» – Φρανκφούρτη 2013.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, ώρα 12:30 μ.μ.

Ιανός
Σταδίου 24
τηλ.: 2103217917

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here