Η γνωστή λαϊκή έκφραση «ποτέ δεν είναι αργά», βρήκε την πλήρη έκφρασή της στο πρόσωπο του Tony Bennett.

Ο 85χρονος μουσικός που τα τελευταία εξήντα χρόνια έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 70 άλμπουμ, φαίνεται ότι θα καταφέρει να φτάσει στην πρώτη θέση των charts με τη νέα του δουλειά. Ο Bennett την περασμένη εβδομάδα έγινε ο γηραιότερος καλλιτέχνης που καταφέρνει να μπει στο Top 100 των singles για το ντουέτο του με την εκλιπούσα Amy Winehouse στο κομμάτι “Body and Soul”.

Τώρα, με το “Duets II” καταφέρνει αυτό που δεν μπόρεσε στα εξήντα χρόνια καριέρας : Να φτάσει στην κορυφή των charts. Και μάλιστα με ένα άλμπουμ που δεν είναι αμιγώς δικό του, καθώς πρόκειται για επανεκτελέσεις κλασικών τραγουδιών του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Hits Daily Double, οι πωλήσεις του “Duets II” αναμένεται να ξεπεράσουν τα 160.000 αντίτυπα, περίπου 20.000 περισσότερα από το δεύτερο “Own The Night” των Lady Antebellum, που είναι στη δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Κάπως έτσι ο Bennett θα βρεθεί στην πρώτη θέση και ταυτόχρονα θα γίνει και ο γηραιότερος καλλιτέχνης που θα έχει φτάσει στην κορυφή των charts, ρεκόρ που μοιάζει μάλλον αδύνατο να καταρριφθεί.

Ο Tony ξεκίνησε την καριέρα του το 1950 όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την Columbia Records και κατάφερε να βρεθεί στο Νο 1 των single’s charts μόλις τρεις φορές. Το 1951 με τα “Because of You” και “Cold, Cold Heart” και το 1953 με το “Rags to Riches”.

Ωστόσο, κανένα από τα 70 άλμπουμ του δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, με τις καλύτερες «επιδόσεις» του να είναι το Νο 5 δύο φορές για το “I Left My Heart in San Francisco” το 1962 και για το “I Wanna Be Around” το 1968.

Η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, επιτυχία του Bennett ήταν το “Duets : An American Classic”, το άλμπουμ που προηγήθηκε της νέας του κυκλοφορίας και το 2006 έφτασε στο Νο 3 των album’s charts. Με το “Duets I”, ο Bennett φαίνεται ότι θα καταφέρει ό,τι δεν πέτυχε μέχρι σήμερα. Να γίνει το Νο 1 στα charts. Στη μεγάλη επιτυχία του γηραιού καλλιτέχνη συνέβαλαν τα μέγιστα οι συνεργασίες του με τους Lady Gaga, John Mayer, Amy Winehouse, Michael Buble, Aretha Franklin, Willie Nelson, Carrie Underwood και άλλους.

Όπως και να έχει, αυτή η πρωτιά ήταν «οφειλόμενη» στον Tony και μόνο για την εξηκονταετή προσπάθειά του. Η «τιμή» που του γίνεται είναι ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» των Αμερικανών για την τεράστια προσφορά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here