13/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Όπως ήταν αναμενόμενο, το “Amy Winehouse Lioness : Hidden Treasures”, βρέθηκε στην κορυφή των charts στη Βρετανία την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, ενώ ανάλογη επιτυχία αναμένεται και στην Αμερική!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων στη Βρετανία, ο δίσκος της Amy πούλησε 194.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, αριθμός που είναι μεγαλύτερος από την προηγούμενη μεγάλη της επιτυχία, το “Back to Black” ! Τα δώδεκα τραγούδια που επέλεξαν για τον δίσκο οι Mark Ronson και Salaam Remi από παλιότερες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις της Amy, έγιναν οδηγός για τη μεγαλύτερη εμπορική της επιτυχία, παρότι η Amy δεν ζει πια.

Η μητέρα της, Janis, φανερά συγκινημένη δήλωσε : “Είναι υπέροχα νέα ότι ο δίσκος έφτασε στην κορυφή των charts. Αυτό αποδεικνύει ότι η Amy σημαίνει πολλά ακόμα για το κοινό”.

Είναι πολύ σημαντικό και για το ίδρυμα και η γνώση ότι κάθε πώληση θα ενισχύσει έναν φιλανθρωπικό σκοπό, κάνει την είδηση ακόμα καλύτερη. Είμαι περήφανη για την κόρη μου και ευτυχισμένη που αγγίζει τους ανθρώπους. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου”, ολοκλήρωσε η Janis Winehouse.

Δηλώσεις για την Amy και το άλμπουμ έκανε και ο παραγωγός Mark Ronson, που εξήρε την αγάπη και τις γνώσεις της για τη μουσική : “Ήταν μια εγκυκλοπαίδεια παλιών τραγουδιών. Βρισκόντουσαν στο μουσικό DNA της. Όταν πήγαινες σπίτι της, η συλλογή της αποτελείτο κυρίως από γυναικεία συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60 και hip-hop. Ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στη  μουσική και τα τραγούδια που αγαπούσε”, είπε ο γνωστός παραγωγός.

Ο Mark Ronson αποκάλυψε πως όταν του προτάθηκε να αναλάβει την παραγωγή του άλμπουμ, η αρχική του σκέψη ήταν να αρνηθεί : “Για να είμαι ειλικρινής, ήταν δύσκολο για μένα ν’ ακούσω το άλμπουμ. Γι’ αυτό αρχικά αρνήθηκα. Δεν ήμουν σίγουρος αν όντως με χρειάζονταν για την παραγωγή και ήταν πολύ σύντομα μετά τον θάνατό της. Όταν άκουσα ξανά τη φωνή της, θέλησα να είμαι μέρος αυτής της μαγείας για τελευταία φορά”.

Ο Mark ήταν από τους στενούς φίλους της Amy πριν εκείνη γίνει πασίγνωστη : “Ο καιρός που γνωριζόμασταν πριν γίνει διάσημη είναι εκείνος που θυμάμαι περισσότερο. Περάσαμε πολύ ωραίες στιγμές”, ολοκλήρωσε ο Ronson.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here