26/7/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Στην κορυφή των βρετανικών charts βρέθηκε ξανά ο Sir Elton John, είκοσι δύο χρόνια μετά την τελευταία ανάλογη επιτυχία του με τη συλλογή “The Very Best of Elton John”.

Το άλμπουμ που τον έφερε στην κορυφή δεν αποτελείται από νέα τραγούδια, ούτε και είναι αποκλειστικά δικό του. Πρόκειται για το “Good Morning To The Night”, το άλμπουμ που δημιούργησαν από κοινού ο βρετανός μουσικός με το αυστραλιανό συγκρότημα “Pnau”, και αποτελεί νέες εκτελέσεις και πρωτότυπες διασκευές με βάση ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Elton John, ακόμα και από live εκτελέσεις.

Με τις πρώτες κριτικές να δίνουν από 7 έως 8 στα 10, το άλμπουμ με διάρκεια 28 λεπτά, περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια καθένα από τα οποία περιλαμβάνει στοιχεία από δύο, τρία έως και οκτώ (!) original συνθέσεις του βρετανού καλλιτέχνη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το ομότιτλο κομμάτι που περιέχει στοιχεία από τα Philadelphia Freedom, Mona Lisas and Mad Hatters, Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding, Tonight, Gulliver/It’s Hay Chewed, Sixty Years On, Goodbye Yellow Brick Road και Someone Saved My Life Tonight.

Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα επτά κομμάτια του άλμπουμ, αλλά όχι με χρήση στοιχείων από τόσα πολλά original τραγούδια. Τα κομμάτια του “Good Morning To The Night” είναι τα :

Good Morning To The Night
Sad
Black Icy Stare
Foreign Fields
Telegraph To The Afterlife
Phoenix
Karmatron
Sixty

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here