Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Λάμπρος Ρενιέρης
14/01/2011
www.musiccorner.gr

Ο ζεστός χώρος του Ιανού υποδέχτηκε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στο cafe του, καλλιτεχνικό στέκι που φιλοξενεί πολλές ανάλογες εκδηλώσεις, το Γεράσιμο Ανδρεάτο για την παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει». Ο ερμηνευτής, ως σωστός οικοδεσπότης, ήταν εκεί από νωρίς για να υποδεχτεί τους καλεσμένους του, συγγενείς και φίλους που σιγά σιγά γέμισαν κάθε γωνία του χώρου. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίσαμε τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Μιχάλη Τερζή, τη Γιώτα Νέγκα, την Καίτη Κουλλιά, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Γιώργο Τεντζεράκη. Παρόντες ήταν φυσικά και ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου και Σπύρος Παπαδόπουλος, που συμμετέχουν στο δίσκο του λαϊκού ερμηνευτή.

Ήταν περίπου 21.45 όταν ο διευθυντής του Ιανού, Βασίλης Χατζηιακώβου, πήρε το μικρόφωνο για να καλωσορίσει τον κόσμο με ένα εύστοχο ευφυολόγημα για έναν «ψαγμένο» ιερέα που σε μια στιγμή εξομολόγησης έδειξε να γνωρίζει τον τίτλο της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Γεράσιμου Ανδρεάτου! Μίλησε για ένα δίσκο με όμορφη μουσική και στίχους που έχουμε ανάγκη να ακούμε, ενώ έκλεισε με την υπόσχεση πως στον Ιανό θα συνεχίσουν να προβάλουν τις ωραίες δουλειές. Το λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Μικρού Ήρωα» και παραγωγός, Άγγελος Σφακιανάκης. Χαρακτήρισε το Γεράσιμο Ανδρεάτο ένα λαϊκό τραγουδιστή παλαιάς κοπής, αλλά νέου ήθους, που παλεύει για την αλήθεια του αισθήματος, την ευθύτητα και την απλότητα, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση του τραγουδιστή με τον επίσης παλαιάς κοπής συνθέτη Δημήτρη Παπαδόπουλο, που λειτούργησε σαν έκρηξη που δημιουργεί κόσμους και φτιάχνει ωραία τραγούδια.

Αμέσως μετά η σκυτάλη δόθηκε στον στιχουργό και παλιό συνεργάτη του Γεράσιμου Ανδρεάτου, Θοδωρή Γκόνη, ο οποίος διηγήθηκε την πρώτη του συνάντηση και συνεργασία με τον τραγουδιστή για το δίσκο «10 χρόνια στου Μπακάκου». Σε μια εποχή ενθουσιασμού, όπως την χαρακτήρισε και σε ένα αυτοσχέδιο studio, περίμεναν το νεαρό λαϊκό τραγουδιστή να έρθει και όταν εκείνος έφτασε άνοιξε την πόρτα του studio με τον ίδιο τρόπο που άνοιξε την πόρτα και μπήκε στο ελληνικό τραγούδι. Σειρά να μιλήσει πήρε ο συνθέτης του δίσκου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως ο τρόπος που θα τοποθετηθούν οι νότες για ένα τραγούδι είναι θέμα ψυχής, μιας ψυχής που ίσως χρειάζεται να αμαρτήσει για να αγιάσει. Εκμυστηρεύτηκε πως τα τραγούδια υπάρχουν μέσα μας και κάποια στιγμή βγαίνουν. Τέλος, ευχαρίστησε το Γεράσιμο Ανδρεάτο, που στην εποχή που διανύουμε κρατάει ακόμα κάστρα και εξέφρασε την ελπίδα του για μια καλύτερη μέρα για το τραγούδι.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, λίγο πριν παρουσιάσει με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει  τα τραγούδια του νέου του δίσκου, βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους τον τίμησαν. Αποκάλεσε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο εμπνευσμένο μουσικό, με ταλέντο να γράφει από ένα στιβαρό λαϊκό κομμάτι μέχρι μια ευαίσθητη μπαλάντα. Ευχήθηκε να είναι πάντα γεροί, για να αγωνίζονται για το τραγούδι που αντιπροσωπεύει την ευθύτητα, την αλήθεια, την απλότητα και την ιστορία που κουβαλάει ο λαός μας, ενώ τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του δίσκου, τους καλλιτέχνες που τον τίμησαν, τους στιχουργούς αλλά και τους μουσικούς που τον συνοδεύουν.

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς ακούσαμε τα δέκα από τα δεκατρία τραγούδια του album. Ανάμεσά τους ήταν και τα ντουέτα με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο δίσκο, με κάθε έναν από αυτούς να έχει μόνο ένα καλό λόγο να πει για το ήθος και το ταλέντο του σεμνού ερμηνευτή. Η βραδιά στον Ιανό κατέληξε τελικά από παρουσίαση δίσκου, σε μία μεγάλη μουσική γιορτή, με τραγούδια από φίλους για φίλους…

Περισσότερες φωτογραφίες από το event

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here