13/3/2012
Γράφει η Πέννυ Ζαμπούκα
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ο Βαγγέλης Γερμανός ξεκίνησε να παίζει μουσική από τα μαθητικά του χρόνια, ενώ, όντας φοιτητής στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης αρχίζει να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Ακολουθούν ιστορικά live στο Rodeo και το Κύτταρο (ως μουσικός στη μπάντα του Διονύση Σαββόπουλου) και καλοκαιρινές εμφανίσεις σε μπουάτ της Πλάκας. Μετά από μια διακοπή περίπου πέντε χρόνων (όπου εξάσκησε το επάγγελμα του μαθηματικού) βγάζει το δίσκο-ορόσημο, με τίτλο “Τα μπαράκια”. Ακολουθούν συναυλίες με το Λουκιανό Κηλαηδόνη και κάπου εκεί ξεκινά να παίζει ως ηθοποιός στο “Βαριετέ” του Ν. Παναγιωτόπουλου, για να ακολουθήσουν αργότερα και άλλες συμμετοχές τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση. Μέσα σε αυτά τα τριάντα χρόνια μας έχει χαρίσει υπέροχα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί  από πολύ κόσμο.

Με αποσκευές λοιπόν ένα πλήθος τραγουδιών παλιών και πολυαγαπημένων, και με νέα προσθήκη την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Το μαγικό νησί”  ανεβαίνει κάθε Πέμπτη στη σκηνή της Αυλαίας για να μας ταξιδέψει “πάνω στα κάστρα, κάτω απ’ τ’ άστρα”. Την πρώτη Πέμπτη βρεθήκαμε και εμείς εκεί γιατί θέλαμε να είμαστε από τους πρώτους επιβάτες του μουσικού αυτού ταξιδιού!

Η βραδιά ξεκίνησε λίγο πριν τις έντεκα, με το Βαγγέλη Γερμανό επι σκηνής να καλεί τους εξαιρετικούς μουσικούς του, τον Παναγιώτη Τσίγκο (πιάνο, hammond), τον Αντώνη Αρβανίτη (όρθιο και ηλεκτρικό μπάσο) και τον Ηλία Δουμάνη (drums ) για να ξεκινήσει η βραδιά… Χαμηλός φωτισμός, κεράκια σε όλα τα τραπέζια και … “Σε θέλω”, “το γράμμα”, ο αγαπημένος “Απόκληρος”  και φυσικά η “κρουαζιέρα” για να ακολουθήσει το “μαγικό νησί” το οποίο αφιέρωσε σε όλες τις γυναίκες! Μετά από αρκετά δικά του κομμάτια μπήκαμε στο δεύτερο μέρος του προγράμματος , στο οποίο ερμήνευσε ένα medley δικής του εμπνεύσεως, με τη μίξη του δικού του “που το πας;”, του fever και του summertime, όλα σε μια απολαυστική διασκευή! Στη συνέχεια ξαναγυρίσαμε στα γνωστά λημέρια της “σημαδούρας” , του “κηπουρού”, ακούσαμε τους ωραίους “παραχαράκτες” και φυσικά τη “μπανιέρα” που τραγουδήσαμε όλοι μαζί. Τα τραγούδια του εξάλλου είναι τόσο γνωστά που σχεδόν όλα τα είπαμε παρέα…

Μετά από άπειρα τραγούδια, όλα τόσο πολυτραγουδισμένα, και ένα encore, ο κόσμος δεν τον άφηνε να φύγει. Έτσι, ενώ είχε αποσυνδέσει την κιθάρα του, μας τραγούδησε unplugged (με την ακριβή έννοια του όρου) το ονειρικό “κόντρα στο ρεύμα” και, κατ’ απαίτησιν μιας μεγάλης παρέας στο βάθος των τραπεζιών, το “καναπεδάκι”.

Η βραδιά έληξε λίγο μετά τη μια και ο Βαγγέλης Γερμανός κατέβηκε από τη σκηνή για να μιλήσει με φίλους και όλους εμάς που πήγαμε να τον ακούσουμε εκείνο το βράδυ. Για άλλη μια φορά κατάφερε να αποδείξει ότι είναι ένας απόλυτα cool τύπος, αναλλοίωτος στη φθορά του χρόνου και γοητευτικός όσο τα τραγούδια του…!

Περισσότερα για τις εμφανίσεις του στην Αυλαία εδώ
Ο Βαγγέλης Γερμανός στο facebook
Η επίσημη ιστοσελίδα του εδώ

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here