15/7/2011
Γράφει η Πηνελόπη Μποσταντζόγλου
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Την Παρασκευή της 8ης Ιουλίου, αυτό το πλοίο που όλο φτάνει …προσάραξε τις πρώτες βραδινές ώρες της ημέρας, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου. Το φεστιβάλ Ρεματιάς 2011, καθιερωμένο πια και αναπόσπαστο κομμάτι στις καρδιές Χαλανδριανών και λοιπών Αθηναίων, φιλοξένησε τον Παύλο Παυλίδη και τους BMovies.

Τη βραδιά άνοιξαν με τον πλέον ατμοσφαιρικό και ταιριαστό τρόπο, οι Sancho 003, το ντουέτο των Φώτη Σιώτα ο οποίος επιβλήθηκε επί βιολιού, βιόλας, αναλογικών πλήκτρων και Κώστα Παντελή σε μια αλλιώτικη από τις συνηθισμένες ηλεκτρικές κιθάρες. Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών σχήμα, με μουσικές βγαλμένες από κάποιο όνειρο, με έκανε να σκεφτώ πρώτον ότι τέτοιες μελωδίες θέλω να ντύνουν τα καλοκαίρια όλου του κόσμου και δεύτερον πως ευτυχώς, υπάρχει μια ελληνική μουσική σκηνή φτιαγμένη από χρυσαφένιες παρτιτούρες!

Κι ενώ οι  Sancho 003 κατέβαιναν από τη σκηνή για να παραδώσουν σκυτάλη στους επίτιμους καλεσμένους της βραδιάς, το θέατρο της Ρεματιάς γέμιζε ακόμα από κόσμο με κοντομάνικα, σαγιονάρες και χαμόγελα καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς! Όταν ο Παύλος Παυλίδης εμφανίστηκε κάπου στις 22.00 με την παρέα του Θανάση Τζίνγκοβιτς, Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου, Τόλη Δεληγιάννη και Αλέκο Σπανίδη χειροκροτήματα από κερκίδες και αρένα, πάω στοίχημα πως ακούστηκαν σε μεγάλη απόσταση από το θέατρο…!

Με τη γνώριμη ζεστή φωνή του, ο Παύλος Παυλίδης ευχαρίστησε τον κόσμο για την προσέλευσή του και για την πρόσκληση που είχε από το φεστιβάλ Ρεματιάς προκειμένου να βρεθεί για άλλη μια φορά στο θέατρο μιας παλιάς του γειτονιάς, όχι σαν θεατής όπως τότε αλλά σαν frontman συγκροτήματος. Έχοντας παρακολουθήσει την πορεία του, έχοντας ακούσει άπειρες φορές, αμέτρητα κομμάτια από τα Μωρά στη φωτιά, στα Ξύλινα Σπαθιά και φτάνοντας στο σήμερα, ένα μπορώ να πω. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται και στην πορεία της ζωής τους βρίσκουν τι θέλουν να γίνουν, ανακαλύπτουν τι μπορούν να κάνουν. Ο Παύλος Παυλίδης έχω την εντύπωση ότι ήξερε τι θέλει να κάνει και σε τι θα είναι καλός από την κοιλιά της μάνας του!

Γεμάτος ενέργεια επί σκηνής χάρισε στο κοινό του μια ακόμα απολαυστική εμφάνιση με συνοδοιπόρους του τους B-Movies. Παρά τα προβλήματα ηχοληψίας που ταλαιπώρησαν λίγο τα αυτιά του κόσμου, αλλά μάλλον περισσότερο τους ίδιους τους εμφανιζόμενους, ευχαριστήθηκα μουσικές από επιτυχίες του χθες μέχρι και το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στη μουσική του πορεία, αλλά και στίχους που όπως πάντα φλερτάρουν με την ποίηση.

Με άλλα λόγια όποιος δεν είχε τη δυνατότητα να βρεθεί προς το Πολύδροσο εκείνο το βράδυ, θα σας στεναχωρήσω αλλά έχασε μια αξέχαστη καλοκαιρινή συναυλία!

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here