17/6/2010
www.musiccorner.gr

Μια βραδιά για όλα τα μουσικά γούστα θα είναι η Τετάρτη 30 Ιουνίου! Μια μέρα που σχεδόν …οι πάντες έχουν προγραμματίσει συναυλία και τελικά αποτελεί τεράστιο δίλημμα το ποια απ’ όλες να παρακολουθήσει κανείς! Αυτό το δίλημμα θα πρέπει να το απαντήσετε μόνοι σας, ωστόσο εμείς θα σας βοηθήσουμε εν’ όψει αυτής της μουσικής βραδιάς, θυμίζοντάς σας σ’ αυτό το άρθρο τις σημαντικότερες συναυλίες (η σειρά είναι τυχαία):

Θέατρο Λυκαβηττού: Φίλιππος Πλιάτσικας – Μύρωνας Στρατής – MC Yinka
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά, έχει δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα. Χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι και σειρά sold out συναυλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Φέτος το καλοκαίρι, τρία χρόνια μετά τις 3 συνεχόμενες sold out συναυλίες του, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξανασυναντάει τους φίλους του στο θέατρο του Λυκαβηττού στις 30 Ιουνίου έχοντας στο πλευρό του τον Μύρωνα Στρατή και τον Mc Yinka.

Ο Μύρωνας Στρατής, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, εκανε μια απο τις πρώτες εμφανίσεις του στη σκηνή παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα στους Πυξ Λαξ.  Συναντάει και πάλι στη σκηνή τον Φίλιππο Πλιάτσικα με την φόρα του ταλέντου του και της τεράστιας ραδιοφωνικής επιτυχίας (Πάνω απ’ όλα, Πριν μας δει κανείς, Όχι εγώ, Τι ζητάς) που έχει σημειώσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Mc Yinka στενός συνεργάτης τα τελευταία χρόνια του Φίλιππου Πλιάτσικα, ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός με έντονη σκηνική παρουσία, που θα παρουσιάσει και τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Αλάνα.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα μας θυμίσει τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τους 4 προσωπικούς του δίσκους αλλά και μουσικά στιγμιότυπα της κοινής του πορείας με τους ΠΥΞ ΛΑΞ. Όπως σε κάθε περιοδεία του έτσι και σ’ αυτήν έχει δώσει ιδιαίτερα βαρύτητα στην παραγωγή και τον ήχο του.

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ γενική είσοδος – 18 ευρώ (μαθητικό/ φοιτητικό)
Πληροφορίες: 210.6465000

Κηποθέατρο Παπάγου: Φοίβος Δεληβοριάς & Big Band
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του, στη μοναδική τους καλοκαιρινή αθηναϊκή συναυλία, παρουσιάζουν στο «Κηποθέατρο Παπάγου» στις 30 Ιουνίου την παράσταση «BIG BΑΝD», με δύο μόνο μουσικούς, αλλά 30 μουσικά όργανα επί σκηνής! Την «μεγάλη μπάντα», που πρωτοπαρουσιάστηκε με επιτυχία φέτος στο «ΜΕΤΡΟ», αποτελούν στην ουσία οι …εξής δύο: ο Σταμάτης Σταματάκης στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Κατσάνος, συλλέκτης και σολίστας όλων των μουσικών οργάνων που δεν σκέφτεται ποτέ να μάθει κανείς: μουσικό πριόνι, theremin, βιμπραντονεόν, hang, καλίμπα, glockenspiel, στυλόφωνο είναι λίγα μόνο από τα όργανα που χρησιμοποιεί στην παράσταση, στήνοντας ένα «μουσικό περίπτερο» που ίσα-ίσα αφήνει λίγο χώρο στην κιθάρα και στα πλήκτρα του Φοίβου.

Οι τρεις τους, παρέα με τη Ρένα Μόρφη στο τραγούδι, «παίζουν» με το υλικό του τραγουδοποιού,  αλλά και με τραγούδια του Cohen  και του Prince, του Καζαντζίδη και της Πλάτωνος. Έκτακτη φιλική συμμετοχή ο ΝΤΡΑΜΕΡ Σπύρος Μοσχούτης.

Όσοι δεν πρόλαβαν, λοιπόν, να γίνουν μέλη της «ΒΙG BAND» τον χειμώνα που πέρασε, έχουν μια τελευταία ευκαιρία στο «Κηποθέατρο Παπάγου», την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Le Page, από τα πιο ενδιαφέροντα νέα συγκροτήματα της ελληνικής indie-pop σκηνής. Ένα boy-girl γκρουπ, που με τον ηλιόλουστο νεο-φολκ ήχο του, με το toy piano, τις φυσαρμόνικες, και τα «παιδικά» φωνητικά του, έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις και οδεύει με ενθουσιασμό προς το πρώτο του LP.

Ώρα έναρξης: 8.45 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ
τηλ. 211.7300212

Θέατρο Πέτρας: Έλενα Παπαρίζου, Onirama
Ένα εκρηκτικό show με τραγούδια από όλη την καριέρα της θα παρουσιάσει η Έλενα Παπαρίζου ενώ, για πρώτη φορά, θα απολαύσουμε ζωντανά πολλά τραγούδια από το νέο cd της «ΓΥΡΩ ΑΠ’ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ». Οι ΟNIRAMA, πιο ώριμοι και πιο κατασταλαγμένοι, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στην μέχρι τώρα δισκογραφία τους, αλλά και σε διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών, που αγαπήθηκαν από το νεανικό κοινό και όχι μόνο.

Τιμές εισιτηρίων :20€
τηλ. 210.5012391

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη: Χάρις Αλεξίου – Μάρθα Φριντζήλα
Η Χάρις Αλεξίου παρέα με την Μάρθα Φριντζήλα ξεκινούν φέτος το καλοκαίρι στις 30 Ιουνίου από το Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» ένα μουσικό ταξίδι με προορισμό το τραγούδι που μιλάει στο πιο ζωντανό  και βαθύ μας συναίσθημα. Η δυναμικότητα και ο συναισθηματισμός της Χάρις Αλεξίου και το πολύπλευρο ταλέντο της Μάρθας Φριντζήλα, σε μιά μουσική συνομιλία, πάνω στη σκηνή, έναν καλλιτεχνικό διάλογο, που θα κινηθεί ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο τραγούδι.

Στην παρέα και η Λίνα Νικολακοπούλου, που με τις ιδέες της δημιουργεί μια ευχάριστα  απρόβλεπτη μουσική διαδρομή.

Σταθερή στην αγάπη της να ταξιδεύει σε  όλη την Ελλάδα και να επικοινωνεί ζωντανά με το κοινό σε ανοιχτούς χώρους , η Χάρις Αλεξίου, συναντά και αυτό το καλοκαίρι το κοινό της, για να διηγηθεί μουσικά, τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία από το πλούσιο και πολύχρωμο ρεπερτόριο της- και όχι μόνο.

Ρυθμοί, μελωδίες και ήχοι  που έχουν ρίζες στην παράδοση και στο λαϊκό τραγούδι μας, φτάνουν μέχρι την ευρωπαϊκή καρδιά της ελληνικής σύγχρονής μουσικής, Η Χάρις Αλεξίου είναι η φωνή των μεγάλων συνθετών, η φωνή του λαϊκού μας τραγουδιού και της παράδοσης , είναι όμως και η φωνή που τόλμησε να πειραματιστεί, που τόλμησε νέους ήχους, που ξάφνιασε το κοινό της και που έφτιαξε άρρηκτους δεσμούς μαζί του.

Εκτός από το προσωπικό της ρεπερτόριο θα συναντηθεί στην σκηνή με την πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μάρθας Φριντζήλα που είναι ερμηνεύτρια, στιχουργός, σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει και να αποσπάσει τα θετικότερα σχόλια σε όλες τις μορφές τέχνης με τις οποίες έχει καταπιαστεί. Η Μάρθα Φριντζήλα έχει παρουσιάσει μια σπάνια πολυδιάστατη καλλιτεχνική ταυτότητα. Η θεατρική της παιδεία αλλά και η εμπειρία της από αυτό τον χώρο είναι και με το παραπάνω ορατές μέσα στην δωρικότητα της ερμηνείας της αλλά και στην παρουσία της σκηνή.

Πειραιώς 260: Active Member – Sadahzinia
Την αγέρωχη μελαγχολία, αυτό το περήφανο ποιητικό νεομπλούζ της μεγαλούπολης διακονούν οι Active Member υπερβαίνοντας τις μεθορίους που αποκλείουν. Αυτοί που δεν έχουν φωνή γράφουν τώρα ιστορία σε ένα χώρο που γίνεται χρόνος, σε ένα συμβάν που μας απογειώνει για να προσγειωθούμε ξανά με άλλο βλέμμα, πιο βραχνό, πιο σοφό, πιο ρυτιδιασμένο. Μαζί με την Όλια Λαζαρίδου και τα 18 Μποφώρ γίνονται οι ποιητές ενός χάους που χαρτογραφείται έτσι ώστε το Τώρα να μας θυμίζει το Τότε για να μπορέσουμε να ονειρευτούμε, άδολοι αλλά δυνατοί, ένα Κάποτε (η ίδια συναυλία θα παιχτεί και μια μέρα νωρίτερα, στις 29 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο).

Συμμετέχουν Όλια Λαζαρίδου & 18 Μποφώρ

Εισιτήρια €25, €20 (Μειωμένο), €15 (Φοιτητικό)

Τεχνόπολις: Νατάσα Μποφίλιου – Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης & Μαρία Παπαγεωργίου
Η Νατάσσα Μποφίλιου συνεχίζει το μουσικό της ταξίδι με …Γκάζι και «Εισιτήρια Διπλά»! Μαζί της παρουσιάζουν τη δουλειά τους οι φίλοι της Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης & Μαρία Παπαγεωργίου.

Το μοναδικό καλοκαιρινό ραντεβού της με το κοινό της Αθήνας δίνει η Νατάσσα Μποφίλιου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 προσκαλώντας το σε ένα καινούργιο μουσικό ταξίδι για τόπους και αισθήματα, που αποτελούν σημεία αναφοράς και αγαπημένους προορισμούς. Σταθεροί συνεπιβάτες της ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, στην καλλιτεχνική επιμέλεια και ο Θέμης Καραμουρατίδης, στις ενορχηστρώσεις.

Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος €10 (προπώληση), €15 (ταμείο), €18 (αριθμημένες θέσεις)

Koo-Koo live music bar: Ορέστης Ντάντος
Το όνομα του Ορέστη Ντάντου άρχισε να ακούγεται το Φθινόπωρο του 2008, όταν ένα demo που μοιράστηκε σε μουσικούς παραγωγούς, προκάλεσε ενθουσιώδη σχόλια.

Αρχές του Φθινοπώρου του 2009, ένα χρόνο μετά, το τραγούδι «Θα πάω όταν γουστάρω» δόθηκε πια επίσημα στα ραδιόφωνα και ανέβηκε στο youtube και σχολιάστηκε σε blogs συγκεντρώνοντας χιλιάδες ενθουσιώδη σχόλια.

Στις 30 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Ορέστη Ντάντο ζωντανά σε μια εμφάνιση στο KOO-KOO Live Music Bar.

Ένα δίωρο πρόγραμμα με τραγούδια από το πρώτο προσωπικό του album «Είναι κι άλλοι σαν κι εμάς» καθώς και νέα ανέκδοτα τραγούδια.

Τιμή   εισιτηρίου: 12euro
Ωρα έναρξης: 23:00

KOO- KOO Live Bar
Ιάκχου 17, Γκάζι
τηλέφωνα κρατήσεων 210-3450930

Και στη Θεσσαλονίκη…!
Μονή Λαζαριστών: Θάνος Μικρούτσικος – Χρήστος Θηβαίος – Γιάννης Κούτρας – Ρίτα Αντωνοπούλου
Ο Θάνος Μικρούτσικος μας ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, περιστοιχισμένος από τρεις αγαπημένους ερμηνευτές.

Ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που έχει πει ο ίδιος, αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τη νεολαία.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια, αποδίδει με το δικό της προσωπικό στίγμα τραγούδια που παντρεύουν το παλιό με το νέο.

Σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιάννης Κούτρας, ο πρώτος ερμηνευτής του ιστορικού έργου «Σταυρός του Νότου» του Νίκου Καββαδία (που φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του), έργο το οποίο τραγουδιέται ασταμάτητα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και έχει αγαπηθεί από τρεις γενιές Ελλήνων.

Και στη Πάτρα…!
Κάστρο Πάτρας: Τάνια Τσανακλίδου – Ελευθερία Αρβανιτάκη
«Του ονείρου η αύρα μας ενώνει…»

Συναντηθήκαμε πριν χρόνια όταν και οι δύο ψάχναμε τον δρόμο μας. Έκτοτε πέρασε πολύς καιρός, όμως κάθε φορά που κλέβαμε λίγο χρόνο για μας, μοιραζόμασταν μυστικά και όνειρα. Καμιά φορά και φόβους…

Λέγαμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε μια ωραία παράσταση! Δε βιαζόμασταν. Ήρθε μόνο του και με τρόπο φυσικό.

Φέτος το καλοκαίρι ταξιδεύουμε παρέα. Παίρνουμε όπλο τα τραγούδια μας, συντρόφους μας οχτώ υπέροχους μουσικούς και με το νου και την καρδιά πάμε να βρούμε τους φίλους μας, να θυμηθούμε το όνειρο, αυτό που από παλιά μας ένωνε.

Καλή μας συνάντηση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here