31/3/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

«Βγες στη βροχή και ξεκίνα μια διαδρομή στην Αθήνα…», με αυτούς τους στίχους επέλεξε να καλωσορίσει ο Ζακ Στεφάνου τον κόσμο που βρισκόταν την Παρασκευή το βράδυ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Μαζί του επί σκηνής οι μΠάντα – Κοάλα και η Cathy Idra, οι οποίοι με πολύ κέφι και ενέργεια τραγούδησαν μερικά  αγαπημένα τραγούδια όπως το «Μικρό μου πόνι» και το «Χορεύεις στη γραμμή», το οποίο ήταν και το μοναδικό από τον τελευταίο δίσκο του Ζακ και των μΠάντα–Κοάλα που συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα. Αμέσως μετά έκανε την πρώτη της εμφάνιση επί σκηνής η Τζώρτζια (με μοναδικό look για ακόμα μία φορά!) για να τραγουδήσει ντουέτο με το Ζακ Στεφάνου το «Δείξε μου τον τρόπο». Μαζί της και η Νατάσα Αλεξίου τους συνόδευσε στο βιολί. Λίγο μετά ο Ζακ και η μπάντα του μας αποχαιρέτησαν προσωρινά και με ένα κλείσιμο της κουρτίνας τη θέση τους πήραν οι Μπλε!

Το μικρόφωνο είχε ο Γιώργος Παπαποστόλου για να παρουσιάσει έναν καλεσμένο – έκπληξη. Ο λόγος για τον Stefan Schwerdtfeger, τον ιδρυτή του συγκροτήματος Big Sleep, ο οποίος έχει τραγουδήσει με τους Μπλε και άλλες φορές στο παρελθόν. Ακούσαμε φυσικά ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια των Big Sleep το «I’m looking for a girl in the washing machine» ενώ στη συνέχεια η μαγευτική φωνή της Τζώρτζια μας …ταξίδεψε με το ομώνυμο τραγούδι αλλά και δύο ακόμα από το πρώτο album του συγκροτήματος, το «Νιώθω ενοχές» και το «Εσύ δε ζεις πουθενά». Ένα ακόμα ντουέτο με το Ζακ Στεφάνου στο κομμάτι «Μια φορά και έναν καιρό» και ήρθε η ώρα για να απολαύσουμε τον Λάκη Παπαδόπουλο! Ανάμεσα στα πειράγματα και τα λογοπαίγνια με το κοινό ακούσαμε τη «Γυριστρούλα», την «Ανεμώνα του Σικάγου» και φυσικά το «Για να σ’ εκδικηθώ» το οποίο τραγούδησε μαζί με την Τζώρτζια και κυριολεκτικά αποθεώθηκε από το κοινό. «Το τραγουδάνε καλύτερα από ‘μας», παρατήρησε ο Λάκης Παπαδόπουλος!

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, την έναρξη του Β’ Μέρους έκαναν πάλι ο Ζακ Στεφάνου, η μΠάντα-Κοάλα και η Cathy Idra με ένα τεράστιο medley εμπνευσμένο κυρίως από τα 80’s και όχι μόνο! Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα «Staying alive», «WMCA», «Billie Jean» μαζί με τη Τζώρτζια και το αντίστοιχο χορευτικό, «Ooops I did it again» και με το «Umbrella» της Rihanna μας αποχαιρέτησαν και μας ευχήθηκαν καλή διασκέδαση για το υπόλοιπο της βραδιάς. Η αλήθεια είναι πως περίμενα να ακούσω μερικά τραγούδια από το δίσκο του Ζακ με τη μΠάντα-Κοάλα που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο. Αυτό θεωρώ πως ήταν και το μοναδικό αρνητικό της βραδιάς.

Από την άλλη, το «Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο» σίγουρα δεν ήταν ένα τραγούδι που περίμενα να ακούσω από τους Μπλε. Ούτε και τα …«40 παλικάρια» να μπλέκονται με το «Στα μαύρα έχω ντυθεί»! Κι όμως, με εξέπληξαν ακόμα μια φορά με τις επιλογές τους. Έκλεισαν με το «Πιάνω Φωτιά» και μάλιστα, μετά από προτροπή του συγκροτήματος, όλο το μαγαζί είχε σηκωθεί όρθιο και χόρευε στους ρυθμούς του κομματιού.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Λάκη Παπαδόπουλου να ερμηνεύσει μερικά κλασσικά πλέον κομμάτια όπως το «Σε ζητάω», τη «Σερενάτα» που είχε τραγουδήσει η Αρλέτα και το «Πάρε πασά μου» (έγινε επιτυχία πριν πολλά χρόνια με τη φωνή της Ελένης Δήμου) καθώς και το «Γοριλάκι» μετά από παράκληση του κοινού. Μιλώντας με πολύ θετικά λόγια για τους Μπλε και το ταλέντο τους, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που η Τζώρτζια θα έλεγε ένα από τα πρώτα του τραγούδια, το «Ουρλιαχτό», σε μεταφρασμένους στίχους του ποιητή Allen Ginsberg. Εμείς πάλι χαρήκαμε ιδιαίτερα που ερμήνευσαν μαζί το «Παλιό μου παλτό»…

Η αλήθεια είναι πως μαζί με το Λάκη «με τα ψηλά ρεβέρ», τους Μπλε, τον Ζακ Στεφάνου και όλους όσους βρέθηκαν επί σκηνής περάσαμε ένα πολύ όμορφο βράδυ και διασκεδάσαμε με την ψυχή μας καθώς εκτός από ταλέντο πάνω στη σκηνή υπήρχε πολύ χιούμορ και μεγάλη δόση τρέλας! Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τους δείτε κι εσείς σε ένα από τα επόμενα live!

* Δείτε το δελτίο τύπου του προγράμματος, εδώ: http://www.musiccorner.gr/?p=20574

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here