8/10/2010
www.musiccorner.gr

Το νέο άλμπουμ του Eric Clapton κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες σε Βρετανία και ΗΠΑ και με μεγάλη επιτυχία, καθώς ο δίσκος «χτύπησε» το Νο7 των βρετανικών charts την πρώτη κι όλας εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Ο καλλιτέχνης, έδωσε στη νέα του δουλειά το επώνυμό του, “Clapton“, κάτι που είχε να κάνει από το 1970, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο studio άλμπουμ του που είχε τιτλοφορήσει “Eric Clapton”. Ο δίσκος περιέχει και νέα κομμάτια αλλά και covers παλιότερων τραγουδιών του και δέχτηκε πολύ καλές κριτικές από τους ειδικούς του χώρου. Η ποιότητα της δουλειάς του, άλλωστε, είναι εκείνη που έφερε το “Clapton” στο Νο7 των charts, κάτι που είχε να συμβεί από το 2001 με το “Reptile”.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 14 κομμάτια, ενώ δίνεται και ένα ακόμα κομμάτι ως bonus track. Η «επιλογή» του bonus κομματιού γίνεται ταυτόχρονα με την επιλογή ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς κάθε ψηφιακό κατάστημα προσφέρει και διαφορετικό τραγούδι.

Στους συνεργάτες του Clapton για το νέο του άλμπουμ, ξεχωρίζουν τα ονόματα των JJ Cale, Sheryl Crow και Steve Winwood, ενώ την παραγωγή υπογράφει ο ίδιος ο Clapton με τους Doyle Bramhall II και Justin Stanley.

Ο σπουδαίος μουσικός δήλωσε για το “Clapton”: “Αυτό το άλμπουμ δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που σχεδίαζα να γίνει. Είναι πολύ καλύτερο απ’ όσο το φανταζόμουν, επειδή, κατά κάποιο τρόπο, το άφησα να γίνει“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here