6/6/2011
Γράφει ο Τάσος Μπιμπισίδης
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας

www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Για 2η χρονιά, ο προαύλιος χώρος του Θεάτρου Badminton πλημμυρίζει με μουσική! Το μουσικό φεστιβάλ με τίτλο “Στο πανί και στο γυαλί”, στα πλαίσια του “Μουσικού Προαύλιου” του Badminton, έκανε τη πρεμιέρα του την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού και θα διαρκέσει ως τις 24 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας 16 συνολικά παραστάσεις που αντλούν τη θεματολογία τους από από τον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση!

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ, Τετάρτη 1η Ιουνίου, ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έναν άξιο εκπρόσωπο της ελληνικής μουσικής και ιδιαίτερα του αξέχαστου ελληνικού σινεμά, τον Μίμη Πλέσσα! Ο Πλέσσας έχει αφήσει αδιαμφισβήτητα το στίγμα του στη μουσική κουλτούρα της χώρας μας έχοντας στο ενεργητικό του αμέτρητες επιτυχίες και τραγούδια που συνεχίζουν μετά από 40 και 50 χρόνια να τραγουδιούνται ακόμη!

Για την έναρξη του φεστιβάλ ο Μίμης Πλέσσας επέλεξε να έχει στο πλευρό του μια εξαιρετική φωνή, την παγκοσμίου φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου! Με αυτή τη συνεργασία έκπληξη και με πιο λυρικές διασκευές των κομματιών του Πλέσσα, η βραδιά ξεκίνησε με τους δυο τους επί σκηνής και το “Ποιός το ξέρει”, τραγούδι που ερμήνευσε πρώτος ο Δημήτρης Χορν. Ακολούθησαν μεγάλες επιτυχίες όπως: “Το αθάνατο νερό”, “Εδώ τελειώνει ο ουρανός”, “Άνοιξε πέτρα”, “Ποιά νύχτα σ’ έκλεψε”, “Τι σου ‘κανα και πίνεις”, “Απόψε σε θέλω”, “Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου”, κ.α.

Ξεχωριστό σημείο της βραδιάς, η μοναδική ερμηνεία της Σόνιας Θεοδωρίδου στις δύο εξαιρετικές άριες που έγραψε ο Πλέσσας για τις όπερες “Ορφέας και Ευρυδίκη” και “Ψυχή και Έρως”. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς ο Μίμης Πλέσσας μίλησε πολλές φορές για την εξαιρετική συνεργασία του με την Σόνια Θεοδωρίδου, την οποία μάλιστα ονόμασε “ιέρια της κλασσικής μουσικής”, αλλά και για τον ιδιαίτερο τρόπο που ερμηνεύει το κάθε κομμάτι του! Ακόμη αναφέρθηκε στην εποχή των ταινιών που γύριζαν μαζί με τον Γιάννη Δαλιανίδη, μίλησε με πολύ αγάπη για την Μαρινέλλα, για την μουσική του καριέρα όλα αυτά τα χρόνια και την αποδοχή της δουλειάς του στο εξωτερικό, αλλά και για “την αρετή του να είσαι Έλληνας” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε! Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το κοινό που όπως είπε του δίνει δύναμη και αγάπη για να συνεχίζει ακόμη μετά από τόσα χρόνια! Η συναυλία έκλεισε με δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Πλέσσα, το “Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες” που ερμήνευσε για πρώτη φορά η Ρένα Κουμιώτη, αλλά και το “Άγαλμα” που πρωτοακούστηκε από την φωνή του Γιάννη Πουλόπουλου!

Το φεστιβάλ στο Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton θα ρίξει αυλαία στις 24 Σεπτεμβρίου και από την σκηνή του θα περάσουν πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Μελίνα Ασλανίδου, Κώστας Μακεδόνας, Έλλη Πασπαλά, Παναγιώτης Πετράκης, Νάντια Μπουλέ, Βασίλης Λέκκας, Μπέσσυ Μάλφα, Ματθίλντη Μαγγίρα, Αναστασία Μουτσάτου, Μπάμπης Στόκας, Δέσποινα Ολυμπίου, Ελεονώρα Ζουγανέλη και πολλές ακόμη αξιόλογες φωνές!

Το Music Corner, χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, θα σας μεταφέρει στο κλίμα πολλών από τα παραπάνω live, με πλούσια φωτορεπορτάζ… Stay tuned!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here