6/12/2011
Γράφει η Νεκταρία Γιαννούλη
Φωτογράφηση: Τζίνα Ζόμπολα
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την εβδομάδα που πέρασε αν μου έκαναν την ερώτηση των … “3Π” (πότε, πώς και πού) για μια ημέρα και μόνο, θα έλεγα : Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, με τη διάθεση να κάνω Ένα βήμα μπροστά στο Σταυρό του Νότου! Μπορεί να ήταν καθημερινή αλλά για ορισμένους η διάθεση για μουσική είναι απτόητη και για τη γράφουσα το ίδιο! Έτσι δεν ήθελα και πολύ για να αποφασίσω να παρακολουθήσω το live του συγκροτήματος Ένα βήμα μπροστά, το οποίο μάλιστα έκλεινε 10 χρόνια από τη δημιουργία του!  Μαζί με τη φωτογράφο του Music Corner, Τζίνα Ζόμπολα, βρεθήκαμε στο Σταυρό του Νότου σε μια σημαντική στιγμή για το group, όπου θα …έσβηνε 10 κεράκια!

Η ώρα είναι 11 παρά, το μαγαζί έχει ψιλογεμίσει και φαίνεται έτοιμο να υποδεχτεί το σχήμα. Ο κόσμος που έχει έρθει είναι όλων των ηλικιών αλλά ως επί το πλείστον έφηβοι και νέοι σε ηλικία άνθρωποι. Το μαγαζί είναι βαμμένο στα κόκκινα και μωβ ενώ η ατμόσφαιρά του “χρωματίζεται” από μια ροκ αύρα που την ένιωθες ξεκάθαρα στο χώρο. Όσο για τα χρώματα σττους τοίχους, από τη μια το κόκκινο υποδηλώνει την ενέργεια και την ζωντάνια ενώ από την άλλη το μωβ τη πνευματικότητα. Η ζωντάνια και η πνευματικότητα όμως δεν βρίσκονταν μόνο στους τοίχους αλλά και στη διάθεση του κοινού!

Η ώρα έχει πάει έντεκα και κάτι, τα φώτα χαμηλώνουν, το συγκρότημα ανεβαίνει στη σκηνή, τεστάρει τον ήχο και χωρίς να χάσει χρόνο, κάνει …το βήμα μπροστά και ξεκινάει ολοταχώς! Αρχίζουν με το τραγούδι “Χωρίς εσένα” από το πρώτο άλμπουμ τους “Κίτρινο φεγγάρι”. Αμέσως μετά ο τραγουδιστής τους, Νίκος Φάρφας, καλησπερίζει το κοινό και ρωτάει αν υπάρχει κάποιος που δεν τους γνωρίζει. Θα συνεχίσει λέγοντας ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που δεν τους ξέρει εφόσον παρά τα 10 χρόνια ζωής, δεν έχουν συχνή δισκογραφία. Κλείνει το καλωσόρισμα  λέγοντας ότι το πρόγραμμα τους θα περιλαμβάνει δικά τους κομμάτια αλλά και πολλές διασκευές. Ακολουθούν τα τραγούδια τους: “Έσύ” και “Ένα τραγούδι”. Κάνουν μια  μικρή παύση ακόμη λέγοντας ότι το συγκρότημα τους κάνει παρέα 10 χρόνια, ευχαριστούν τον κόσμο που έχει έρθει να τους υποδεχτεί στη πρεμιέρα τους και δηλώνουν ότι θα είναι στο Σταυρό του Νότου από εδώ και πέρα κάθε Τετάρτη μέχρι και τον καινούργιο χρόνο!

Η βραδιά συνεχίζεται με τη διασκευή του “Έλα ψυχούλα μου” του Μαχαιρίτσα. Αμέσως μετά έρχονται και άλλες διασκευές όπως το “Μια κιθάρα είναι ο ρυθμός μου” του Ζακ Στεφάνου, οι “Τρεις ευχές” του Λεωνίδα Μπαλάφα και το “Σαν Αέρας” του Ησαΐα Ματιάμπα.

Στη συνέχεια, ο frontman των “Ένα Βήμα μπροστά”, μας παρουσίασε το νέο μέλος του συγκροτήματος, την Αλκμήνη Χατζηνάσιου, ανηψιά του σπουδαίου συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου! Η σκηνή αλλάζει και πλέον το μικρόφωνο παίρνει η Αλκμήνη που θα μας τραγουδήσει το “Μια φορά και έναν καιρό” και το “Νιώθω ενοχές” των Μπλε, όπως επίσης και το “Φίλα με” , τη παλιά επιτυχία των Ριφιφί! Η διάθεση του κοινού έχει ανέβει περισσότερο και …δεν νιώθει ενοχές που χορεύει και τραγουδά τα κομμάτια παρέα με τη τραγουδίστρια. Το σχήμα τώρα θα ενώθει  και η Αλκμήνη  θα τραγουδήσει μαζί με το Νίκο Φάρφα. Μερικά από τα τραγούδια που θα πουν θα είναι το “Μη το πεις πουθενά” του Στάθη Δρογώση, το “Ποτάμι μαύρο” του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη και το δικό τους, “Θέλω και μπορώ”!

Αναρωτιέστε αν τελείωσε η βραδιά; Όχι ακόμα! Τώρα απλά …αλλάζει ταχύτητα και πάει παρακάτω! Ο κόσμος  αρκετά ενθουσιασμένος από τα έντεχνα και ροκ τραγούδια που ακούει και έχοντας την διάθεση του να πηγαίνει πολλά βήματα μπροστά, παροτρύνει το σχήμα να συνεχίσει! Στη σκηνή ανεβαίνει και πάλι η Αλκμήνη, αλλά αυτή τη φορά σε ξένες διασκευές όπως το “Frozen” της Μαντόνα, Το “Should I stay or Should I go” των Clash και το “Sober” της Pink.

H ώρα έχει πάει μια και κάτι, η αυλαία δεν έχει κλείσει ακόμη και τη θέση τους θα πάρουν και άλλα τραγούδια, όπως η “Ασημένια Σφήκα” των Υπογείων Ρευμάτων, τα  “Μικρά βεγγαλικά” της  Ελεονώρας Ζουγανέλη, αλλά και άλλα τραγούδια, όπως του Θηβαίου, του Περίδη, των Μπλε… Στις 2 η αυλαία πέφτει με …ένα βήμα προς την έξοδο!

Άν έχετε κάποια Τετάρτη τη διάθεση για ταξίδι στη καλή rock μουσική, μη διστάσετε και πηγαίνετε να δείτε τους “Ένα Βήμα Μπροστά” ! Άλλωστε όπως είπε και κάποιος… “Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων άρχιζει με ένα βήμα” … Και στη προκειμένη περίπτωση, με …ένα βήμα μπροστά!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here