29/12/2011
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Μαριανότα Χαρέμη
www.musiccorner.gr

Μετά τις επιτυχημένες της παραστάσεις με τη Σοφία Βογιατζάκη στο Σταυρό του Νότου, παραστάσεις που απόλαυσαν οι θαυμαστές της και στην επαρχία, η Ραλλία Χρηστίδου επέλεξε έναν μικρότερο χώρο για δύο βραδιές.

Το «Όνομα του Ρόδου» στην Καλλιθέα είναι ένας ζεστός ροκ χώρος, αλλά μάλλον μικρός για να χωρέσει το κοινό της τραγουδίστριας! Ωστόσο, κάτι το κρύο και η βροχή, κάτι οι μέρες που «τραβάνε» πιο λαϊκά σχήματα, το μαγαζί γέμισε, αλλά χωρίς να πατάμε ο ένας πάνω στον άλλον, αν και η φωτογράφος μας δυσκολευόταν να κινηθεί…

Η Ραλλία αρκετή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης μιλούσε με τον κόσμο και βρήκαμε την ευκαιρία να την αποσπάσουμε και να της πάρουμε κάποιες δηλώσεις για το πρόγραμμα, αλλά και για τον νέο της δίσκο με τίτλο «Στην απέναντι πλευρά».

Music Corner: Το πρόγραμμα μετά τον Σταυρό το μεταφέρεις και σε άλλες αθηναϊκές σκηνές;
Ραλλία Χρηστίδου: Όπου μας καλέσουν!

Music Corner: Δηλαδή δεν έχεις κλείσει κάτι περισσότερο, σαν περιοδεία;
Ραλλία Χρηστίδου: Σαν περιοδεία; Έχουμε πάει σε αρκετές πόλεις μέχρι τώρα και ελπίζω να συνεχιστεί. Μέσα σε διάστημα δυόμισι μηνών, έχουμε κάνει 22 παραστάσεις με τις 9 στο Σταυρό και νομίζω είναι πολύ καλά.

Music Corner: Θα μιλήσουμε λίγο για τον δίσκο, που έχει κυκλοφορήσει σε stream μορφή μέσω internet. Πώς έχει πάει μέχρι τώρα;
Ραλλία Χρηστίδου: Δεν έχει πάει πολύ καλά και γι’ αυτό θα κυκλοφορήσει και κανονικά. Θα το βγάλει η Sony το Γενάρη. Μου έκανε μια πρόταση ο Γιάννης ο Δόξας, που είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πάρα πολύ και σα στιχουργό και σα δισκογράφο. Δεν έχει να κάνει με εταιρείες. Δε θέλω να έχω επαφές με εταιρείες γιατί θέλω να έχω ξεκάθαρες σχέσεις και επαφές. Σ’ αρέσει κάτι; Θέλεις να το βοηθήσεις; Έχει καλώς. Δε θέλω να είναι μέσα σε ένα πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας.

Ο Γιάννης Δόξας με ήξερε καλά, με αφορμή το τραγούδι που είχε γράψει με τον Γιώργο Σαμπάνη, το «Μέρες που δε σου ‘πα σ’ αγαπώ», και έτσι μου έκανε μία πρόταση, αφού με …έβρισε πάρα πολύ άσχημα (γέλια), γιατί δε μίλησα μαζί του πριν αποφασίσω να κυκλοφορήσω μόνη μου το cd μου! Του απάντησα ότι δεν ήξερα ότι εκτός από το στίχο ανακατεύεται γενικότερα με παραγωγές. Η δουλειά του άρεσε πάρα πολύ. Είναι καλός φίλος με τη Λίνα Δημοπούλου και όταν βρέθηκαν οι δυο τους η Λίνα του είπε ότι δουλεύει μαζί μου. Άκουσε τα τραγούδια και ενθουσιάστηκε και πιστεύει πάρα πολύ σε πέντε τουλάχιστον. Μου είπε ότι θέλει να το κυκλοφορήσει «κανονικά» και υπογράψαμε πριν τρεις μέρες!

Η Ραλλία Χρηστίδου μιλάει με τον Μάριο Γκούβα...

Music Corner: Άρα βγάζουμε και είδηση! Η κυκλοφορία για πότε ακριβώς προγραμματίζεται;
Ραλλία Χρηστίδου: Για τις 20 Γενάρη, αλλά θα εξαρτηθεί και από το video clip. Εγώ ήθελα να βγάλω ένα clip και όχι ταινία μικρού μήκους. Οι συνεργάτες που επέλεξα να δοκιμάσω έχουν άλλο τρόπο γυρίσματος και θέλουν να κάνουν πολύ καλή δουλειά. Κι εγώ περιμένω να δω το αποτέλεσμα. Με το που θα βγει το clip θα ξεκινήσει promo για το κομμάτι, το «Μάτια μου», το πρώτο single, και θα βγει και στα δισκοπωλεία, όσα έχουν απομείνει ανά την Ελλάδα. Τουλάχιστον τώρα δεν θα υπάρχει η δικαιολογία ότι δεν θα μπορεί κάποιος να το ακούει στο αυτοκίνητο! Τώρα θα το ακούνε στο αυτοκίνητο. Να δω πόσοι θα το αγοράσουν (γέλια)!

Music Corner: Είδα ότι λειτουργεί ως streaming. Τι ακριβώς συμβαίνει με την δικτυακή αγορά του δίσκου;
Ραλλία Χρηστίδου: Είναι streaming. Αν το αγοράσεις μπορείς να το ακούς στον υπολογιστή, το iphone, το ipad σου είτε είσαι online είτε όχι. Αλλά δε μπορείς να το κατεβάσεις σε δική σου συσκευή. Και όσες φορές έχει κυκλοφορήσει στο internet γενικά, είναι από εξωτερικές ηχογραφήσεις σε άλλες συσκευές, με εξωτερικές πηγές ήχου.

Music Corner: Αυτό είναι ένα μείον, για να λέμε την αλήθεια. Γιατί να μη μπορώ να το ακούσω στο αυτοκίνητό μου;
Ραλλία Χρηστίδου: Εντάξει, αλλά εγώ θα ήμουν ευχαριστημένη να ακούγεται μια δυο φορές την εβδομάδα στο σπίτι. Δεν είναι ανάγκη να με ακούνε και στο αυτοκίνητο!

Music Corner: Από την άλλη όμως, κι εγώ θέλω να κάνω μια επιλογή από τραγούδια ν’ ακούω παντού. Γιατί να μη μπορώ να έχω κι ένα δικό σου τραγούδι που μ’ αρέσει;
Ραλλία Χρηστίδου: Το βλέπω διαφορετικά, πάμε παρακάτω (γέλια).

Music Corner: Το «πείραμα» αυτό το έχουν κάνει κι άλλοι Έλληνες καλλιτέχνες;
Ραλλία Χρηστίδου: Ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Music Corner: Επιστρέφουμε στις παραστάσεις. Προγραμματίζεις κάτι σε πιο μόνιμη βάση στην Αθήνα;
Ραλλία Χρηστίδου: Όχι, δεν υπάρχουν πλέον σεζόν.

Music Corner: Δηλαδή μετά το Σταυρό;
Ραλλία Χρηστίδου: Όπου μας καλέσουν. Θα είναι μεγάλη τιμή για μας. Όπου έχουμε πάει το πρόγραμμα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Περνάνε όλοι πάρα πολύ ωραία, ίσως κι επειδή το κάνουμε με την καρδιά μας όλο αυτό. Δεν το κάνουμε για τα λεφτά που έτσι κι αλλιώς είναι από λίγα έως ελάχιστα πια. Είμαστε μόνο τέσσερις μουσικοί πάνω στη σκηνή. Λίγο η κρίση, λίγο η αγάπη μου για την κιθάρα, καθώς παίζω εγώ ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, το programming όλου του πρώτου μέρους που έχει κάνει ο Χρήστος Αλεξάκης και δε φαίνεται σε κάποιον ότι λείπει κάτι. Δεν είναι τύπου unplugged. Και ό,τι παίζουμε στην Αθήνα παίζουμε και στην επαρχία, εκτός από τη Σοφία που λόγω θεάτρου δεν μπορεί να ακολουθεί πάντα. Έχω το δικό μου “crew” , τον δικό μου ηχολήπτη απαραίτητα όπου κι αν παίζουμε, και προσπαθώ να δίνω στον κόσμο ό,τι μπορώ καλύτερο. Ευτυχώς ο κόσμος περνάει καλά…

Music Corner: Κι εγώ που σας είδα στο Σταυρό έμεινα ικανοποιημένος. Η συμμετοχή της Σοφίας έχει δώσει και ένα χιουμοριστικό τόνο.
Ραλλία Χρηστίδου: Και δραματικό και χιουμοριστικό!

Κάπου εκεί σταματήσαμε γιατί η Ραλλία έπρεπε να βγει στη σκηνή να ξεκινήσει το πρόγραμμά της. Μαζέψαμε και βγήκαμε κι εμείς να την απολαύσουμε επί σκηνής. Το πρόγραμμα ξεκινάει με στιγμιότυπα από τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων και τη Σοφία Βογιατζάκη σε διάφορους ρόλους να δίνει το στίγμα των δύσκολων εποχών που περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Στη συνέχεια η Ραλλία παίρνει την κιθάρα της και ξεκινάει την παράσταση ερμηνεύοντας αγαπημένα δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές άλλων καλλιτεχνών όπως τα “Al’ infinito”, “Δε θέλω να μιλάς”, “Je veux”, αλλά και Σαββόπουλο και Σωτηρία Μπέλλου.

Σ’ αυτό το διάστημα, καθώς είχαμε παρακολουθήσει ξανά το πρόγραμμα, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με τη Σοφία Βογιατζάκη και να τη ρωτήσουμε για τη συνεργασία της με τη Ραλλία Χρηστίδου…

Music Corner: Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Σοφία Βογιατζάκη: Είμαστε φίλες με τη Ραλλία. Με πήρε τηλέφωνο το καλοκαίρι και μου ανάφερε ότι σκεφτόταν να κάνει ένα πρόγραμμα διαφορετικό που να σχολιάζει την επικαιρότητα, με τους αγανακτισμένους και τα λοιπά, και ζήτησε τη βοήθειά μου. Της απάντησα ότι δεν τραγουδάω. Δε θέλω να τραγουδήσεις, μου είπε, και μου εξήγησε το concept. Της είπα να βρούμε κάποιον να μας γράψει τα κείμενα, γιατί το έβλεπα «χλωμό» να τα γράψουμε οι δυο μας, και ανέλαβε ο Δημήτρης Μαλισόβας να γράψει τα κείμενα και έχει κάνει και τη σκηνοθεσία όλης της παράστασης. Έχουμε πολύ καλή χημεία με τη Ραλλία και έχει πάει πολύ καλά η παράσταση, να χτυπήσω ξύλο (γέλια)!

Music Corner: Είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και η συμμετοχή σου δίνει ιδιαίτερο ύφος, με τα σχόλια αυτά. Αλλά δυστυχώς στην επαρχία δε μπορείς πάντα να ακολουθείς.
Σοφία Βογιατζάκη: Αν είναι Δευτέρα ή Τρίτη μπορώ, αλλά άλλες μέρες έχω το θέατρο και δεν δύναμαι. Αλλά στην Κύπρο πήγαμε μαζί.

Music Corner: Μόνο οι αθηναίοι έχουμε τη χαρά να παρακολουθούμε όλη την παράσταση;
Σοφία Βογιατζάκη: Προς το παρόν ναι. Μετά το Πάσχα, το καλοκαίρι δεν ξέρεις τι γίνεται…

Music Corner: Δηλαδή υπάρχουν σχέδια που δεν μας αποκάλυψε η Ραλλία;
Σοφία Βογιατζάκη: Όχι. Απλά δεν ξέρεις τι προκύπτει. Ούτε η Ραλλία έχει κάτι υπόψιν της. Απλά όταν έχεις μια δουλειά που την αγαπάς και βρίσκει ανταπόκριση, δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγηθεί. Μπορεί να προκύψει και μια μικρή περιοδεία. Δεν ξέρουμε, γι’ αυτό δεν είπε τίποτα κι η Ραλλία. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή.

Music Corner: Το θέατρο πώς πάει;
Σοφία Βογιατζάκη: Καλά, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι δύσκολοι οι καιροί και συγκριτικά με το τι γίνεται γύρω μας είμαστε ικανοποιημένοι. Τετάρτες και Πέμπτες είμαστε λίγο χαλαρά και τις άλλες μέρες καλύτερα. Δυστυχώς έτσι όπως τα έχουμε κάνει… Όλοι μαζί…

Music Corner: Τα έχουμε κάνει, μας τα έχουνε κάνει…
Σοφία Βογιατζάκη: Κι εμείς ακολουθούσαμε τόσα χρόνια. Δεν ξυπνάγαμε.

Music Corner: Τηλεόραση;
Σοφία Βογιατζάκη: Κάνω ένα guest τώρα, στο καινούριο του Mega τους “Βασιλιάδες” που θα ξεκινήσει 15 Γενάρη.

Music Corner: Τίποτε άλλο;
Σοφία Βογιατζάκη: Αφού η οικονομία είναι στα τάρταρα. Δεν υπάρχουν budget, δεν υπάρχει τίποτα. Όλα αλυσίδα είναι…

Ευχαριστήσαμε τη Σοφία και την αφήσαμε να ετοιμαστεί για την πρώτη της εμφάνιση, καθώς στη διάρκεια της παράστασης αλλάζει τέσσερις φορές, σχολιάζοντας πότε την επικαιρότητα, πότε τους αγανακτισμένους, ενώ συνδιαλλέγεται και με τη Ραλλία σχολιάζοντας το πρόγραμμά της.

Το πρώτο μέρος κλείνει ειδυλλιακά με το φως των κεριών και τις δύο καλλιτέχνιδες στη σκηνή. Μετά από ένα σύντομα διάλειμμα, η Ραλλία επιστρέφει στη σκηνή με εντελώς διαφορετικό μουσικό ύφος με τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι. Κλασικά λαϊκά, ρεμπέτικα, ακόμα και νησιώτικα τραγούδια, που ενθουσιάζουν το κοινό που τραγουδάει και χορεύει επί τόπου.

Η Ραλλία ό,τι και να τραγουδήσει θα το αποδώσει σωστά και με τον δικό της τρόπο, προσδίδοντας πολλές φορές αυτό που «λείπει» από τις original εκτελέσεις. Η φωνή της έχει τέτοια ποιότητα που μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα άψογα.

Η συμμετοχή της Σοφίας Βογιατζάκη στη συναυλία δίνει ένα διαφορετικό χρώμα, πότε χιουμοριστικό, πότε μελαγχολικό (ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε την κατάστασή μας), και κάνει την παράσταση να ξεχωρίζει στα φετινά δρώμενα της χώρας.

Η Ραλλία με τη Σοφία θα βρίσκονται και την Παρασκευή, 30 Δεκέμβρη, στο Όνομα του Ρόδου στην Καλλιθέα… Θα σας πρότεινα να μη τις χάσετε!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here