5/1/2012
Γράφει η Μαρίνα Σκοπελίτου
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Είναι αλήθεια πως εδώ και χρόνια ο Πειραιάς έχει μείνει πολύ πίσω στο κομμάτι των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Τον τελευταίο καιρό όμως φαίνεται πως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν, καθώς όλο και περισσότεροι αξιόλογοι καλλιτέχνες αποφασίζουν να κατηφορίσουν προς το λιμάνι. Την ίδια απόφαση πήρε και το συγκρότημα των Lexicon Project, το οποίο εμφανίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη στο Passport.

Lexicon Project

Οι Lexicon Project, για τους λίγους που δεν τους γνωρίζετε ακόμα, είναι ένα νέο ροκ συγκρότημα. Στη μουσική τους θα εντοπίσει κανείς σαφείς επιρροές από την βρετανική κιθαριστική pop/rock σκηνή και στους στίχους τους, τους προβληματισμούς νέων ανθρώπων για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Την προηγούμενη Πέμπτη λοιπόν, παρέα με την Ευρυδίκη, τον Δημήτρη Κοργιαλά, τον Γιώργο Δημητριάδη και τη Salina ετοίμασαν και μας παρουσίασαν μία μουσική παράσταση πλημμυρισμένη από όμορφους ήχους και έντονα συναισθήματα.

Ο Μιχάλης Κεχαγιάς των Lexicon Project, με την Ευρυδίκη...

Λίγο πριν την έναρξη είχαμε μια σύντομη κουβεντούλα μαζί τους:

Music Corner: Τι έχετε ετοιμάσει για την σημερινή σας εμφάνιση με την οποία αποχαιρετάτε το 2011;
Lexicon Project: Σε αυτό το live θα παίξουμε με αρκετούς φίλους, τον Γιώργο Δημητριάδη, την Ευρυδίκη, τον Δημήτρη Κοργιαλά και τη Salina. Την παράσταση θα ανοίξει μία τοπική μπάντα, οι «Lost in delusion». Επίσης, στο χώρο θα γίνει παράλληλα μία έκθεση φωτογραφίας με έργα εμπνευσμένα από τον τίτλο του τελευταίου μας single «Δεν είναι ο κόσμος για σένα».

Music Corner: Πότε να περιμένουμε το επόμενο άλμπουμ;
Lexicon Project: Το επόμενο single πρώτα, το οποίο ελπίζουμε να κυκλοφορήσει κάπου μέσα στον Φεβρουάριου. Ο τίτλος του είναι «Δεν είναι η θάλασσα φιλί». Αυτό αρχικά και βλέπουμε γιατί οι καιροί είναι λίγο περίεργοι.

Music Corner: Τι θα μπορούσαμε να αποκαλύψουμε για τον δίσκο που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή;
Lexicon Project: Σήμερα θα παρουσιάσουμε πέντε κομμάτια, τα οποία ακόμα δουλεύουμε στο στούντιο. Έχουμε ακόμα δρόμο. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει ερωτικά, κοινωνικά και κυρίως ψυχολογικά κομμάτια.  Κομμάτια αστικά, της πόλης, που θα μιλούν για την καθημερινότητας μας.

Music Corner: Τι περιμένετε και τι εύχεστε για το 2012;
Lexicon Project: Μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και αγάπη προς όλους…

Οι Lexicon Project και ο Γιώργος Δημητριάδης, ποζάρουν στο φακό του Θανάση Μαϊκούση και του MusicCorner...

Τα φώτα χαμήλωσαν και την βραδιά άνοιξαν οι «Lost in Delusion» ερμηνεύοντας τραγούδια δικά τους και άλλων καλλιτεχνών. Αν και πολύ νεαρά σε ηλικία τα μέλη του group κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό χάρη στο ταλέντο και τη ζωντάνια τους.

Lost in Delusion

Κάπου γύρω στις 10 και μισή η σκηνή γέμισε από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, δηλαδή τους Lexicon Project, που μας καλωσόρισαν με το ατμοσφαιρικό, ορχηστρικό κομμάτι «Νεωρίων 37». Μετά ήρθε … ο «Χειμώνας», το  «Άδειο κουτί» (τραγούδια από τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος), το «Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me» των U2, το «Space oddity» του David Bowie που ερμήνευσε ο Γιάννης Κοκκώνης και το «Δεν είναι η θάλασσα φιλί», ένα καινούργιο τραγούδι του συγκροτήματος, το οποίο θα αποτελέσει και το επόμενο τους single.

Δημήτρης Κοργιαλάς

Αφού ζεσταθήκαμε για τα καλά, είχε έρθει η ώρα να υποδεχτούμε τους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς. Πρώτη ανέβηκε στη σκηνή η Ευρυδίκη, η οποία κατάφερε να μας κάνει να ανατριχιάσουμε με την ερμηνεία της στο τραγούδι «Μια ζωή για μένα». Η Ευρυδίκη έδωσε τη θέση της στον Δημήτρη Κοργιαλά, ο οποίος μας  ξεσήκωσε με το «Πουτάνα» και μας γλύκανε με «Το Σ’ αγαπώ». Αμέσως μετά, εμφανίστηκε η Salina για να αλλάξει κάπως το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας με το «Λύκε, λύκε είσαι εδώ».

Salina

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν και πάλι οι Lexicon Project. Από τα τραγούδια που ακολούθησαν ξεχώρισα τις διασκευές των τραγουδιών «Το γράμμα» του Σωκράτη Μάλαμα και «Το μπαρ το Ναυάγιο». Επίσης, ξεχωριστή ήταν η στιγμή που ο Μιχάλης Κεχαγιάς ερμήνευσε το «Δεν είναι ο κόσμος για σένα», το νέο κομμάτι των Lexicon Project που ξεχωρίζει τόσο για τους στίχους όσο και για την υπέροχη μελωδία του. Σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού οι τηλεοπτικές οθόνες που βρίσκονταν πάνω στη σκηνή πρόβαλλαν εικόνες από την πεζή καθημερινότητα της πόλη μας, για να συμπληρώσουν και οπτικά το τραγούδι.

Η βραδιά συνεχίστηκε εξίσου δυναμικά, αφού στη σκηνή εμφανίστηκε ο Γιώργος Δημητριάδης για να τραγουδήσει το «Όσα μου ‘χεις χαρίσει», το «Σάββατο» και το «Σαν να μην πέρασε μία μέρα», το οποίο πάντα καταφέρνει να ξεσηκώσει τους ακροατές του.

Γιώργος Δημητριάδης

Η ώρα είχε πλέον περάσει και η βραδιά έφτανε στο τέλος της με μία μίξη των «Something in the way» του Cobain και «Το βιβλίο των ηρώων» του Σιδηρόπουλου. Ωστόσο, ύστερα από απαίτηση του κοινού το συγκρότημα συνέχισε για λίγο ακόμα αφού πρώτα κάλεσε για “ενισχύσεις” τον Γιώργο Δημητριάδη!

Ήταν σίγουρα μια χορταστική μουσική παράσταση, αφού για τρεις και πλέον ώρες ακούγαμε μουσική ασταμάτητα. Ο Μιχάλης, ο Κοσμάς, ο Γιάννης, ο Τάσος και ο Πάνος έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και με πολύ κέφι μας απέδειξαν πως εκτός από δημιουργοί όμορφων τραγουδιών είναι και πολύ καλοί μουσικοί.

Τα παιδιά του MusicCorner έδωσαν δυναμικό παρόν στο live!

Στα συν του μουσικού αυτού event θα πρέπει να προσθέσω την έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε παράλληλα, με έργα εμπνευσμένα από το τραγούδι «Δεν είναι ο κόσμος για σένα». Η μοναξιά της δημιουργίας, η αγωνία για το μέλλον, η ελευθερία και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα ήταν κάποια από τα θέματα που έθιξαν μέσω των έργων τους, οι φωτογράφοι που συμμετείχαν στην έκθεση. Ανάμεσα σε αυτούς τους φωτογράφους υπήρχαν – και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό – και δύο δικά μας παιδιά, η Ιωάννα Γκόγκου και ο Θανάσης Μαϊκούσης!

Έργα του φωτογράφου μας Θανάση Μαϊκούση

Έργα της φωτογράφου μας Ιωάννας Γκόγκου

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here